Mit olvasol mostanában?

Írások, regények, kedvenc könyvek, könyvajánlók
Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2016.11.10. 22:51

Akosss írta: A lány a vonatont olvasta valaki? Engem már baromira érdekelt egy jó ideje és múlt hónapban be is adtam a derekam és megvettem, mert nem bírtam magammal. Még nem láttam neki az olvasásának, kicsit félek tőle, hogy valami túlhypeolt tucatkönyv. A filmadaptáció elvileg nem jó. :?
Még nem, de érdekel. Ha olyan a könyv, mint amilyen a Holtodiglan volt filmben (ugyanaz az író), akkor jóságokra számítok.
Kép

Avatar
Catrin
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.11.11. 00:24

Nálam a könyvek kimaradtak (ilyeneket végképp nincs időm, sem kedvem olvasni), de pár ismerős pozitívan nyilatkozott róluk. Mondjuk (enyhén vagy sokkal?) jobbak lehetnek, mint a filmek, amiket viszont láttam (barátnős mozi-détó keretében).

Szumma mindkét film szórakoztatott, köszönhetően az erősen túlzó és sarkító, ezzel izgalmat keltő/növelő mivoltuknak. Barátnős mozizásra tényleg tökéletesek. Amúgy tiszta "szappanoperák" némi krimi, férfi-nő, szex (hűtlenség), társadalmi nyomás&megfelelési kényszer&zakkantak - és további néző csalogatásra alkalmas (egyéb morális kérdések, szép színészek stb) - kombóval. A lány a vonaton valamivel gyengébb, mint a Holtodiglan, főleg, ami a gyilkosság/nyomozás részét illeti: hamar egyértelmű válik, de így sem unatkoztam. Vonzott a légkör, a történettől viszont közel sem ájultam el. Hatásvadász.
Kép

Avatar
Ricz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld bolygón
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.01.26. 15:17

Egyszer letudtam mostanában 2 Ed és Lorraine Warren-aktás könyvet (Deliver Us from Evil, Ghost Hunters). Nem rosszak, olvashatóak a történetakták, egyik-másik jobban ki van fejtve, bemutatva, néhol kisebb részletekkel a démoni/szellemi fertőzésről/megszállottságról. És nem mindenre fogják ezt, mert van, aminél nem találnak semmit, de előállnak egy elég kézenfekvő magyarázattal (általában pszichológiai okokra vezetik le, ilyenkor a meggyőződésükben, hogy valami ördögféleség akarja őket megrontani, megerősítik, jönnek a Jób könyvével és a hitből fakadó ellenállással, mert jobbat nem tehetnek érte) vagy alternatív lehetőséggel (pl. ők is szkeptikusan álltak hozzá, mikor a nagylábat kellett kideríteniük egy nyomortanyán, nem is győzték meg őket az emberek, de betudták annak, hogy a tulpa tipikus eseteként elfogadható magyarázat áll az elmondottakra, aminek van némi pszichés vonala is). Szóval a könyvek fenntartják azt, hogy "nem minden bűzlik, ami démon". Viszont egyik-másik sztoriból nagyszerű horrorfilmet lehetne forgatni.

Viszont most kicsit visszatértem a magyarul olvasáshoz, ezzel pedig kettő könyvem céloztam meg a hosszú-hosszú várólistámról:
Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák és Arthur C. Clarke: A gyermekkor vége.
Az előbbi egy történelmi, társadalmi elmélkedés a tények és adatok tükrében azon, hogy mi tette lehetővé, hogy az európai és a kis-ázsiai civilizációk több évezreddel megelőzték technológiában, civilizációs vívmányokban mondjuk a mezo-amerikai kultúrákat vagy az ausztrál/tasmán/maori/guineai bennszülötteket.
Az utóbbi meg egy sci-fi klasszikus immár cenzúrázatlan kiadásban, ami arról szól, hogy nem sokkal az űrkorszakunk beindulását követően egy idegen faj érkezik hozzánk látogatóba. Nem tesznek semmit, csak figyelnek pár napig, és tanulmányoznak, majd felveszik a kapcsolatot, és az ENSZ-en keresztül elkezdik egységesíteni a világunkat. Ennek még eléggé az elején tartok nagyon, szóval kíváncsi vagyok egy pár dologra, minthogy kik ezek az idegenek (főkormányzók), mi a céljuk, mi lesz az egész vége, és maga az emberi ellenállási mozgalom mit fog cselekedni.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 4933
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mit olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.03.06. 19:32

Én tényleg próbáltam az előző oldalon tulokossal ketten összehozott Vajákos wall of text-ből kibogarászni, hogy hol is beszéltünk arról, hogy "jöhetne mán a magyar fordítása az újabb regénynek!" (mert tutira volt szó róla), de aztán félúton feladtam, viszont mivel ebből kiderült, hogy már minimum két embert érdekel innen a sorozat sorsa, ezért most én jelenteném be az örömhírt, ami már hivatalos: Vaják VI - Fecsketorony, megjelenés: április 22. (Ez az időpont egyébként "tök véletlenül" egybeesik a tavaszi Mondocon idejével is, szóval ha minden jól megy, conon már meg is vehetem. :) És ezt most úgy mondtam, mint akinek nem lenne még egy teljes, olvasatlan kötete addig, mire elér a hatosig... XDDD)
KépKép

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég