Tsurezure Children

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Vree
Profi
Profi
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: Vree » 2017.07.12. 13:57

Ha a Tsurezure Childrent nem nézi senki, akkor ideje. :)

Tudjátok hogy nem vagyok nagy animés (hanem manga olvasó), csak az adaptációk kivételek, és ez a romantikus 4koma adaptáció tökéletesen sikerült.

Megelőzendő, hogy valaki okoskodni kezdene, hogy ő nem ezt várta, megpróbálom akkor vázolni a felállást:

Ezek rövidke, 3-4 perces jelenetek, amik fókuszában mind az iskolai szerelem és a vele járó kínos feszengés áll. A mangában mindegyik ilyen rövid képsor külön fejezet, az animében egy epizódba 4 db fért bele. A poénok jók, a szereplők imádnivalóak.
Sok más 4koma adaptációval ellentétben a csattanók ritmusát sem szúrták el. (Illetve volt a 2. epizódban egy pont, amikor az időzítést nem éreztem tökéletesnek, hogy azért ne legyek boldog, de ez apró kényelmetlenség szerencsére csak.)
A karakterek kinézetre cukik, az hozható fel max hibának, hogy néha túl egyformák.
Hál' istennek itt az anime megint nyer, hiszen zöldre-pinkre színezett hajjal meg ilyesmikkel már nehezebb őket keverni. :D
És itt érintünk egy másik dolgot, ami miatt sokan passzolják majd ezt a kitűnő alkotást (már azokon kívül, akiknek eleve nem kenyere a sódzsó románc):
párokból SOK van, úgy egy tucat, ha a fő csapásirányt vesszük. Tehát igen, ezt vedd úgy, hogy a mangában lehet, hogy 6-8, de inkább 12-14 fejezeten át nem is látsz újra valakit. Még animében is sok lesz nektek szerintem, hogy 4 epizód után kellene rájönni, hogy ki is volt valaki.
Annak ellenére, hogy elvileg az egyes jelenetek önmagukban is megállnak. Mondjuk eddig úgy látom, hogy elég jól tömbösítették őket, kíváncsi leszek variálnak-e a sorrenddel majd még, hogy a kapcsolódó részek legyenek egyben.

Ja és a manga legjobb karakterei/jelenetei még meg se jelentek, szóval, ha tetszett valakinek az eddigi 2 rész(és szerintem megérdemli :D), ne hagyja abba. :D Katori szenpai vagy Patrícia önmagában is mémértékű lesz a neten, ezt garantálom. :D

SPOILER
2. epizódos panaszok:

A buszmegállós jelenetnél a végén nem jól időzítették, hogy a csaj félbeszakítja a vallomást, mert megjött a busza.
Gouda a mangában izmosabb (ezért is könnyebb rá emlékezni).
A Gouda jelenet végén a fordító bénázott, a "go out with me"-nek valamilyen "velem maradsz"-szerű jelentése van az eredetiben, ha jól emlékszem, így nyilván oda a kétértelműség.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vree 2017.07.13. 10:44-kor.

Avatar
annarancs
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2017.07.12. 22:32

Vree írta:Tsurezure Children
:goodpost:
Eddig a kedvencem a szezonból. Aranyos, kissé tömény romantikus komédia, ami a 12 perces epizódokkal nem válik fárasztóvá a feszes tempó ellenére sem. Még az openingje is kellemes. ::jsmile::

Avatar
Risa
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: Risa » 2017.07.26. 15:13

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jópofa kis cucc lesz. A 4. részben a Chiaki × Kana párosnál azért a secondhand embarrassment erősen befigyelt. XD Látszik, hogy a fordító is nagyon élvezi, azon a "Dude, Mom!"-on besírtam. :LOL:
Kép

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég