Mayoiga

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Mayoiga

Hozzászólás Szerző: Junchi »

>What I watched: Mayoiga
>What I expected: something good
>What I got: *VOMIT.jpg*

Oké, mi volt ez a szar? Tudjátok, ez az a buszos stuff, mikor 30 kretén buszra pattan, mert a desztináció egy utópikus világ, egy olyan falu, ami nincs is rajta a térképeken (omg), a rendőrség sem találja (OMG), és ahol új életet kezdhetnek, mert itt majd mindent megkapnak, amit akarnak. Oké, fogadjuk el, hogy mind a 30 ember 30 IQ körüli, illetve a szokásos dramaturgiát képzeljük még mögé, ergo biztos az lesz, hogy szegénykék nem találták helyüket a társadalomban, az nem fogadta be őket, nem azt az életet élik, amit szerettek volna, stb. Erre mondjuk megy is már az utalgatás ezerrel.

Ami a leginkább kiakasztott, hogy RETARDÁLT az egész cucc. Komolyan, mik voltak ezek a párbeszédek? Az életszerűséget hírből sem ismerő szituációk? Miért viselkedik mindenki ilyen irracionális és visszataszító módon? Nem értem... A sztori még úgy érdekes is lehetne (a maga 50 filléres módján), de van egy olyan érzésem, hogy ezek azért vannak ennyien, mert hamarosan elkezdenek szépen-lassan fogyni. Erre mondjuk utalt sok minden, például a rengeteg edgy dal, amit énekelgettek közben, vagy a szervező fazon és a szövegei. (Legalábbis biztos vagyok, hogy nem csak annyi volt ezeknek a bújtatott foreshadowingoknak a jelentősége, hogy utalhassanak rá, ők itt mindannyian "meghaltak", eldobták a korábbi életüket, hogy egy vadiújba kezdhessenek az utópikus faluban.)

Kap még egy részt.

>Rui-chan

Lehetséges? Lehetséges, hogy ez a cucc még önmagához képest is tudott rosszabb lenni? Az olvasottak alapján úgy tűnik. :D
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Mayoiga ep. 1-4.

Huh gyerekek, hozzám is eljutott ez a buszos izé, és kijelenthetem: megvan a szezon animéje! XDD Ha valaki csak egy sorozatot tud/akar nézni a szezonból, akkor ezt ki ne hagyja! A Kabaneri ehhez képest kutyafüle :D

Na szóval ez lenne a szezon misztikus krimi-thrillere, és ezeket mindig követni szoktam, csak sajnos az utóbbi időben egyik se muzsikált túl szépen, lásd az elcseszett Subetét, vagy a jobb sorsra érdemes BokuDakét. Ez viszont hozni fogja az elvárásokat, bár kissé máshogyan, de a lényeg a szórakoztatás :D Mondjuk fura volt, hogy az ilyenekre az első pár epizód után szinte mindig repkednek a 9-10-es értékelések, ez viszont 6.9-en áll a MAL-on jelenleg, és messze még a vége. Aztán eszembe jutott hogy a címet mintha emlegettétek volna, és Junchi is írt róla valamit pár hete pont ebbe a topicba, na akkor ugrott be hogy melyik is ez az izé.

Így 4 rész megtekintése után azt kell mondjam, ritka kincs ez a sorozat. Az egyenmoe-karadizájn és a gagyinger animáció felett most nagyvonalúan szemet is hunynék, mert az anime húzóereje nem ez. Hanem a retardált történet, a totálisan degenerált karakterek, a minősíthetetlen rendezés, a röhejesebbnél röhejesebb jelenetek, az idiótábbnál idiótább párbeszédek és hülyébbnél hülyébb szituációk, aminek a tetejére csak amolyan csereresznyeként kerülnek fel az infantilis történetbeli fordulatok. Ezekből már egy-egy elem is bőven le tudja vinni egy anime élvezeti értékét, de ezek így összeturmixolva már egyfajta Vigyorex-gázként funkcionálnak, ugyanis lassan többet röhögök rajta, mint a kedvenc vígjátékaimon, ami azért elég nagy szó. Mert az egy dolog, hogy az epizódok végén már görcsben áll a pofám a folyamatos vigyorgástól, amire a debil párbeszédek és infantilis ötletek késztetnek, de ezen felül minden egyes rész minimum KETTŐ sírvaröhögős jelenetet is produkált még ennek a tetejébe! Külön értékelem, hogy egyfajta klimaxként mindig az epizódok zárására hagyják a másodikat, viszont ennek következtében azt is realizáltam, hogy le kellene szoknom az ivásról animenézés közben, mert pl. a 3. rész végén annál a folyóban verekedős jelenetnél úgy elkapott a röhögés, hogy majdnem belefulladtam a teámba! De a nyakonhányós rész se volt kutya, akkor éreztem hogy ez valami szokatlan lesz, bár akkor még nem állt rá az agyam teljesen. Brutális. Én nem tudom ki írja ezt a sztorit, de nem lennék meglepve ha maga is megjárta volna a vigyorgót, ugyanis az egész karaktergárda viselkedése, szövegei, úgy egyáltalán az élethez való hozzáállása olyan, mintha valami zártosztályról buszoztatták volna ki őket a vadonba, mert kellett a hely azoknak a betegeknek, akiknél minimális esély még van a mentális felépülésre. Ha esetleg mégsem, akkor máris itt az anime egyik legnagyobb megoldásra váró rejtélye: hogy a francba tudtak ezek ennyi ideig egyáltalán életben maradni agy nélkül - és honnan jött az ötlet, hogy 15-20-as IQ-val nekik ki kell lépniük a civilizációból, mert ha ott nem ment, akkor ennyi ésszel majd a hippikommunában menni fog? Btw látszik is rajtuk hogy fogalmuk nincs az életről, eleve amilyen ruhákban nekiindulnak a túrának, hozzá se poggyász, se semmi egy tökismeretlen helyre, ahol elvileg majd "új életet kezdenek"...

Így menet közben rá is jöttem hogy miért kap ilyen alacsony pontszámokat: mert rossz zsánerrel promózzák. Ilyeneket írnak róla, hogy dráma, rejtélyes, pszichológiai (bár ez meg is áll rá, csak épp kissé máshogy kell érteni XD), supernatural, stb... Holott ha a helyén kezelnék, például az "abszurd tragikomédia" kategóriában, akkor simán hozná a 10/10-et. Nem vicc, tényleg olyan érzésem van, mintha valami Monty Python-filmet néznék. Tény, hogy először kissé nehezen áll rá az ember agya a humorára, de ha elkapta a feeling, onnantól nincs megállás. Az én evolúcióm részenként:

1. ep: "Atyaúristen, ezt a szarságot!"
2. ep: "Na jó, ennél rosszabb már nem lehet."
3. ep: "Ez kezd vicces lenni"
3. ep vége: "ÁÁÁÁÁÁÁÁ HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ XDDDDDD" *caugh* *caugh* *CAUGH* "Rohadék tea!" "Namégegyszer!" HÁHÁHÁHÁHÁHÁÁÁÁ!!!!
4. ep: LOLOLOLOLOLOL.exe

Komolyan, nézze mindenki! Az abszurd humor kedvelői előnyben!
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:...
:goodpost: :thumb:

Jah, hasonló okok miatt nézem én is, bár ezzel a címmel a kerekasztalos beszélgetésnél találkoztam először, ott hívta fel a figyelmem Timi arra is, hogy a Shirobako rendezője lesz majd az érdemi direktor. Még lelkes is voltam, mert az alapszitu nem is hangzott olyan rosszul.

De aztán...

Áh, ezt tényleg nem lehet szavakba foglalni. Nem tudom, volt e eddig burleszk műfaj az anime médiumán belül, de ez valami stílus- és műfajteremtő lesz. xD 4 epizód után egyetlen pozitívumot nem tudok felhozni mellette, leszámítva, hogy tényleg nevetni fog rajta az ember, úgy meg pláne, ha túl van már nem 10 kínai mesén. Adtam is rá MAL-on ideiglenesen egy szép 1-eskét, bár néha még a kettőt is karcolja, mikor valami megalulz készül kibontakozni, amiből jut is rendesen, szal lehet kicsit igazságtalan is vagyok. :3 Ha viszont tényleg valami direkt komédia lenne a vége és minden eddig történt csak erre utalt/ezt készítette elő, úgy emelem kalapom, mert abban az esetben indeed valami formabontó született. Erre mondjuk 0,1% esély van csak, de akkor is.
Surci írta:Btw látszik is rajtuk hogy fogalmuk nincs az életről, eleve amilyen ruhákban nekiindulnak a túrának, hozzá se poggyász, se semmi egy tökismeretlen helyre, ahol elvileg majd "új életet kezdenek"...
Hát hova gondolsz? A múltbéli "világ" cúna dolgait hátra kell hagyni, nehogy idehozzák a fertőt az újba is. :D Egyébként nekem két elméletem van egyelőre: Az egyik, amit a Btooom is ellőt, hogy ezek a retkek valójában nem is maguktól vannak itt, hanem a társadalom/család/barátok/egyéb kukázták őket ide, hogy megszabaduljanak tőlük (nem csodálnám), illetve a klasszikus dramaturgia, hogy eleve halottak. Már az anime indulásával azok voltak VAGY, miután beütött a buszos krach, akkor nyuvadtak meg. Falu = purgatórium.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Catrin írta:A Mayoigánál engem eddig az Another jobban szórakoztatott...
Akartam is kérdezni azoktól, akik elkezdték: megvannak már az első halottaink? :D Már csak azért, mert ha úgyis elkezdett mindenki tippelgetni, hogy vajon hová fog ez a cucc kifutni, akkor én a magam részéről egy tömegmészárlást vizionálok. :D Vagy ilyen Higurashi mintára kiderült, hogy "el van átkozva" a falu és a karik szép lassan megőrülve végül egymás ellen fordulnak, vagy pedig amolyan Another mintára lesz "elátkozva a falu", vagyis lesz valami "szörny", vagy ilyen Végső állomásos "megtestesült halál", ami sorban kivégzi az illetőket random, ami csak felgyorsul, ha megpróbálják elhagyni a települést. (És akkor ez azzal is egybevágna, hogy Junchi szerint ez ilyen "társadalmi szeméttelep". XDDD Csak éppen nem szimplán "karanténba" vannak zárva, hanem egy "szörny" is munkálkodik azon, hogy a "társadalom szemete" minél gyorsabban "el legyen takarítva". XDDD Plusz kezdettől fogva gyanús volt nekem ez a MAL-on is említett 30 állandó főszereplő, amikor még fele ennyit is baromi nehéz egyszerre mozgatni úgy, hogy mindegyiknek helye és értelme legyen a sztoriban, szal nem lepődnék meg, ha hamarosan már a felük sem élne. XD) Meg azért is érdekel, mert ritka lol haláljelenetek voltak pl. az Anotherben is. XDDD (Amúgy a vicc, hogy ez a "kisvárosban elszabadul a pokol" az egyik kedvenc horror settingem, nagyon el tudja kapni az embert hangulatban, elég csak pl. kb. minden második Stephen King regényre gondolnom, viszont a japók mintha rendre elcsesznék ezt a ziccert, legalábbis ami az animéiket illeti.)
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:
Catrin írta:A Mayoigánál engem eddig az Another jobban szórakoztatott...
Akartam is kérdezni azoktól, akik elkezdték: megvannak már az első halottaink?
Az első szerintem már igen, bár hullát még nem láttunk. Viszont szerintem a következő epizódban már jönni fog a daráló :D Egyébként én már most röhögök annyit rajta mint az Another-en (btw ránéztem a rendező úr filmográfiájára, és mit ad Isten, azt a borzalmat is ő jegyzi), mert ott akkor kezdett el emelkedni a sorozat poénfaktora amikor megjelentek az első hullák, itt viszont már most is permanens vigyorban áll a fejem, mégpedig az elképzelhetetlenül DEGENERÁLT párbeszédek miatt :D :D Úgyhogy szerencsére nemcsak a részenkénti két gigaloál miatt érdemes követni ezt a kiváló sorozatot, azok csak afféle bónuszok XDD
Junchi írta:a társadalom/család/barátok/egyéb kukázták őket ide, hogy megszabaduljanak tőlük (nem csodálnám), illetve a klasszikus dramaturgia, hogy eleve halottak.
Szerintem egyik sem, az elsőnek ugyanis lenne is logikus alapja, ami ettől a cucctól olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől, és a másodikat sem tartom valószínűnak, mert akkor hogy nyírnák ki őket még egyszer? Voltak itt mindenféle utalások, pl az a dal az első részben - akkor kezdtem gyankodni először, hogy ezek tényleg szellemi fogyatékosok, hiszen ki énekel ilyesmit "az új élet" kapujában, ráadásul akkora beleéléssel, mintha valami cserkésztáborban ülnének a tábortűz körül - de ettől függetlenül ezek tényleg voltak olyan hülyék hogy egy noname netes wblapon hirdetett New Life Tour-ra maguktól is beneveztek, méghozzá halál komolyan gondolva, hogy ők tényleg lelépnek... Simán kinézem belőlük.

Még egy kis adalék: ránéztem az AA-s spoiler-topicra, és kivételesen még ott is a szájhúzás meg az értetlenkedés megy, az elvetemültebbek meg nekiálltak mémeket gyártani (sírok, és szerintem mindenki, aki látta a 4. részt) :LOL: . Pedig ott aztán minden vackot felhájpolnak, sőt még a legszarabbakat is elkezdik valami mondvacsinált ürüggyel mentegetni, de ez már nekik is betett.
Junchi írta:>Rui, Dodgers

Érdemes bepróbálni a Mayoniggát. Stabilan tartja a "minimum két hangos röhögés/epizód" arányt, úgyhogy legalább ebben konzisztens a minőség
+1, ugorjatok rá! Titkos, te is, hagyd a francba a Kabanerit, tizedét nem éri mint ez. :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Mayoiga: Talán valami olyasmi tenne jót ennek a sorozatnak, ha Ház az erdő mélyén (?) szintű horror-marhaság vagy a rendezőtől már szintén ismert bládcés-trúmensós húzás kerekedne a végére. De örülnék további wtf-eknek is. (Tudom sokat akarok. :D)

Amúgy mióta tudatosult bennem is, hogy - nevezzük akkor már felejthető nevén a gazfickót - Mizushima Tsutomu rendezi ezt a cuccot is, azóta csak lelkesebb lettem. Mert az egy dolog, hogy én vígan élvezkedem az általa rendezett Anotheren és Blood-C-n, de még az általam igen kedvelt Genshiken és xxxHolic cuccokhoz is nem kis köze van (hol diri, hol szöveg, hol stb.), továbbá a Shirobako, a Kobato és a Prison School dirigálásai is érdekelnek tőle. Na nem mentegetni akarom a fickót, mert a Dokuro-chant pl. rühellem, ahogy a GirlsundPuncik sem hoz egyelőre lázba a munkásságából. De ahogy látom a lényeg egyik művénél sem változik: a móka így vagy úgy, de GARANTÁLT! XDDD
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Mayonigga ep5

Kész, ez az anime egyszerűen leírhatatlan. Nem lehet pusztán szavakkal visszaadni mindazt, amit ez a cucc nyújt. A "minőség" mint olyan anti-tézise. Egyetlen pozitívum (már mikor nem röhögök és ezt most vegyétek KOMOLYAN, mert tényleg nevetek a sorozat nézése közben), hogy a szemüveges csávó legalább rendelkezik nyomokban emberszerű agytérfogattal.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Yuriko-chan írta:Mayoiga

Pedig én ezt nézni akartam... Az alapszituáció tök jól hangzott... Még semmit nem láttam belőle, de asszem ezek után hanyagolom...
Na igen, ahogy itt fentebb is írtam, az alapszituban baromi sok lehetőség rejlett, de ahogy az a horror animéknél lenni szokott, tízből kilenc esetben nem élnek velük és sajnos a Mayoiga nem a ritka tizedik kivétel. Az más kérdés, hogy számomra viszont legalább annyiban "törlesztett" a cucc, hogy az Another rendezője jegyzi, így ha már úgyis szétbarmolják, legalább a "LOLkirály" Mizushima teszi. :D És a LOLkirályt most szó szerint értem, ugyanis elnézve a munkásságát, tök jó vígjáték cuccok kerültek ki a kezei közül, pl. a Dokuro-chan vagy az Azazel-san, egyszerűen csak a horrorhoz nem ért, vagyis ott is előjön a "LOL-faktor", épp csak nem szándékosan. :D XDDDD Kissé ilyen japán M. Night Shyamalan az ürge, azzal a különbséggel, hogy míg az előbbi úr filmjei unalmasak/csalódások, addig az övéi legalább viccesek, ezért én némileg meg tudom bocsátani neki az elúszott lehetőségeket. XDDD
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Heti Mayonigga

ÉS VAN! ÉS VAN LEJJEBB!!! Lássuk:

- A heti csodafantasztikus epizódban kaptunk rövid montázsokat bizonyos szereplők háttereiből (execute ribanc, military fag, military bitch, szemüveg-kun), mindezt abszolút a SEMMIBŐL, teljesen inkoherens módon.
- A háttérsztorik a szokásos ezerszer látott animés baromságok, ergo iskolai bullying, pancserkedés a munkahelyen, családon belüli erőszak, mert hát ezeket nem láttuk még sehol.
- A rendezés újfent kimagasló: gyenge feszültségkeltés, szörnyű időzítések, a végén a narratíva totál másra/más karakterekre terelődik, hogy egy szörnyen olcsó cliffhangerrel zárhassanak.
- Még mindig megvan szinte mindenki, ergo elkerülhetetlen lesz a darálás a végén.
- Még mindig segg-gyökerek ezek, ráadásul most már azt is tudjuk, amit eddig is sejtettünk, hogy szerencsétlenek tényleg nem találták a helyüket a társadalomban, az nem fogadta be/el őket, és persze mindenki hátteréhez oda lehet biggyeszteni a Caps Lockos TRAGÉDIA szót. Szerencsétlenek nem volt könnyű... *szipp* Ja, és a legnagyobb félelmeik jelennek most meg illúziók formájában, mert hát ez is egy teljesen új dolog.
- Gonosz vonat.
- Nagydarab méhecske.
- SZILIKONMONSZTA
- Furby-Michael Jackson továbbra is rulz.

Szinte már bánom, hogy a filthy 3D világban élek és nem válthattam én is buszjegyet erre a fantasztikus túrára.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Retardfalva lakói 7. rész

Kiderült MC-kun szomorú múltja is, nem kevésbé idétlen és főleg életszerűtlen, mint a többieké... Mert az most egy dolog hogy mit mondanak otthon anyunak, de hogy az iskolai névsorba is más néven jegyeztessék be... és eleve elelejti, hogy 2 gyereke volt WTF? Plusz még a fater is vigyorogva aszisztál ehhez a baromsághoz, hát kész. Valahol talán még érthető is lenne, ha nem ezt is olyan tipikusan kretén módon tálalnák, mint minden mást ebben a cuccban. Hogy mennyire irreálisak a karakterek reakciói az egyes helyzetekben, arra kiváló példa MC-kun vallatása a mostani részben, mert egyszerűen képtelenség hogy ne essen le neki, mit akarnak a kiscsajtól, főleg hogy a szefós túravezető-fazon majdnem szó szerint el is köpi az egészet... De nem, a gyerek totál naivan észre se veszi. Szerencsére lehullott a lepel a GIANT MITSUMUNE titkáról is, hasonlóan idióta mint a többi háttérsztori. De a pingvinszörny zseniálisan jó lett, még most is görcsöl a szám a röhögéstől :D

Szerencsére a a többi fogyatékos is alkotott, volt újabb brainstorming a múltkorihoz hasonlóan agyzsibbasztó dumákkal :D Személyes kedvencem az execute ribanc, olyan szinten agyhalott hogy még erre a szereplőgárdára is kilométereket képes verni, plusz az epizód másik nagy LEL-dobását szintén ő követte el (VOMIT2.exe). Azért a többi nyomit se kell félteni, ahogy és amikkel felkészültek a szellemirtásra, ráadásul amilyen egyetértésben, hogy a végén egy-két kivétellel szinte egyhangúan visszakozzanak... Huh.

Valahol azért hihetetlen, hogy minden egyes epizód képes alulmúlni az előzőt, pedig a léc már az elején is szénbánya-mélységbe volt elásva. Kíváncsian várom hová lehet még ezt fokozni, de hogy képesek lesznek rá, abban biztos vagyok XDDD
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Mayoiga #6 -> Ez volt az első olyan epizód, ahol ezt a videót elkezdhetem használni mint akár hetente kiposztolandó kommentnek, lehet találgatni melyik szereplő kit-mit testesít meg. Lázálom effekt még mindig megvan a sorozatban, de ezek a múltidézések már kezdenek betölteni egy olyan űrt amit eddig a Kabaneri tett meg a szezonból, bár az a sorozat még mindig egyszeregy módon műveli az ipart, míg a Mayoiga továbbra is, eh, avantgárd. Igen.
Kép Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

MajomGiga ep8

Egy dolgot elért ez az epizód: szinte már sajnáltam Masakit. Na nem a hülye backstoryja miatt (in b4 mibe, hogy az ott szereplő Reiji valójában Jack), hanem, hogy kénytelen volt szembenézni ennyi agyilag retardált segglyukkal. Komolyan mondom, két egész ponttal többet adok erre a cuccra, ha a végére MINDENKI (kivéve Masakit) megdöglik a lehető legbrutálisabb módon. Láttam már irritáló szereplőgárdát animében, de ez a brancs egyszerűen kiakasztó. Kimondottan követelek valami interjút a készítőkkel a 12. epizód után. A legjobb az lenne, ha egy tájékoztató keretében szépen kijelentenék, hogy "srácok, direkt szívattunk mindenkit", hogy legalább egy kicsi lelki ismeretfurdalásom legyen, mikor MAL-on véglegesen is rávágom az 1/10-et erre az égetnivaló hulladékra.

Ja, és ami a grafikai megvalósítást illeti. A többit rátok bízom.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Mayoiga 7-8: A hatodik rész kapcsán már ellőttem a "Cucu kiröhögi a folyóból kimászó Dodót" videót, de ha lehet ez a két rész még jobban megérdemelné, mert hiába derült ki kevesebb szereplő múltja ezekben a részekben ha egyszer mégiscsak ütnek mint az ólajtó, na persze nem pozitív értelemben. Masaki-nál nem is igazán a múltidézés volt vicces hanem az, ahogy a nagybetűs Vehemencia ott volt a "boszorkányüldözésnél" a jó időre eltűnt, és azóta több soron begolyózott buszsofőr váratlan dinamikus feltűnésével, míg Mitsumine esetében csak az okozott mosollyal övezet fejfogást, hogy annyi éven keresztül hagyták a srác igazi identitását kárba veszni anélkül, hogy az anyával bármit is csinált volna a családja, mégha szerencsére Mitsumine maga nem lett egy Lovepon #2. Nem mintha Lovepon maga nem lenne egy gyöngyszem, hiszen a szinkronszínésznő hiba nélkül képes elereszteni a hisztérikus "KIVÉGEZNI" felkiáltásokat részenként legalább egyszer, de egy bőven elég belőle, Mitsumine meg úgy is benne van abban a szűk listában, akinek talán "engedném" hogy élve-épen megússza a bolhacirkuszt. Abban mondjuk már nem vagyok biztos hogy egyáltalán lesz-e nagyobb számú elhalálozás, hiszen a nyolcadik rész végén feltűnni látszott a seggállú Judgeness, de egyáltalán nem bánnám ha mégis megtörténne a halálozás, mert még mindig él bennem az a gyanú, hogy Mizushima ezzel a sorozattal ereszti ki azt a gőzt, amit a nem létező Shirobako S2 miatt nem tud normálisan kiengedni. Felőlem akár kiengedhetné egy Ika Musume S3-al is mert kedvelem azt a franchise-t (is, a Shirobako-val együtt), de ha más nem, a szezon "ironikusan legjobb" címét továbbra is ez a sorozat viszi nálam, szóval *annyira* rosszul talán nem jártam ezzel a sorozattal.
Kép Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

^
Örülök hogy erre a cuccra nem lehet rámondani, hogy ingadozó színvonalat produkálna, mert konstans szolgáltatja a szar tartalmat. Junchi és Dodgers ugyan már írtak az előző részről, de nem tudom említés nélkül hagyni a két top jelenetemet: előkerül a buszsofőr, ráadásul BUSSZAL EGYÜTT. Mintha 1 nappal ezelőtt az lett volna a menekülés akadálya, hogy nem tudják kijuttatni a bszut abból a kanyonból amibe belezúgott még az elején, erre egy 50+-os kopaszodó faszi csont nélkül megoldja - persze offscreen. A másik pedig, hogy megjelenik az a kalóznak öltözött idióta is... A máglyás jelenetre nem vesztegetnék sok szót, úgy kretén, ahogy van, akárcsak Masaki teljesen életszerűtlen háttérsztorija.

De lássuk a mostani agyfaszt: A fogyatékosok kalandjai ep 9.

Az első GIGALOL-ra nem kellett sokáig várni, a pingvinszörny (XDDDD) kőkeményen támadja az alagútban haladó buszt, oldalról pedig élőhalott nagymamák másznak rá. Komolyan mondom beszarok ezeken a szörnyeken: gonosz vonat, zombipingvin, LÓ nagyságú darázs, óriási Micumune, plazma-mahagóni asztal, járkáló szilikonmonszta ÁÁÁÁÁÁ Mintha valami drogrehabon járnánk, vagy a Dr. Parnassus c. filmet nézném begombázva. Váljunk külön-az elhagyatott faluban-klisé, majd újabb szörnyű és teljesen életszerű flesbekk: Hayato háttérsztorija. Ajjjj. Újabb szörnyattack, most már konszolidáltabb formában - kezdem látni az alagút végét, de sajnos nem lesz tömeggyilok, az ezelőtt összeszedett traumákkal kell szembenézniük a retardáltaknak. Kár. Végén érdekfeszítőnek tűnni akaró fordulat, de aki követi ezt az izét, az tudja, hogy csak felvezetés a jövő heti fasságokhoz. Na és az a scéna, ahogy Mitsumune a debil pingvinjével együtt elsétál a naplementébe beletotyog a ködbe, kész XDDDDDDDD

Talán Lion és a plus-size csaj lennének egyedül, akiket nem altatnék el azonnal. Ez a Masaki-Mitsumune pedig talán az egyik legdebilebb páros amit animében eddig össze tudtak hozni. Sajnos a mostani részben mínuszpontnak kell elkönyvelnem, hogy egyik kedvenc karim (execute biccs, dagadt fogyaték és a kívánós milf) sem kapott screentime-ot, ráadásul már két epizód óta nem hánytak le senkit, úgyhogy remélem nem a végére kezd el bezuhanni a szórakoztatási potenciál. Készítőkhöz annyit, hogy a té rendezőúr egy dolog, de ezt az egészet meg is kell írnia valakinek, aki nem más, mint az AnoHana, a Toradora és a F/SN animeverziójának írója, Okada Mari. Kemény dolga lehet, főleg a párbeszédek kiötlésénél, 2-3 hónapot biztos el kellett töltenie egy zártosztályon, mire ilyen hitelesen összeszedte az anyagot.

Kabaneri 6-7: kezdek megbékélni vele, mert a látvány megszokható, az animáció pedig korrekt, még a két főhős is megkedvelhető. Ikoma kissé visszavett az OMG angst+"kihaénnem"-hősködésből (a seiyuuja viszont továbbra is szörnyű), Mumei pedig egész aranyos, ha nem valamelyik nagyondeep depis baromságán kattog (jó volt az a kanjis jelenet a szentélynél, talán az első a sorozatban amire azt mondom hogy értékelhető is, nemcsak ilyen-olyan fanszervíz). Sztori vonalon persze folytatódott a hülyeségáradat: mi a frász volt az a gigazombi-baromság? Ágyút honnan szedték amivel szétlőtték a végén? Mindegy, hagyjuk... Mostani részben jön oníííííísama, naná hogy egy nyálbishi, de legalább a nevén röhögtem egy nagyot, ugyanis BIBA-samának hívják azistenadtát XDD Heti 1 ep elmegy ebből is, ájkendinek oké, többre úgyse számítok tőle.

Btw csak én vagyok az egyetlen, aki minden alkalommal lemarja orczájáról a bőrt, amikor eme remek mese egyes epizódjainak elején elmondják azt az irtó gáz "Ember vagy, vagy kabane?! -Egyik sem! KABANERI VAGYOK!!4"-dumát? Nem kakkoi, nagyon nem. Rendesen kínos végighallgatni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Mayomiga ep 10: Na jó, ez már kezd sok lenni. Eddig legalább következetesen volt szar, de most behoztak egy rakat olyan out-of-nowhere, és természetesen full idióta plot twistet, hogy az elején azt se tudtam, egyáltalán ki merre van éppen. Azé lassan összeraktam a már létező frakciókat: Mitsumune belesétált a ködbe a balfasz pingvinjével, majd egy kórházban ébredt fel valahol a hegytetőn ami még pont rajta van a térképen, és belátni róla az egész retardtelepet. Reunion faterral (nemtom mennyire szánták meghatónak, de inkább csak legyintettem az egészre + ha elvileg ez valami titkos internetes busztúra volt, hogy a francba került pár nap után a TV-be, mint a társadalomból menekülni akarás egyik nyilvánvaló megnyilvánulása? Ja hogy ez is csak ilyen mayoigaság, jóvan. Anyu persze végig tudta hogy Micu nem Toki, de azé csak nyomta a fasságot neki éveken át -_-). Előkerül a semmiből egy tudós fazon, aki scienceblablával magyarázza az evidenciákat, azaz hogy ezen a helyen a múltban történt traumák materializálódnak (ezt hívják Nanakinak), ezekkel kell szembenézni - de nem ám akárhogyan, hanem fel kell dolgozni, mert ha csak úgy elfelejted, akkor elveszik a lelked egy része, aztán kampó lesz rövidúton. Hogy miért pont ott, mitől, hogyan, arról nem esik szó. A reppergyerek is él, persze fullba nyomja a kretént. Itt ismételten csak a rendezői zsenialitást tudom értékelni: a doki komoly pofával magyarázza a kutatásait Micunak + hozzá sejtelmes zene, közben a háttérben a reppergyerek az egyik orrszőrének kihúzásával foglalatoskodik. Igen, jól olvastátok. Az ő szomi múltjára való utaláskor is elég nagyot röhögtem: épp Masakit rángatja egy kis etyepetyére az erdőbe, amikor meglát egy hegedűst és egy nagybőgőst, ahogy ott állnak a bokorban, csak úgy, fellépőcuccban, erre a kretén megkérdi: "Ti mit kerestek itt?". Ezzel reagálja le, hogy (szvsz) az anyja meg az apja ott van egy elveszett faluban hangszerekkel, frakkban, kosztümben. ááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Kinek jut eszébe ilyen baromság?!?!?!? Nyilván őstehetség zseni Mozartot akartak belőle nevelni, de a gyereknek jobban bejött Snoop Dogg, Dr. Dre és Eminem, aztán ezért fellázadt, és napszemüvegben meg fux + baseballsapi kombóban csatlakozott a szefósokhoz. Juteszembe szefósok: A legfőbb kretének ott maradtak a faluban, aztán azon kezdtek el veszekedni, hogy a túravezető kretén rágyújtott egy cigire, és hogy a szemüveges csávó mióta képzeli magát a vezérüknek. Érdekes, ezt a kérdést a 14 éves kiscsaj máglyára kötözésénél nem nagyon jutott eszükbe feltenni. Aztán eccercsak mind szarul lesznek, kinyúvadhatnának már, de sajna nem hiszem hogy ez fog következni (de itt legalább szerepelt a csöcsös MILF :D). A harmadik frakció a Lion-detektívcsaj-MaiMai-trió, akik hirtelen csak úgy összefutnak Masaki onyíí-samájával. Tsunderefasz (loptam ezt a szöveget :D) és Hayato egymásba futnak a ködben, össze is balhéznak, aztán Hayato csak úgy elszalad - jó értelmes scéna volt ez is. Végül Jack a kalóz és Büdi a Patkány és az idióta kalózgyerek csapata van még, akik valamire nagyon készülnek Lovepon (tsundi fangirlje) vezetésével. Micsoda izgalmak! A rendezést a fent említett orrtúrós jelenettől eltekintve is overall nagyra tartom: van valami nagyon sejtelmes jelenet ködben-alagútban-akárhol, aztán váltunk egy másik csapat idiótára, akik dedós párbeszédekkel fárasztják az embert, ha lehet még a zene és a helyszín hangulata is tök más, aztán egy újabb elcseszett bandát mutatnak, majd harmadjára-negyedjére váltunk vissza sejtelmesékhez, amit valami marha béna cliffhangernél hagytunk el. Elcseszett időzítések, szar vágások, agyonvágott hangulat(próbálkozás)... Eh, továbbra is király ez a cucc.

OFF/

Titkos írta:Na jó, de nem is írom ki a legkülönfélébb topicokba kb. hatodjára, hogy "BEST!!!444" és ez akkora királyság, hogy nézze mindenki. :D (Most függetlenül attól, hogy az Illyát te is félig viccből promózod.)
Sztem mindenki tudja hogy ez csak amolyan fricska részemről.
Titkos írta:Mondjuk furcsállom, hogy ha direkt ilyen paródia, az eredeti cucc "komoly" oldalát szándékosan elhumorizáló Fate sorozatot akartál, akkor miért nem a Carnival Phantasmot promózod szénné, de ez már legyen az én bajom. XD (Annyi rémlik, hogy láttad és ha jól emlékszem, az is bejött neked, de mégsem látom, hogy arra dobálnád random időközönként a "BEST, NÉZZÉTEK MINDANNYIAN!!!44" szövegeket.
Mer arról mindenki tudja hogy király, ez meg szvsz méltatlanul alulértékelt :D :dirr:
Titkos írta:Na és a válaszom a kérdésedre, hogy nézném-e az Oppaimonogatarit: hát hogy a fenébe ne! (...) Akárhogy is, köszönöm az élményt. XDDD
Örülök hogy tetszett, lazán elbasztam vele egy fél órát :D Részeg nem voltam (annyira, inkább már csak másnapos :D), de majdnem végig a Bake+Nekomonogatarit olvastam, aztán beugrott hogy hátha így jobban értenéd, mi ez az egész: semmi komolykodás, álművészkedés, bevillanó kanjik, csak az egész OMGMONO-széria kiforgatása egy alternatív univerzumban tök ártalmatlanul, mert a SERIOUS kánonba nem nyúl bele. Illya (és a Carnival) dettó ^^


/OFF
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Jó, hogy összefoglaltad, annyira kómás voltam, hogy kvázi az egész rész kiesett, ezt a jelenetet kivéve:
Surci írta:Itt ismételten csak a rendezői zsenialitást tudom értékelni: a doki komoly pofával magyarázza a kutatásait Micunak + hozzá sejtelmes zene, közben a háttérben a reppergyerek az egyik orrszőrének kihúzásával foglalatoskodik. Igen, jól olvastátok.
És ez tényleg megmaradt, de így olvasva felrémlett a többi esemény is.
Surci írta:Tsunderefasz (loptam ezt a szöveget :D) (...) Lovepon (tsundi fangirlje)
XD Csak nyugodtan. De ácsi, Lovepon az executebitch, tsundi fangirljét hogy is hívják... *puskázik* Koharun. XD
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:Mayomiga ep 10
Nekem már nem volt a heti rész kielemzéséhez türelmem. Egyszerűen tényleg nem hiszem már el, hogy ez így, ebben a formában bárkinek is unironically bejönne. Tényleg nem. Ahogy azt sem, hogy ez nem lesz majd vérciki, ha valakiről kiderül, hogy végigszenvedte. Nem is említeném haveri körben, hogy végignéztem ezt, még a végén leköpnének, megrugdalnának, azt mondanák, hogy csúnya vagyok, nem tudom bekötni a cipőmet, nem tudok olvasni és elvennék a pénzemet is. Ennél még a családi ebédnél eldurrantott fingás is dicsőségesebb tett.

Két rész, aztán kérvényezni fogom a megfelelő plecsnit.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Mah yo, Nigga! fuckin' 11, yo

Ez történt a heti részben: (Még mielőtt belevágnék, leszögezném, messze ez volt a legértékelhetőbb epizód. Persze félteni azért így sem kell, inkább csak az általános Mayoiga-standardekkel mérve volt valamivel meggyőzőbb.)

- Ismét volt kupakanács abban a házikóban, ahol eddig is ment az elmés karakterek elmés brainstormingja; ezúttal még színvonalasabb volt, főleg, hogy mindenki teljesen be van kómázva.
- Feltűnik Jack és Kreténkalóz, elkezdik őket tüzes nyilakkal lövöldözni (másodpercenként 3-4 kilőtt nyíl azért nem semmi, Jack fiam, ez rekordgyanús). Külön felhívnám a figyelmet a többiek reakcióira - épp csak a "Not a single fuck was given that day" táblát felejtették el kitenni.
- A tetős jelenet külön poén, főleg, ahogy Kreténkalóz túszul ejti Maimait, két méteres távolságból tartva rá egy kést.
- Idegbeteg-san most már szexista (is).
- Most már külön hirdeti is magát az anime, mint pszichológiai stuff. Javasoltam volna, hogy inkább ne erőlködjön, de most már mindegy.
- Koharun nagy terve... Ööö... Rrrrendben...
- Érdekes, hogy eddig a mobilok nem működtek, de persze egy random walkie talkie-val már nincs ilyen gond.
- A buszsofőr és lánya szál az egyetlen dolog, ami valahogy működött. Igaz, klisés mint állat, de messze jobban volt az egész előadva, mint eddig bármi ebben az animében.
- Érdemes frame-ről frame-re visszanézni azt a jelenetet, mikor Mitsumune a busszal Masaki, szemüveg-kun és execute ribanc közé hajt. Minőségi munka. Papírbusz powa.
- Ó, szóval Reiji is egy Nanaki? Jaj, hát hogyne... Érdekes, hogy erre PONT akkor derül fény, mikor a többiek által is láthatóvá vált a többi Nanaki, vagy derült ki, hogy némelyik a beszédre is képes (buszsofőr lánya). Forgatókönyv a toppon. (Az is külön vicc, ahogy Reijiről minden részben más dolog derül ki. Az ilyen ambiciózus plot-twist hadjárat mint "trainwreck" szerepel a szótáramban.)
- A végén a nagymamamonszta... OMG! xDDDDD

Egy rész, és vége.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Új Kino-ra +1, de nem látok dátumot az oldalon, se az ANN-en.

Majomiga 11. Csak a kedvenc momentjeim:
-a kretének kunyhójában az egyik idióta rángatni kezdi a másikat, hogy keljen fel, erre a válasz: "Egy szúnyog belecsípett a seggembe, és viszket." Ezt csak így, a semmiből, 847747/10-es moment, az egész anime szlogenje is lehetne ez a mondat. És nem, nem félrefordítás, japánul is ugyanezt mondja. Itt szó szerint lefagytam, deadlockolt az agyam, vissza kellett néznem hogy jól hallottam-e. Ezután 2 perc folyamatos röhögés következett.
- Jack és Büdi Kreténkalóz attackja és a tetős jelenet, egyszerűen leírhatatlan. De a reakciók a legjobbak: égő nyilakat lőnek a szobába, erre aszongya a MILF: "sült hús lesz így belőlünk" (persze fekszik továbbra is). A dagadt fogyatékos pedig kontrázik, hogy "ugyan már, hisz maga vékony... de ha grillhús lesz abból én is kérek" :knife: Okadát sürgősen be kell vitetni kivizsgálásra, mert normális ember ilyeneket nem ír le egy szövegkönyvbe.
- Micu és a busz. Az egy dolog hogy kartonpapírból hajtogatták, de hová tűnt belőle a sofőr és a reppergyerek? Kiestek belőle 80km/h-nál, amikor "elmanifesztálódott", és most ott ülnek az erdőben?
- A végén a szupernagymamazombimonszta (halfarokkal) :shock: XDDDDDDDDDDDDDD

A buszsofőrös jelenethez meg annyit, hogy valóban csak majomigás mércével volt vállalható, egy közepesen középszerű darabban az ember a fejét fogná egy ekkora elcsépelt dobáson. Itt még ezt is értékelni kell :D
Catrin írta:
Surci írta:Tsunderefasz (loptam ezt a szöveget :D) (...) Lovepon (tsundi fangirlje)
XD Csak nyugodtan. De ácsi, Lovepon az executebitch, tsundi fangirljét hogy is hívják... *puskázik* Koharun. XD
Ya tényleg. Na nem mintha nem lenne tökmindegy ennél :D Azért látszik hogy lassan negyedéve követjük ezt az izét, de még a neveket se tudjuk megjegyezni rendesen, pedig ők még relatíve főbb szereplők is lennének. A kedvenceim dettó: csöcsMILF-et fogalmam nincs hogy hívják, a dagadt meg talán valami Doraemon vagy mi.

Kabaneri 8-9: Sejtésem beigazolódott, Biba-sama (LOL) akkora sablon bishifőgonosz, hogy csoda ha befér a páncélvonatba ezek után. Újabb Shingeki-lopás:
SPOILER
az igazi ellenség a falakon belül van.
Mumei persze jól meglepődik, hogy onyííííszama nem is olyan kedves, meg jól át is verte (vele együtt mi is, ugye? *ááásít*). Az akciók is szépen romlanak, az egy dolog hogy kevésbé látványosak mint eddig, de totál értelmetlenek és feleslegesek is. Most már az a menet, hogy nyugiban indul a rész, aztán BIBA (LOL)-sama provokál valami kocsmai szintű balhét, amit szépen le is vernek, aztán újra nyugi van -_- Újra volt gigazombi is, ha a múltkor nem lett volna elég gáz. Ha nem csak 3 ep lenne hátra belőle, dobnám a francba. Legalább az OST jó, főleg az eksön-zenék, Rui linkelte is őket.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Mayo *my dick is now diamonds* iga 12

Aaand done! *NAGY LEVEGŐ*

Kaptunk a végére egy retardált passionate male friendshipet, újabb értelmetlenségeket (top kedvencem Valkana nagy és gyors megbocsátása Koharun felé, de az persze nem baj, hogy pont ő volt az, aki a bizalom issue-i miatt került ide. Pszichológiai anime a seggem.), egy antiklimatikus zárást, némi sírás-rívást, kiderült, hogy Reiji VALÓJÁBAN egy képzeletbeli barát, páran a faluban maradtak (mert csak), páran meg visszamentek (ami külön vicc kategória, több okból is, de ehhez már nincs kedvem).

*KIFÚJ*

Hosszabb értékelés? Fölösleges! Kiválóan kiveséztük (yey, alliteráció :3) ebben a topicban hetente, szerintem itt meg is van minden. Kétségeim viszont nincsenek: életem egyik legrosszabb animés, sőt tv-s/filmes élménye volt ez. Kivéve, mikor épp a szánalomszar jelenetein röhögtem, meg az OP-t egész megkedveltem.

1/10
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Én is csatlakozom a "túléltük a Mayoiga-t, most már egy medvével is nyugodtan tudnék bírkózni" klubhoz, és nálam is az a nagy büdös helyzet van, hogy hiába lehetne erről a stuffról hosszabban értekezni, de igazából nem is lenne értelme, mert minden ugyanoda futna vissza. Az annak idején általam emlegetett "lázálom" effektus végig megmaradt, de a vége felé már kezdtem érezni hogy mintha lohadna az amúgy is ironikusan meglévő lelkesedésem, és igen, ez meg is történt a végére - a végén is lázálom maradt a sorozat, de egy olyan aminek örülök hogy vége lett, mert addigra már kezdett túl tömény lenni. Na nem azért, mert napokig kell emésztenem a tartalmat, hanem azért, mert a "pszichológiai horror pocsolyamély és vernivaló szerpelőgárdával" recept nem olyasmi ami gyakran be szokott válni, és ez most sem történt meg.

Személy szerint egy 2/10-et dobnék neki, mert az első felében azért még ott volt a szeren ha ironikus szórakozásról volt szó, de talán később valamikor lejjebb is vihetném egy 1,5-re, mert ehelyett nyugodtan lehetett volna egy Shirobako S2, vagy egy Ika Musume S3 is, ha már Mizushima patronálta animékről van szó. De akár egy Girls und Panzer S2 is, aminek a mozija kapcsán még nem tudom hogy írok-e majd az animeajánlós topikba, de ahhoz képest hogy mennyire a bögyömben volt a TV sorozat négy évvel ezelőtt, annyira kezdeném mintha érteni hogy miként kellett volna viszonyulni hozzá a mozi után, mégha a TV sorozat revaccsa lenne igazán a perdöntő. És mindez úgy történt, hogy a Mayoiga eközben egyre lejjebb és lejjebb csúszott, pedig anno a GuP-t még ironikusan se kedveltem.
Kép Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Majomiga FINAL:

Vége. Tényleg sajnálom hogy búcsúznunk kell szanatóriumi ápoltaktól, kimondottan vártam a heti epizódokat, mert ennyi szarságot ömlesztve nem láttam az elmúlt 2 évben amióta újra aktív vagyok, pedig minden szezonban el vagyunk látva retek animékkel. Az utolsó ep se hazudtolta meg magát:

1. Az elcseszett nagymamazombimonszter kinézete egy dolog, BUT THAT CG!!!!! Rendesen szemrákot kaptam annyira fos. Nagyon remélem hogy nem fizették ki azokat a jeleneteket, a készítőktől még a működési engedélyt is elvenném.
2. A Micu-Haya baráti *khm* end-en nem lepődtem meg, viszont tudtam értékelni, hogy a pszichológiai mondanivaló mellé még szimbolizmust is behoztak a végére: a nagyiszörny feje búbján ugyanis egy kalitka található, benne Micu balfasz pingvinjével, jelezvén hogy Hayato bizony csakis magának akarja a kis barátját, de ha ez nem esett volna le, még jól bele is rágják a néző szájába.
3. Kretének falujában azok a szövegek és BÖLCSESSÉGEK, amikor a nagy konzekvenciákat levonják, éééédes Istenem... :knife:
4. Aki akar, elmehet. LOL. Eddig azon ment a para hogy nem lehet lelépni, aztán kiderült hogy de, csak szembe kell nézni a traumákkal, most meg már az se kell, aki akar mehet, aki akar marad. Tsunderefasz és fangrillje maradnak (GOOD END), csöcsMILF viszont búcsúzik Kucutól, utóbbi ugyanis meggondolta magát, biztos nem volt elég kaja a hűtőben, vagy már mindent felzabált a faluban.
+1 a végén még rúgnak a nézőbe egy utolsót, a zárójelenet alá ugyanis mintegy búcsúzóul megint az az agyrobbantóan debil vizilovas nótát nyomják be. Én is azt hittem hogy megúsztam, de korai volt az öröm, mert amikor meghallottam, konkrétan elkezdett folyni a vér a fülemből.

Úgyhogy magam is rekvesztálnék egy "Survivor of Nanaki village"-plecsnit, és bármilyen meglepő lesz, de egy kettesalá/10-et így is megadok neki, mert rengeteget lehetett röhögni rajta, és igazságtalan sem akarok lenni, mert az általam nagyon utált Akamére is ennyit dobtam, csak az még fel is idegesített.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Surci 2016.12.19. 11:40-kor.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:Majomiga FINAL:
Hehe, pont azt néztem most reggel, hogy a MAL-os ismerőseim közül szinte mindenki 1-re vagy 2-re értékelte ezt a mesterművet. :D Surci, te meg valld csak be, hogy a TRUE 1/10-es score egyedül az EL privilégiuma lehet. :3
Válasz küldése