Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Titkos írta: 2017.01.15. 04:18Ja, el ne felejtsem: külön bónusz, ahogy a kemény vonású, reális fizimiskával megrajzolt férfi katonák közül ordítóan kilógnak a moe lánykák, na de a telitalálat kétségkívül hősünk/hősnőnk, aki már a PV-ben is elkezd Lulu/Kira fejeket vágni. :D Komolyan, csodálom, hogy még csak említés szintjén sem került elő ez a sorozat a mostani szezonból itt senkinél, én már lassan ott tartok, hogy for the lulz alapon belenézzek... XDDDD
Én inkább a C3-hoz hasonlítanám. Megpróbálnak olyan komoly, őrült fejeket rajzolni, hogy az egész inkább önmaga rossz viccváltozata lesz, és a komolyság helyett a kínos röhögés kényszerérzete jön át, mert annyira nem illik a karakterdizájnhoz, mint a DN/CG esetében. És ezzel plusz pont a taszítás mellé (már a kis loli is eleve úgy néz ki, hogy addig ütném egy talicskával, amíg pépes nem lesz a feje helye).
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta: 2017.01.15. 04:18 Jó is, hogy mondod, vártam picit, hátha valaki ír majd erről a csodáról, de egyenlőre ez nem történt meg, úgyhogy most már konkrétan rákérdezek: valaki esetleg elkezdte? :D
Egy párszor belebotlottam már ilyen-olyan helyeken, de a kérdésre eddig egy nemmel válaszolok a részemről, és valószínű az is marad. Borítóról könyvet ítélni persze nem szép dolog, de ez nettó pontosan egy olyan edgy/"nagyonkomoly" cuccnak látszott amibe időt feccölni kár lenne, valahogy úgy, ahogy a Guilty Crown is egy "lol-mércét" nem eléggé elérő istencsapása volt, és ahogy az Akame ga Kill egy része sem volt éppen kifizetődő. Ha viszont olyasféle katasztrófa lenne mint teszem azt a Cross Ange volt, akkor mindjárt másabb lenne a helyzet, de a Senki-ről látatlanban nem ez a kép alakult ki, úgyhogy szerintem passzolom a sorozatot.
Kép Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Hikari írta: 2017.01.14. 16:03 Csak nekem tűnik úgy, hogy a téli szezon borzalmas gyengére sikerült? Még jó hogy a 3 gatsu no lion még folytatódik, mert egyébként alig tudnék mit nézni...
Azt kell mondjam, hasonló benyomásom lett nekem is. De ebben talán az igen ütős közelmúlt is szerepet játszott. Jóval kevesebb cuccba kezdtem bele, mint az elmúlt időben, aminek egyébként kifejezetten örültem. Eléggé elszállt a termelés az utóbbi pár évben, és egyre problémásabb lett követni a dolgokat. Igyekeztem agresszívabb is lenni a kiszűrésben, így csak 32 lett belőle, a rövid formátumúakat és folytatásokat is beleértve. De ebben a benyomásban talán az igen ütős közelmúlt is szerepet játszott.
Hikari írta: 2017.01.14. 16:03A nyertes egyértelműen Ez :p
Ó, GoHands! Hová süllyedtél? Igen, elsősorban miattuk kezdtem bele a Hand Shakersbe, és jól mondta Hope. (Meglepett, hogy ilyeneket követsz Twitteren. :-P) Már korábban is voltak bajlós jelek. Emlékeztek, amikor berobbant az új stúdió ilyen sorozatokkal, mint K, Coppelion. Amelyek ha nem is jöttek be mindenkinek (bár a K nagy kedvencem, köhmköhmCrappelionköhmköhm), de legalább az animációs munkájukon ámulhattunk. Aztán a K végső évada alatt már húztam a számat látvány miatt, ezzel pedig végleg beteljesedett a hanyatlás. Az a hihetetlen mennyiségű, erőltetett, oda nem illő, undorító CG! Pedig ahogy az ellenfél pár szado-mazo által csihol mágiát igencsak bejött. De egyszerűen rosszul voltam a látványtól sokszor.

Idol Jihen - Csatlakozom Dodgershez, mert nem egyelőre nem mutatott érdemi potenciált. Jómagam sem kedvelem az idolokat, erre is inkább csak a politikai témája miatt voltam kíváncsi, és eddig semmit nem tett le azért, hogy igazolja érdeklődésem. Arra tekintettel, hogy Mappa produkció, mindenképpen valami komolyabb tartalmat, mondanivalót várnék hosszútávon, de most nem tudok bizakodni.

Ugyanott folytatták, ahol abbahagyták: Tales of Zestiria The X, Ai Mai Mii, Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu, Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!, és ez rendben is van. Különösen az utóbbi van rendben. A KonoSuba zsenialitását az is adta, hogy nem egyszerű paródiája a műfajnak, hanem nagyon korrektül megkreált története és világa is van, amellyel köröket ver az általa kifigurázott alkotások legtöbbjére! Kevés az olyan komédia, amely a viccekből, poénokból összefüggő sztorit kovácsol, és ezzel tovább csiholja a humort. Ami márciusban az utolsó jelenet csattanója volt, abból a pillanatból ment tovább most az új rész nyílegyenesen. Kazuma pedig még mindig remek antihős, szégyentelenül perverz NEET. Igen, épp éjjel volt meg az OVA is, ha már jött a folytatás. :thumb:
A Super Lovers viszont továbbra sincs rendben. :drop: De azt elismerem, hogy legalább nem olyan langyi, mint mondjuk a Yaoi on Ice. :vigyor:

Onihei - A Madhouse alapító új stúdiójának első műve! Igen ígéretes kezdés és felállás egy Edo kori bűnügyi dráma személyében, rögtön egy brutális, semmit el nem rejtő kínzással kezdve. Oké, a utcai CG tömegek nagyon zavaróak vizuálisan, viszont attól az egy perctől eltekintve nagyon impresszív a látvány. Az a vágás nélküli kardos összecsapás pedig ambiciózus rendezésről árulkodik. Pusztán minőségre simán az egyik legígéretesebb darab eddig.

Schoolgirl Strikers - Elsősorban a seiyuu gárda miatt érdekelt (mi ez, 2011-2012? :dirr:), és egy rész alapján kábé amiatt is fogom csak élvezni. :oops:

Fuuka - Első részre masszív sónen románc bullshit. De tele van pantyshottal, úgyhogy miért ne? A mangakától csak a Town Where You Rage, amit ismerek, ebből sejtem, mire számíthatok.

ēlDLIVE - Nem ismerem a Hitmant, de az első rész egész korrekt mezei sónen cucc volt, és azért arra is szükség van.

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka - Ó, igen, Madhouse! Ha már bűnügyi drámák, úgy látszik az anyastúdió sem akar lemaradni. Nem azt mondom, hogy az első rész történetre a kanapéhoz szegezett, de határozottan egy igen komoly, lassan érő, megfontoltan építkező sztori benyomását kelti. A látvány, az viszont lenyűgözött! Istenem az az analóg érzés, mintha a kilencvenes évek lenne. Natsume Shingo mesteri kezei közt biztonságban leszünk úgy érzem. Az Onihei mellett a másik legjobbnak ígérkező darab.

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon - Szóval KyoAni, ilyet is tudtok? Őszintén szólva nem voltam túl nagy fanja a Hibike és Free által képviselt esztétikájuknak, karakterdizájnoknak. De ezzel szerencsére megint újítanak. Talán a Nichijou animációja állt ehhez legközelebb, de a komédia jellege azért más, annál visszafogottabb. Belegondolva talán a Lucky Star humora állt hozzá legközelebb, de a dolgozó embörök a főszerepekben is nagy pluszt jelentenek.

Gabriel DropOut - Ahogy Dodgers mondta, igen hullámzó a Dogakobo teljesítménye. Személyem szerint ezzel az egy résszel lenyomták a New Game egészét sorozatát. Nyilván a hozott anyag is sokkal jobb. Gábriel lezüllése nagyon poénos volt, de a többi angyal is megéri a pénzét, így a szadista Ráfiel, vagy a ostobenkó Sátánista. ::^_^::

Youjo Senki - Junchi is biztos belekezdett pusztán szereposztás alapján. Szerintem simán kinéz belőle egy Krossz Angéla szintű LOLZ faktor, főleg hogy még annál is sokkal komolyabbra veszi a cucc a figurát. Titkos is ezt észlelte a PV alapján a nyers világháború esztétika és a loli varászló kontrasztjából. Az első rész még nem foglalkozott Tánya múltjával, gondolom érdekes backstory lesz belőle egy ponton. Nem tudom leképzelni, hogy ne egy szórakoztató nézés legyen belőle, akármilyen formát is öltsön szórakozás. :D
Kép
Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 65
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: weingartia »

Titkos írta: 2017.01.15. 04:18 Jó is, hogy mondod, vártam picit, hátha valaki ír majd erről a csodáról, de egyenlőre ez nem történt meg, úgyhogy most már konkrétan rákérdezek: valaki esetleg elkezdte? :D
Jelentem én két részen túl vagyok, és folytatni is fogom! Igazi guilty pleasure, mert véresen komolyan veszi magát: ahogy te is jól írtad, egy arrogáns salarymant a vonat elé lök egy kirúgott munkatársa. A sorozatra nézve szerintem ironikus, hogy azért ölik meg, mert nemcsak kirúgja, hanem szét is alázza a kollégát, mivel túlságosan komolyan veszi magát és saját jelentőségét/munkáját.
Aztán lefolytat egy vitát Istennel, akinek elmondja, hogy nem hisz a létezésében (miközben vele beszél! :knife: ), mert h ilyen világot teremtett a szokásos blablabla. Ja, meg okoskodik is előtte, hogy nem is szükséges hinnie benne, mert: 1. technológia fejlett, 2. jólétben él/jó pozícióban van, 3. nincs reménytelen helyzetben /Amúgy ezzel még egyet is értek, kb. ezért nem vallásos a "keresztény" Európa./ Ja, és Isten mondja neki, hogy sok neki 7 miliiárd ember istápolása, főleg ha nem hívők, akkor csak nyűg a reinkarnációjuk. Erre MC: egy üzletnél, akkor kell túlórázni, ha rosszul tervezel előre. :hammer: Isten bepipul is megszívatja: utoljára reinkarnálódik egy 1. technológiailag még csak fejlődő világba 2./3. éhező árvaként.
Ez eddig tetszene is, csak az egésznek ellentmond az, hogy egy csomó varázserővel születik, és be tud állni a hadseregbe. Meg megvannak a korábbi tapasztalatai.
Amúgy grafikailag, meg rendezésileg szerintem kifejezetten jó: az Istennel való beszélgetés kifejezetten ötletes, a levegőben lévő csata meg nagyon látványos. Szóval a túlkomolykodást és a lolit (de csak az MC az, szerencsére) leszámítva eléggé igényes.
Következő rész: őrült tudós, nagyon veszélyes (!) varácskütyü fejlesztéshez fogja használni az MC-t.
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Hikari »

scineram írta: 2017.01.15. 19:51
Hikari írta: 2017.01.14. 16:03A nyertes egyértelműen Ez :p
Ó, GoHands! Hová süllyedtél? Igen, elsősorban miattuk kezdtem bele a Hand Shakersbe, és jól mondta Hope. (Meglepett, hogy ilyeneket követsz Twitteren. :-P)
Azért megvédeném a becsületem: csak az ANN season preview-ket szoktam mindig elolvasni, és oda volt belinkelve :p. Amúgy az ANN-ösöket fennhéjázó társaságnak tartom, és a véleményüket azért fenntartásokkal kezelem,de ha az ember ismeri a szokásos ottani mércét, ahhoz mérten számomra relatíve jó irányadó, hogy mibe érdemes belenézni, és mibe nem.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Titkos írta: 2017.01.15. 04:18 Jó is, hogy mondod, vártam picit, hátha valaki ír majd erről a csodáról, de egyenlőre ez nem történt meg, úgyhogy most már konkrétan rákérdezek: valaki esetleg elkezdte? :D
Az Izettát még nem pihentem ki, szóval egy időre biztos jegelem az ilyen felállással kecsegtető darabokat. :dirr: Emlékszem, amikor kikerült az első előzetes, amiben ugye csak a szokásos pár mondatos összefoglaló van, már mindenki elkezdett lelkesedni. Mert ez milyen érdekes felállás, biztosan szórakoztató lesz. Mire én magamban: "Már a kiscsaj kinézetétől lemartam az arcomat, tényleg jó lesz." XD

Most nézem, hogy nagyjából már összeállt a tavaszi anime szezon is. Ami meglepett: Kyoukai no Rinne 3. évad!? :o Még az elsőt sem tudtam befejezni.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

scineram írta: 2017.01.15. 19:51 Youjo Senki - Junchi is biztos belekezdett pusztán szereposztás alapján.
I simply know you are just trolling, but the supposition seems plausible. :D

Beletekertem, ha már az istennőt választották meg annak a valaminek a megszólaltatására, de azért olyan messzire nem gurult még a gyógyszerem (mondom ezt a Mayoiga után, úgyhogy minden bizonnyal üres szavak lesznek ezek mostantól, de a látszat azért mégis legyen meg :D), hogy ebbe belekezdjek, Yuuki Aoi ide vagy oda.

Na, és ha már be lettem invitálva, a szezon részemről:

Gintama és Shouwa S2 mint folytatások: Előbbire végre tudtam időt szánni, rendkívül hatásos volt egyébként ez a kezdés és még a sztori is . o.o Kagura mama amúgy köbö mikorra várható? 100% MILF matéria így elsőre, csak azért kérdezem.

Onihei: Az anime, amit kvázi promózni sem promóztak (sokáig nem is lehetett tudni erről semmit), Crunchy is tojik rá, pedig egész decens kezdést produkált és végre valami komolyabb(nak tűnő) darab, csak el ne csússzon később a sztorin vagy a karaktereken.

Chäos;Child: Erről már értekeztem a megfelelő threadben, nem volt olyan pocsék, mint gondoltam, hogy lesz, úgyhogy két epizódot még adok neki, produkálás gyanánt.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

scineram írta: 2017.01.15. 19:51 ACCA: 13-ku Kansatsu-ka - Ó, igen, Madhouse! Ha már bűnügyi drámák, úgy látszik az anyastúdió sem akar lemaradni. Nem azt mondom, hogy az első rész történetre a kanapéhoz szegezett, de határozottan egy igen komoly, lassan érő, megfontoltan építkező sztori benyomását kelti. A látvány, az viszont lenyűgözött! Istenem az az analóg érzés, mintha a kilencvenes évek lenne. Natsume Shingo mesteri kezei közt biztonságban leszünk úgy érzem. Az Onihei mellett a másik legjobbnak ígérkező darab.
Az első ACCA rész engem is legalább ennyire megvett. Viszont a rendező helyett sokkal inkább feldobott, hogy befejezett mangát adaptál, ráadásul Ono Natsume művét, akitől a Ristorante Paradiso és a Saraiya Goyuo is kellemeset szólt (utóbbit nem rég egy délután alatt pótoltam ennek a megelőlegezett lelkesedésnek az öröméreXD).

Téli szezon még:
Chäos;Child - LOL a C;H összefoglaló epje megerősítette miért is bírtam én ezt anno (gyökér mc szívott rendesen), viszont attól tartok, hogy most baromira nem leszek erre vevő. De majd meglátjuk, az új gárda első ránézésre egy fokkal normálisabb, ami egyelőre nem jelent semmit.

Kuzu no Honkai - FUCKING SHIT, ha lesz időm, talán majd kifejtem... bár nem ér annyit.

Onihei - jó kezdés, érdekes látvány (NobuConxNinja Slayer, ok, befogtamXD), megnyerő karakterek (család moment^^), csak ne legyenek túl egysíkúak vagy érdektelenek az esetek.

Rakugo 2 - még mindig nagyon egyedi és színvonalas cucc, én pedig még mindig nem vagyok vele elég kompatibilis, majd most hátha...
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta: 2017.01.16. 16:49 - A loli a legerősebb - klisé. *ásít* Pluszpont, ha mellé még "pszicho" is, és még komolyan is akarják vetetni a cuccot...
Akkor neked ajánlom (meg persze mindenki másnak is, mert ezt látni kell... XDDD) ezt a másfél percet, anime ilyen jól még nem mutatkozott be ilyen rövid idő alatt. :lol: (Jó, ígérem, ez az utolsó Youjo Senki "promópost" tőlem, legközelebb már tényleg csak akkor írok róla, ha minimum az első három epizódját megnéztem. XD Azért annak örülnék, ha ez lenne a mostani szezon "vígjátéka", a Berszark 2017-ig is kell valamin nevetni. XDDD)
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Ahogy nézem, erről sem írt senki.

Demi-chan wa kataritai (Interjú mitikus lényekkel)

A sztori lényegében annyi, hogy van egy iskola, ahol főszereplő tanár bácsi tanít, és egyik évben hirtelen több félember is érkezik az iskolába. Egy vámpír, egy dullahán, egy yuki onna/hóasszony (ízlések és ficamok szerint kinek mi a kedvesebb), meg egy vágydémon tanci néni. A soozat lényegében nem vállalja túl magát, és talán ezért is lesz működőképes. Fanszervíz van, de olyan kis mértékű az első két rész nyomán, hogy azt mondhatjuk, belefér, és szolgál is valami célt (pl. mikor a dullahán fürdését mutatják: ég a nyaka a szellemlángtól, a test ázik a kádban, a feje meg fel van lógatva egy akasztóra --- egyszerre morbid és aranyos a megszokott formulák után :) ). A tanár bá szerepe az egészben egyelőre nem túlzottan sok: annyit tudunk róla, hogy szakdolgozatot akar írni a félemberekből, amit mint témát elfogadtak (gondolom én, ha már nálunk is így megy), de az interjúkészítéshez és a találkozókhoz az engedélyeket a nagy polkorrektségi félelem miatt, hogy nehogy tapintatlan legyen a kérdezgetéseivel, megtagadják. Így a diákok közül a vámpír önkéntesen nyitja a sort, azért cserébe, hogy a hűvös biosz szertárban lóghasson, majd a dullahán követi a példáját. Kicsit arra fókuszál, hogy milyen az életük, és jó pár korábbi szabályt felrúg: a vámpír konkrétan viccet űz a keresztből és a fokhagymából.

Egyelőre azt mondom, hogy érdemes elkezdeni, kellemes az animáció, a karadezi, és olyan kikapcsos egyszerű az egész. Kíváncsi leszek, hogy tartani fogja-e ezt a szintet, és az emberekkel együttélés problémáira tereli a hangsúlyt nem sokkal később, mert 2 kötetnyi mangát találtam eddig belőle. Az első két rész 5 fejezetet dolgozott fel (3;2), ami nagyjából az első kötet fele. Szóval esélyes, hogy anime original lesz a vége, csak ne lógjon ki nagyon ebből a mederből.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Jól mondta Hikari, a guilty pleasure animéké ez a szezon (is :dirr:). Két csodát is követek, pár rész után benyomások:

Youjo Senki 1-4: Ha már annyian ajánlgattátok ezt az evil-lolis izét, belenéztem és úgy döntöttem, megtartom :D Pedig ritkanagy szarság, a karadizájnoktól kezdve a kretén ploton át a sokszor gagyi CG-ig minden irritáló benne, élén a főszereplővel. Így 4 ep után látható, hogy arra megy ki a játék, hogy Isten össze-vissza szívatja a seggfej főszerepőt, hogy az majd hátha megváltozik a rámért csapások súlyától és mellé hívő lesz, az meg direkt dacból csakazértse áll kötélnek, ill. ha mégis, azzal is csak Kamisamát akarja átverni és kisunnyogni a háborúból - aki persze nem hülye, és csak még nagyobb szarba keveri. Amúgy a komolyanvehetőségi faktora a Hellsing OVA környékén mozog, és azt sem érzem hogy olyan SERIOUS sorozatként akarná definiálni magát, mindenesetre jó sokat lehet röhögni a sok pókerarccal és halálkomolyan előadott baromságon. Kretén pofavágások rajongóinak is valódi csemege, rengeteg idétlen arckifejezés érkezik részenként, legtöbbször persze a lolitól, de a többi is meglehetősen humoros (pl. az az őrült tudós fazon ep 3-ból). Yuuki Aoi zseniálisan hozza a szemétláda és rúgnivalóan irritáló fejű MC-t. Az ending is baromijó.


Kuzu no Honkai 1-3: Húúú gyerekek, ezt a fasságot... Avagy milyen lenne egy übergagyi sulis nyálshoujo, ha seinen (vagy inkább a tizenhat éves fiú) közönségek készülne. Mert ez az, csak több és explicitebb fanszervízzel. Van két idióta, akik a tanáraikba szerelmesek (és akiket már ismernek régebbről is), és mint két sorstárs összeállnak, hogy egymással enyhítsék szerelmi bánatukat. Logikus lenne hogy ha már ennyire szerelmesek, valahogy megpróbálják egymást segíteni a kiszemelttel való összejövésben - de ez nem holmi ToraDora, hanem SEINEN PICOLÓGIAI LÉLEKTANI DORAMA, így micsinálnak? Kitalálják, hogy búfelejtésből egymással kexelnek, miközben a szerelmükre gondolnak :knife: Pontosabban tukás még nincs, inkább csak ujjazás/kiverik egymásnak, mer az még nem megcsalás :dirr: Jóvan. Aztán amikor kezdtek előkerülni ilyen gagyi ökörségek, mint a srác osananamiji twintail loli tsundi fangrillje, vagy az a leszbi csaj, aki azért van belezúgva MC-chanba mert egyszer lekoptatott róla valami tapis zaklatót a metrón, meg a szexmániás tanárnéni, onnantól kezdve végigröhögtem az egészet. És még biztos fog ez "bonyolódni" szerelmi okta-és tetraéderekkel + hasonlóan felnőtt és komolyanvehető kapcsolatokkal :D Tisztára mint valami debil eroge-adaptáció, fogalmam nincs miért a Noitamina nézőit fárasztják ezzel, és nem H-OVAként adták ki.

Na de ez is marad, mert van benne jó sok röhögnivaló szarság + ütnivaló idióta szereplő és már volt jó nyálas leszbi nyelveskissu is (kár hogy olyan rövid, de lesz még itt több is, az OP-ban már pucéran nyalják egymást, ki nem hagynám hehe :D) . Egyébként vizuálisan szép, még a moe karadizájnok is bejönnek kivételesen (direkt nagyonártatlanra akarták kihozni, gondolom a "tartalmi" kontraszt miatt) különösen az agyhalott lány MC + az ő seiyuu-ja is. Az OP is tetszetősre sikeredett. De itt nincs semmiféle komolyanvehető dráma vagy reális szerelmi/pszichológiai szál, ez egy röhejes és gagyinger melodráma jó sok fanszervízzzel.


Ehhez jön még a Rakugo S2, hogy valami értékelhetőt is nézzek a sok hulladék mellett. Ezzel be is állt nálam a szezon.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Szerény személyem nagyon rákapott a dunyha alatti videózásra amióta megvan az új tablet.

és Voila! olyasmit tettem amit eddig sosem szoktam, elkezdtem a friss évados animék kissebb sorát ledarálni.
Szóval bedörrentettem a tolórakétáimat:

Youjo Senki
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2
Akiba's Trip The Animation
Interviews with Monster Girls
Tales of Zestiria the X 2


Továbbá még hozzá csapom majd amig tart a lelkesedésem (boritó alapján itélkezem)

Granblue Fantasy
Little Witch Academia
Masamune-kun's Revenge
Miss Kobayashi's Dragon Maid
Minami Kamakura High School Girls Cycling Club
One Room
Seiren
Urara Meirochou
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ó, hogy csesszétek meg, most MARHA NAGY a kísértés, hogy elkezdjem a Kuzut, szal ez egyszerűen túl "jól" hangzik. :D Mondjuk így is négyet követek most a szezonból (bár hogy a Chaos;Childot minek, azt nem tudom, pedig megígértem, hogy ha nem muzsikál úgy, mint kéne, úgy a harmadik ep után kiadom az útját, de... na mindegy), szal ez már kicsit sok lenne (főleg, hogy mellette nézek nem csak régebbi animéket, de még mást is, úgyhogy pechemre elég szépen betábláztam magam, igaz, ennek a termékenységnek most magánéleti oka is van, lehet beszámolok majd róla a megfelelő helyen). Mégis kéne valami Mayoiga-pótlék. :dirr:

Egyébként ez az Onihei kellemes csalódás így első három rész után. Igaz, sajnos epizodikus, de meglepően összetett, értelmes, klasszikus sztorikat írtak eddig hozzá és a designját is egész megszoktam. Persze így is vannak vele gondok, de ennél sokkal rosszabbnak gondoltam.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi írta: 2017.01.30. 18:50 (főleg, hogy mellette nézek nem csak régebbi animéket, de még mást is, úgyhogy pechemre elég szépen betábláztam magam, igaz, ennek a termékenységnek most magánéleti oka is van, lehet beszámolok majd róla a megfelelő helyen)
Akkor ne tartsd magadban.

Amúgy lehet tényleg jobban járnál ha a Chaost Kuzura cserélnéd, legalább fixen meglesz a Mayoiga élmény, a C;C-ben eddig semmi érdekes, rémesen unalmas és tucat cucc.

Oniheinek én is örülök, a látványa tetszik, a cg városkép mondjuk lol, de nem vészes (szumma viszont költhettek rá, helyenként látványos az animáció, persze érdekes is, de a hátterek és a karakterek is nagyon szépek). Kíváncsi vagyok, hogy a szezon végére ezzel vagy a Rakugóval leszek-e elégedettebb... Az első helyet már most az ACCA-nak érzem.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta: 2017.01.30. 09:46 Youjo Senki 1-4: Ha már annyian ajánlgattátok ezt az evil-lolis izét, belenéztem és úgy döntöttem, megtartom :D
Helyes-helyes, ilyen Illyák, meg Yurikumák után kissé vártam is, hogy "nehogy már pont Surci ne ugorjon rá a cuccra, oké, hogy abban leszbik nyalják egymást, de ebben meg Lelouch-fejeket vágó diktátor loli van, hát könyörgöm!!!444" XDDD
Surci írta: 2017.01.30. 09:46...a karadizájnoktól kezdve...
Amúgy lehet írtam már, de abban azt bírtam a leginkább, hogy a két loli csaj, meg a felnőtt karakterek egyáltalán nem úgy néznek ki, mintha akár csak egy fajhoz tartoznának, inkább olyan Roger nyulasan mintha a felnőtt szereplők lennének igazi emberek, a lolik meg 2D-s firkák. XD Egyszerűen valahogy annyira elüt egymástól a két dizájn. XD Szal érted, vannak a "normális" dizájnú felnőtt katonák és akkor bedobnak közéjük egy ilyen "gumiarcú", hülye fejeket vágó szőke lolit, meg azt a zombifejű-halszemű izét (akinek eddig kb. annyi a szerepe, hogy nyomassa Árja iránt az akogarét XD). XDDD
Surci írta: 2017.01.30. 09:46...a kretén ploton át...
Apropó, az kiderült már, hogy ha ez elvileg I. VH-s környezet (legalábbis a "fanok" nekem ezt mondták... XD), akkor hogy a fenébe tudnak légdeszkákon repkedni, varázsolgatni, stb.? Ez valami alternatív, párhuzamos világ? XD
Surci írta: 2017.01.30. 09:46Az ending is baromijó.
Mondjuk ez az opening, de majdnem mindegy, mert az ending is eléggé hasonló stílusú. :)
Surci írta: 2017.01.30. 09:46Kuzu no Honkai 1-3: Húúú gyerekek, ezt a fasságot...
Látom a többiek inkább ez iránt érdeklődnek, de nem tudom, nekem már az opening elég volt. Ezzel a dizájnnal, meg dallal sajnos érzem, hogy a legnagyobb kreténségeket is full komolyan fogják előadni benne, meg erőltetik majd a "deep drama" feelinget. Szal ha baromság, akkor legyen már hatásvadász módon túljátszott, lásd Berszark, vagy Youjo Senki. XD Nekem ez így túl "lightos". XD Pedig a leírásod valóban meggyőző volt. :D (De amúgy esküszöm, ilyenek után, mint ez, vagy a School Days, már szinte várom, hogy egyszer csináljanak valami direktbe gagyi "dugós animét", ahol a plot hasonlóan "drámai", csak éppen képesek sweatdropolós poénokkal, meg ilyenekkel "feldobni a hangulatot", az mekkora trollkodás lenne már... XDDD "Hallom, megdugtad XY-chant! HOGY TEHETTED?" "Anooo.... ^^"""" *sweatdrop, emotikon, fej mögé rakott kézzel való kínos röhögés, közben nyelvnyújtás a másikra* XDDDDDDDD Komolyan megnézném... XDDDD)
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta: 2017.01.30. 23:34Amúgy lehet írtam már, de abban azt bírtam a leginkább, hogy a két loli csaj, meg a felnőtt karakterek egyáltalán nem úgy néznek ki, mintha akár csak egy fajhoz tartoznának (...) vannak a "normális" dizájnú felnőtt katonák és akkor bedobnak közéjük egy ilyen "gumiarcú", hülye fejeket vágó szőke lolit, meg azt a zombifejű-halszemű izét
EZ. Röhejes az egész karadizájnra is. Az fényregény-illusztrációkhoz képest meg különösen idétlen lett, de nembaj, nem mintha bármit is számítana :D Van ennek egy mangája is, abban ha lehet még több baromságot és idióta pofavágást dobnak be, de ott sem tűnik ki ennyire a kontraszt. Valahogy az is hülyén jött ki itt, hogy a loli szeme körül sötétebb az a szempilla-rész, mert a papíralapú illusztrációkon nem üt el ennyire, ott sokkal GAR-abb, meg poénabb is, és még a fangrillje is normálisan néz ki, nem úgy mint egy földönkívüli, szal jó "minőségi" az adaptésön. Azon is röhögök amúgy hogy ezek elvileg németek, de mindketten full szovjet nevekkel nyomulnak, meg eleve csak ketten vannak nőként a hadseregben, más nőnemű nem is szerepel az egészben.
Titkos írta: 2017.01.30. 23:34Apropó, az kiderült már, hogy ha ez elvileg I. VH-s környezet (legalábbis a "fanok" nekem ezt mondták... XD), akkor hogy a fenébe tudnak légdeszkákon repkedni, varázsolgatni, stb.? Ez valami alternatív, párhuzamos világ? XD
Utóbbi. A történelem ugyanaz 1914-ig, csak itt vannak egyes "mana-érzékeny" emberek, akikből ilyen máguskülönítményeket lehet összepakolni + elhúzódik az I. vh.
Titkos írta: 2017.01.30. 23:34Mondjuk ez az opening, de majdnem mindegy, mert az ending is eléggé hasonló stílusú. :)
Legalább valaki rákattint a linkjeimre :dirr: És nagyon nem mindegy, főleg hogy már egy ideje loopban nyomatom :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Yuriko-chan 2016. április 21-én írta: 2016.04.21. 16:05
Yuriko-chan 2015. november 20-án írta:
Yuriko-chan 2012. február 24-én írta:Da Hai

Főleg a második videót, a demót ajánlom mindenkinek (aztán persze a trailert is). Nem hiába hasonlítják Miyazakihoz az író-rendezőt a letölthető reklámanyagban, nagyon ígéretesnek tűnik a film, de még jó sokat kell várni rá (a MAL 2012. decembert ír premiernek, az IMDb 2013. novembert). Én szívesen megnézném előbb is.
Hát erre még Qrva sokat kellett várni! MAL alapján Kínában 9 napja volt a premier (IMDb szerint már október 11-én), de mire kiadják DVD-n, az még legalább fél év, aztán feliratoznia is kéne valakinek... A link sem él már, de itt van a film első 10 perce: https://www.youtube.com/watch?v=fl3BAZTJIsQ

Ezek meg a régebbi videók:
https://www.youtube.com/watch?v=UpMscEOWmTs
https://www.youtube.com/watch?v=klDu1287gbs

Ja, és közben a film címét is megváltoztatták: http://myanimelist.net/anime/10259/Da_Yu_Hai_Tang
Mégsem mutatták be, ez már tényleg röhej. :dirr: Új időpont: 2016. július 8. Új trailer + angol cím: https://www.youtube.com/watch?v=cNj9D6amefA
Na, csak fél évtizede beszélgetek magammal erről a filmről. XD De ma eljött a nap, hogy láthattam, és szívből ajánlom mindenkinek. Nagyon szép, minden tekintetben (látvány, zene, hangok, szinkron) rendkívül igényes alkotás. A sztori egy kicsit gyorsan halad, de az érzelmes részek még így is nagyon hatásosak. Lehet mondani erre a filmre, hogy kínai Chihiro, de aki így gondolja, okolja érte inkább a távol-keleti mitológiát. Ha ez a kínai animáció jövője, akkor én örömmel állok elébe!
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Hikari írta: 2017.01.15. 20:21Azért megvédeném a becsületem: csak az ANN season preview-ket szoktam mindig elolvasni, és oda volt belinkelve :p. Amúgy az ANN-ösöket fennhéjázó társaságnak tartom, és a véleményüket azért fenntartásokkal kezelem,de ha az ember ismeri a szokásos ottani mércét, ahhoz mérten számomra relatíve jó irányadó, hogy mibe érdemes belenézni, és mibe nem.
Ne mentegetőzz. A season previewt kíváncsiságból én is át szoktam olvasgatni. Egyébként az elmúlt években jelentősen lejjebb vitték az arcukat, meg lett csomó új ember. Persze sok bullshitet lehet így is találni, de azért értelmes vélemény is akad.

Youjo Senki 6. - Ez nem Kereszt Angéla, rohadtul nem. Ez legitim éjfekete komédia. Esküszöm, nekem mindig a Blackadder jut eszembe róla, ahogy a nagyarcú főszereplő sokszor végülis mindig magával baszik ki. Csak itt kicsit mások a körülmények, meg a Jóisten is reájasegít. Minden pillanatát élvezem, ahogy az Úr a hitetlent trollkodja, de az igazi poén, hogy ő maga is.
Megkapta ezt a kimagasló tehetséget Deus Ex Machinától, és nem tudja visszafogni magát. Hiába nagyon intelligens, a feljebbvalón nem tud túljárni. Pedig szegény szerencsétlen csak hosszú, békés, nyugodt életet szeretne, mégis egy mélyrebbre süllyed a háború mocskában. És itt jutunk el a sorozat pszichológiai éléhez, amiről a 2. rész óta sejtem, hogy valójában szól. Adott volt egy kitűnő nagyvállalati apparatchik, egy rideg, hatékony bürokrata. És némi kavarás után miben mutatkozik meg a tehetsége? Akaratlanul is kimagasló, kegyetlen imperialista katonatiszt válik belőle, aki egyre feljebb csúszik ranglétrán. Szóval hogy is van ez a párhuzam a korporatista kapitalizmus és a fasiszta militarizmus között?

Tökéletes fogaskerék a nagyvállalati gépezetben, tökéletes fogaskerék a militarista gépezetben. Ki mondta, hogy nincs itt kifinomult társadalomkritika? :wink:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

scineram írta: 2017.02.12. 20:35 Youjo Senki 6. - Esküszöm, nekem mindig a Blackadder jut eszembe róla.
EZ. És még Baldrick-ja/Percy-je is van a beosztott csaj személyében, kábé hasonló agyi kapacitással :D Amilyen idétlen csomagolásban nyomják, annyira jól átjön a dolog karrierista vetülete. Ráadásul az ilyen típusú pszichopata vezetők pont amiatt hatékonyak, hogy nem érdekli őket az emberi oldal, csak az eredmény. Karakterként is kezdem megkedvelni ezt az árjalolit, jól ráéreztem amikor kitettem avának :D Viszont a vizuális megvalósítás továbbra is borzasztó, főleg ha CG-t használnak >_< De ahhoz képest hogy maximálisan guilty pleasure, egyáltalán nem egy agyatlan valami, hanem a nagy szervezeteken belüli hierarchikus viszonyokat hihetően adja át, másrészt meg értékelem hogy normális katonai taktikákat és stratégiákat használnak. Azért nincs túlbonyolítva, de pl. az Izettánál már most értékelhetőbb ilyen téren.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Én meg büszke vagyok rá, hogy az elsők között kezdtem el itt már 1-2 rész után "promózni" ezt a sorozatot (még ha ironikusan is XD), a végén még kiderül, hogy a mostani guilty pleasure animeszezonból messze ez a legjobb darab. :D
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Már nézegetem a következő szezont, de a mostani ACCA-Rakugo2-Onihei hármas valahogy sokkal megnyerőbben fest, mint amiket tavasszal tervezek.

Amit tuti nézni fogok az a Souryo to blabla... aham igen, megvett a borítója és a leírása... XD Bár még fut a manga.-.- És tartok tőle, hogy short lesz, de passz.

Ezenkívül Shingeki 2, ami még tuti tervben.

Gondolkodom még a Tsuki ga Kirei-n (KuzuHon után lélek gyógyítás?XD az originálsága is előny), a Kabukibu!-n (Rakugo után jól jöhet valami gyerekes, kulturális cukiskodás xd) és az Uchouten 2-n (mivel érdekel, csak előbb meg kéne néznem az első felétXD).

Na majd meglátom.
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Ha a folytatásokat nem nézem, akkor valóban rém gyenge ez a szezon. :knife: Persze a folytatásokkal sem lesz erős, de megmentik nálam. Így megvan az a 4-5 sorozat, amit követni fogok majd, ami nekem bőven elég. (És ez még szerintem így is 4x több, mint amit Junchiék néznek majd. XD)

Itt ami IGAZÁN érdekel, az 4 sorozat: Uchouten Kazoku 2, Natsume Yuujinchou 6, Shingeki 2 és a Boku no Hero Academia 2. Az előbbi kettő előzményeit nem láttam (a Natsume éppen folyamatban van és nagyon bejön :3), de nagyon érdekelnek. Az utóbbi kettőt szerettem és már vártam a folytatásukat. Ezenkívül nézem még a Saenai Heroine no Sodatekata 2-t, pedig egy rémeccerű ecchi-hárem egy olyan idegesítő és ellenszenves főhőssel, akit szívlapáttal vernék agyon legszívesebben, de ettől függetlenül egyszer meglehet nézni, annyira nem rossz. (Már csak azért is megnézem, mert érthetetlen módon az első évaddal egyetemben ez is a noitaminA felhozatalát szennyezi.)
A DanMachi spin-offon még gondolkodom, mert én egyébként elvoltam az 1. évaddal, kellemes szórakozás volt minden hibája ellenére, egy 6-ost megért, de totál nem vonz ez az új sorozat.

Az újak közül az Alice to Zouroku és a Tsuki ga Kirei az, amivel szerintem bepróbálkozom, mert kellemes kis sorozatoknak tűnnek, de nem tom mennyi időm lesz rájuk. Plusz még talán a Kabukibu! szóba jöhet, de az már 100%, hogy nem fog beférni.

A Souryo to Majiwaru-nál felcsillant nekem is a szemem egy picit, hogy új josei animu van a láthatáron, de aztán kiderült, hogy állítólag ez valami történetnélküli, nőknek írt pornó, amiben állandóan dugnak. Itt tényleg csinálják is, nem úgy, mint a Kuzu-ban. A Baka-Updates szerint borderline hentai, ráadásul rapey itt is. (Szal a csajnak állandóan könnyben a szeme, mikor a pap megrakja, úgy, mint Hanabinak a Kuzuban.) Úgyhogy én erről letettem, vigyázz vele Catrin.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Részemről is főleg a folytatások (Shingeki no Kyojin Season 2, Boku no Hero Academia 2nd Season, Shingeki no Bahamut: Virgin Soul, Natsume Yuujinchou Roku, Uchouten Kazoku 2) játszanak tavasszal. Az új címek közül a Kabukibu! esélyes, esetleg még a Fukumenkei Noise-ba nézek bele. A MAL szerint a Kekkai Sensen & Beyond is áprilisban indul, azonban erről más oldalon nem találtam infót, csak annyit jelentettek be, hogy 2017-ben vetítik a második évadot.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Akosss írta: 2017.02.20. 23:52 (És ez még szerintem így is 4x több, mint amit Junchiék néznek majd. XD)
Az több mint valószínű, már ha eltekintek a potenciális folytatásoktól. :D Nem néztem még rá amúgy a tavaszi chartra, úgyhogy most átnyaltam az egészet, és két biztos(nak tűnő) pont van: Uchouten Kazoku S2 és a Sakurada Reset, ami szinapszis alapján nem hangzik olyan vészesen, ráadásul a forrás LN befejezett. Jó, még talán a Berszarkettő, hisz a név kötelez, lol.

Gondolkozok még a Sakura Questen (turisztikába oltott Shirobako? Sounds good enough), a Tsuki ga Kirein (ha nem valami nyomoronc angstfest lesz), illetve továbbra sem aludtam eleget ahhoz, hogy eldöntsem, kell-e nekem a Shingeki S2 vagy sem.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Így első körben átnézve a listát:

-Shingeki 2, ez nem kérdés.

-Berszark 2017, ez sem, bár más szempontok miatt... :lol: (Mondjuk a 2016-ot is be kéne előtte fejeznem... XD)

-"Joker": Surcinak ajánlom a Renai Boukunt, a leírás alapján imádni fogja... :lol:
Kép
Válasz küldése