Fate/Apocrypha

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Fate/Apocrypha - Ep. 1

Alternatív Fate-szál, a Zeróra sor sem kerülhetett, mert a fritzek elvitték a fuyuki Grált, majd eltűnt/ellopták, az egész móka kitudódott, mindenütt kvázi-Grál-háborúkat vívogatnak unalmas óráikban. És így telt el 60 év...

Oké, az elején elég passzentos a harcjelenet, bár nem sokat vesz ki az ember a Siegfried vs. Mordred, illetve a Spartacus vs. Jeanne d'Arc harcból. Avicebron és Szemirámisz is megmutatkozott, igaz az előbbinek jelentősebb sorai voltak. Szemirámisz meg a helyi ügyeletes Shirou-t kérdezte (aki nem mellesleg itt Kotomine Shirou, mert látszik, hogy Nasu nem akart különösebb energiát feccölni abba, hogy valami egyedibb neve legyen: a feladat az, mint Kotomine Kireinek, és az arca meg Shiroué --- azonban kevésbé akkora farok, mint az előző, és negyedannyira idióta, mint az utóbbi).
Az első rész inkább felvezető volt a szolgák megidézéséig, akik a végén jelentek meg. A feketékét láthattuk elsőnek, ahogy a családfő III. Vladnak ajánlja fel őket, akik Fran(kenstein szörnye), Siegfried, Astolfo (az ügyeletes trap, amúgy Nagy Károly 12 lovagjának legbetegesebbike volt), Kheirón. Aki nem tűnt fel köztük, az Hasfelmetsző Jack lesz, az ügyeletes loli (a Fate-világában Jack a viktoriánus London prostijainak elvetélt gyermekeinek bosszúálló szelleme, ezért fog ribancos körömcipőt hordani és a mesterét "anyának" szólítani).

A vörösöknél megjelent Mordred, a Vasleány (komolyan, csak nézzétek meg hogyan kerül le a sisak a fejéről: egyértelműen FeMale - Vasember). Egy-egy kis képkockára láthattuk Atalantát még. Rajtuk kívül Karna lesz még, a szanszkrit napisten fia, Akhilleusz, Shakespeare, Spartacus, és Szemirámisz. Jeanne d'Arc, vagyis Ruler egyik térfélen se foglal helyet, így érdekes lesz a szerepe. Lesz is, és nem kicsit fog galibát okozni egy ponton, mint a kiterjesztett Grál-háború tisztességes vívásának őre.

25 részes lesz, szal remélhetőleg ki fogják rendesen bontani a regényt, úgy sem valami hosszú. Vladtól meg zárják el a Maybelline termékeket! Túl sokat használt.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci »

Új fonál, mert többen is nézzük, ráadásul 25 ep, a másik pedig megmarad az eredeti Sors/világvonal topcjának.

Első rész: az elején az a harczjelenet nem lett volna rossz, ha nem kapkodják összavissza a kamerát, mert így kb alig láttam valamit. Egyébként látványra eddig egész jó, csak nagyon átlagsónenes, főleg ezek a tucatkaradizájnok nem igazán jönnek be... A nevektől megint kivagyok (Yggdmillennia :knife: XDDDD), szokott klisék: Romániában máig divat a karóbahúzás LOL. A többit meg majd meglátjuk, Mordred belépője teccett, Shishigo remélem nem lesz háttérbe nyomva a tiniképű youngsterek kárára, viszont azt az aranyhajú shotát (Flat?) remélem hamar bedarálják, már most irritál, ahogy a bájgúnár hosszúhajú bishik is - az összes, az is amelyik meg se szólalt. A cast szerint viszont meg fog jelenni Bársony alternatív verziója, rá kíváncsi leszek. Ahogyan arra is, hogy itt megint a "human wessel for the Grail"-téma kerül-e elő, remélem nem. Viszont ez a gólemesdi nagyon nemteccik, átlagsónenes tucatcsicska-gyakásnak látok megágyazni.
Ricz írta: 2017.07.02. 22:50Kotomine Shirou
Nekem kapásból F/SN Archer ugrott be róla - na jó, mondjuk ő is Siró :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Ep. 1

Hm, egyelőre fogalmam sincs mennyire fog bejönni a Sors cuccok eme szelete. :neutral: Remélem Shishigo és Mordred lesznek a középpontban, ők így első látásra is tetszetős párosnak tűnnek. Előbbi főleg, mert a nevéhez híven olyan, mintha hadakozott volna egy oroszlánnal. :D A Servant pedig hiába hasonlít Arturiára, az első megjegyzéséből lejött, hogy szerencsére a személyiségüket nem klónozták.
Ez a két frakciót sem értem teljesen, így most 7 master és 7 servant helyett, 14-14-et kell nagyjából megjegyezzek. :dirr: Remélem a történetet szépen kibontják, bár ha tényleg 25 részesre tervezik, akkor lesz idejük. Arról lehet tudni valamit, hogy folyamatosan adják majd le a részeket, vagy lesz egy szezonnyi szünet a két évad között?
A1-hez képest egész szép a grafika, bár már a téli Ao no Exorcist S2-nél is észrevettem a javulást. Egyedül a bishi kisfiúk moe arca zavar, szerencsére az idősebbek már elfogadható arcberendezést kaptak. Az endinget pedig az Egoist énekli, de első hallásra nem nyert meg.
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Bársony már benne volt az első részben, ő magyarázta a szőke shotának a háborúsdit.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Surci írta: 2017.07.03. 20:10szokott klisék: Romániában máig divat a karóbahúzás LOL.
Ja, mert Vlad bácsi rendezte a karóbahúzást, de mondják is, hogy 50 elitmágusból 49-et kicsinált egy szolga. Amikor mutatták, akkor foreshadowolták, hogy ki lesz az a jómadár, aki a karóerdőt imádja.
Surci írta: 2017.07.03. 20:10 Viszont ez a gólemesdi nagyon nemteccik, átlagsónenes tucatcsicska-gyakásnak látok megágyazni.
Az első pár kockában láthattad a csontvázharcosokat, vagy pontosabban a sárkányfog-harcosokat (Jaszón és az aranyfonál sztori). Ők rendre ott vannak "tucatcsicskának", már a Maradéjben és a Legfőbb Rendben is.
Surci írta: 2017.07.03. 20:10 Shishigo remélem nem lesz háttérbe nyomva a tiniképű youngsterek kárára
Több mester közt fognak ugrálgatni, illetve mint egyik oldalhoz se tartozó, Ruler (Jeanne d'Arc) és mestere is komoly szerepet játszik, nem lesz annyit.
Rui-chan írta: 2017.07.03. 22:07 A Servant pedig hiába hasonlít Arturiára, az első megjegyzéséből lejött, hogy szerencsére a személyiségüket nem klónozták.
Mordred ugye Arthuria lánya, így alap, hogy hasonlítani fog rá külsőben. Viszont Mordred "az áruló/lázadó lovag", az ő jelleme is inkább egy sukebanra hajaz, amiből rendre készülnek poénos fan comicok, hogy ő minden ellenére férfinek aposztrofálja magát, és hogy kezeljék is akként.
Rui-chan írta: 2017.07.03. 22:07 Ez a két frakciót sem értem teljesen, így most 7 master és 7 servant helyett, 14-14-et kell nagyjából megjegyezzek.
Eddig is két frakció volt: a Mágusszövetség(+az Óratorony) és az Egyház, akik most fogtak össze a szakadárkodó mágusok csoportjával. Csak míg az Egyház nem él mágiával, nyílt harccal, sose küld mást, csak egy felügyelőt a háborúba alapjáraton. Azonban a Zero megpedzegette, hogy dúl azért a hatalmi harc a kettő közt, hogy miként csorbítsák a másik befolyását. Most a két régi ellenség összefogott, mivel nekik se érdeke alapból, hogy egy harmadik fél is belerondítson. Harcoló felet az Egyház most küldött először Kotomine Shirou képében, és az ő szolgájában Szemirámiszében.

De mondjuk kifejtik: mivel a Grált az elmúlt 60 évben egyik oldal birtokolta, egy védelmi mechanizmus miatt kell a kiterjesztett Grál-háború, mivel eddig senki se bitorolta. Illetve időnként lefejték egy kisebb háborúval az energiáit (mint a legutóbbi, aminek kapcsán elvitték a fritzek). Lényegében azt szolgálja, hogy ne lehessen túlhatalomhoz jutni általa.
Rui-chan írta: 2017.07.03. 22:07 Arról lehet tudni valamit, hogy folyamatosan adják majd le a részeket, vagy lesz egy szezonnyi szünet a két évad között?
Egyelőre úgy fest, hogy egybe lesz.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci »

Rui-chan írta: 2017.07.03. 22:07 Egyedül a bishi kisfiúk moe arca zavar, szerencsére az idősebbek már elfogadható arcberendezést kaptak.
EZ. De engem szinte úgy az összes egyenpofa zavar, lányoknál is. Mintha az A1-nél a SAO óta ugyanazt az arc-sablont használnák a tizen-huszonéves karaktereknél, csak cserélgetnék rajtuk a parókát -__-
annarancs írta: 2017.07.03. 22:20 Bársony már benne volt az első részben, ő magyarázta a szőke shotának a háborúsdit.
o.O Nem is mondták hogy ő. Vagy csak nem figyeltem? De adott egy kokit az irritáló shotának, máris +1. R remélem nem a megkeseredett angsty szépfiút fogja játszani, és fontosabb szerepe is lesz.

Szal eddig Shishigo, Mordred és Bársony érdekel + kíváncsi vagyok mit alakítanak Jeanne-al és Semiramissal, a többi mehet a darálóba.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Surci írta: 2017.07.04. 07:34o.O Nem is mondták hogy ő. Vagy csak nem figyeltem?
Nem mondták, de ha el is mondják ki ő, akkor Lord El-Melloi II-ként fognak rá hivatkozni, ami kicsit vicces, mert az Apocrypha alapanyaga nem igazán fejti ki miként lesz az. Bársony ugyanis a Zero eseményeit követően tevékeny megbánás gyanánt kész pótolni volt oktatója helyét, és teszi is ezt. A vérvonalában megszakadt El-Melloi ház így magához veszi, befogadja, és ekkor veszi fel ezt a nevet is. Vagyis a kiléte erősen függ a Zero eseményeitől. De majd beleásom magam a TM lore-ba, lehet csak arról van szó, El-Melloi szerencsétlenségben elvesztette az életét és a legalkalmasabb mágusnövendéket fogadták be.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Epokrifa #02

Hát, nos hol is kezdjem? Talán ott, hogy az English community-ben pár dolog lett nagyon téma ezzel a résszel kapcsolatban:
- Szemirámisz személye, egésze, és legfőképp a hosszú füle és dekoltázsa... meg a hangja, hogy Mamiko Noto hogy hozza a karaktert;
- Fran-chan morgása és tsunderesége;
- Spartacus Colgate-reklámokat megszégyenítő szuperközeli mosolya;
- Astolfo molesztálása;
- Mordred badass faktora.

Na, akkor vegyük sorjába:
- Szemirámisz valóban jól megírt karakternek tűnik, de a jeleneteiből jobban bejött az, amikor Shakespeare berontott a templomba a III. Richárd darabjából kajabálva egy részletet. Egyébiránt annak a tipikus cold bitch-nek írnám le.
- Fran-chan morgása is Mamiko Noto, igazából semmi extra nincs benne szerintem. A tsunderesége más tészta, bár elég vicces, hogy a Mad Enchancement passzív skill, ami a Berserker osztály sajátja, mennyire öntudatosan tartja őt is, annak ellenére, hogy beszélni gyakorlatilag képtelen.
- Spartacus úgy alapból megjelenésében "I shit bricks this large..." *szétteszi két karját, jelezve, hogy legalább 1,5 méteres az az egyetlen tégla, ami elhagyja az ánuszát, ha meglátja a fickót*
- Astolfo molesztálása. Itt egyszerre néztem, hogy wut és nevettem fel a reakcióján. A wut része annyiban merül ki, hogy
SPOILER
egy időre Ruler fogja ápolni a szerzett sebeit
, és ha már most olyan formában mutatják ezt be, mint amilyen a Szürke 50 árnyalata film volt a könyvhöz képest (értsétek: lebutítva, emészthetőbbé téve), akkor mi lesz később? A nevetésem tárgya a mesteréhez intézett unott mondata volt: "Ami nem megy, azt ne erőltesd." :lol:
- Mordred badassery. No, itt már van miről beszélni. Már elején nagy volt a beszólása Sisigo felé, hogy a nyaka lesz új kardhüvely, ha még egyszer nőnek meri titulálni (DID YOU JUST ASSUMED MY GENDER?! *triggered*). Aztán igazából átváltott kamasz srácos csajba, akinek ne tedd szóvá, hogy nő, de elég kihívóan öltözködik a toppal, és a picsasorttal, amit csak egy vörös felsővel dob meg. Viszont a harcjelentük nem volt rossz, azért kicsit visszább vettek az ADHD-utánérzésből, ami az első epizód felvezető csatáját jellemezte, de nem eléggé. Lehetett volna hosszabb, picit jobban megkoreografált. De lényegében ez inkább még csak erődemonstráció volt, hogy mikre is képesek.

Amit örömmel vettem, hogy Vlad elől elzárták a sminkkészletet. Máris tűrhetőbben néz ki a szeme körül, de azért még van min finomítani. Jack egy pillanatra tűnt csak fel, a hátterében a szinkron elkövetett egy apró hibát: nem Angliát tartotta rettegésben, hanem csak Londont, azon belül is leginkább a prostinegyedet. Ebben az a vicces, hogy amúgy a valódi anyag és a lore jól írja.

A résszel meg jobban jártak volna, hogy összefűzik az előzővel duplának, mivel itt is inkább a karakterek bemutatása és pár hátteret érintő kérdést boncoltak ki, mint az, hogy az ógörög, német, skandináv, perzsa stb. hősöket hogyan is érthetik, és azok honnan ismerik a mai világot. Valamint Surci kedvence is beköszönt egy mondatra, a rangsorolás, hogy "B"-szintű nemesi képzetet süt el Fran. De itt inkább veszi ki úgy, hogy a mágusok bírálják el az erőmércét, nincs is valós háttere, konzisztens alapja.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Nekiülés előtt belenéztem YT-on néhány fontosabb momentumba, amik alapvetően érdekeltek az eredetiből, de annyira vérszegény cash-innek tűnik az egész tálalása, hogy erősen gondolkodom azon, ne skipeljem-e inkább az egészet (avagy fene vinné ufotable-éket, mert utánuk nehéz nem észrevenni a torz arányokat és egyszerű effekteket).

Btw Siegfried hangja miért lett Suwabe Junichi? A játékban eredetileg tuti nem ő volt, még ha most mindenhol ezt az infót is találom.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

wwhite írta: 2017.07.16. 22:24Btw Siegfried hangja miért lett Suwabe Junichi? A játékban eredetileg tuti nem ő volt, még ha most mindenhol ezt az infót is találom.
Mármint a Fate/GO játékban? Dehogynem, ő a hangja. Más játékban meg nem tudom, hogy feltűnt-e. Egyébként csak egy hangot cseréltek le (Mashu avagy Shielderét), mindenki más az eredeti szinkronhang, vagy most kapott először. De itt is ellenőrizheted, hogy mennyien szinkronizálnak hányakat.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Igen, most valóban ezt írják mindenhol, de ha ez is ő, akkor megemelem a kalapom, vagy szimplán nem ismerem a seiyuuk hangszín-palettáját. :)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Igen, ő az ugyanúgy. :D A seiyuuk tudnak meglepetéseket okozni, meg pár érdekes pillanatot. Tange Sakura adja például Hasfelmetsző Jack és Nero Claudius Germanicus hangját, de meg nem mondtam volna, hogy egy és ugyanaz a személy szólaltatja meg őket. Valahogy így hangzott el a párbeszéd ennél a pillanatnál a két lektorommal (M és A):

"M: Jack! <3 Tiszta édi! Remélem Nerót is így hozza majd Tange...
R: Ööö... Mi?
M: Tange, Tange Sakura. Ő adja Nero és Jack hangját.
R: Aha.
M: Fel se tűnt? Pedig megvan neked mindkettő a játékban.
R: Sose használtam együtt őket, de nagyon más hangszín a kettő.
A: Mondja ezt az, aki letolja egy személyben a Macskafogó 4 patkányát, Safraneket és Mister Teufelt..."

De ilyen markáns különbség van a Jeanne d'Arc hangját adó Sakamoto Maaya részén is, ahol Alexander elég higgadt tinédzserfiúnak hallatszik, míg Jeanne Santa Alter Lily viszont magas, überloli hangon tolja.

...

És hogy kicsit ON is legyen: episode numero dr3i!!

- A Karna vs. Siegfried párbaj nem volt se epic, se látványos, csak eladták, hogy "igen, a háttérben egy über durva arcszaggató csata zajlik.
- Ellenben Karna pózait, beállításait sikerült badassre faragni. A napfelkeltés pillanat az tényleg nagyon jól sikerült érzésre, hogy ő most egy igen veszélyes alak.
- Jeanne nem visel se bugyit, se melltartót. Nem nevet, csak állítsátok meg a képet ott, ahol a szétszóródott csomagjának tartalma látszik... Vagy ha igen, azt Karna és Sieg elvitte "kutatási céllal".
- Sieg visszaemlékezései okán ideje lenne valamikor előkapnom a Nibelung-éneket. Valamiért mindig átterelnek az emlékeim a sztorijáról Beowulféra. (Meg ha már itt járunk, Astolfo okán a Roland-éneket is...) A sztoriját nagyon összecsapták. Addig tiszta volt, hogy megölte a sárkányt, a népek örülnek neki, kérnek tőle mindenfélét, a királyt felcsigázza, majd aztán snitt: "Hát a király a halálod óhajtja." mire Sieg: "Jól van, megkapja." Én meg így: wut? Azért nem hiszem, hogy a japók is olyannyira képben lennének az eruópai legendáriummal, hogy ilyen váltást megengedjenek...
- Astolfo molesztálásából sikerült mémet készítenie a community-nek, főleg abból, ahogy a mestere utána néz.
- Mordred hozza a lázadó tinit, most azzal, hogy nyavalygott egy rövidet.
- Spartacus mosolya és arca érzem, hogy az új Brazzers reklám lesz, és "this is not my smile but my rape face" felirattal fog hamarosan megjelenni.
- Vlad felfeszítette a sminkes széfet...
- Kheirón eddig az, akire azt tudom mondani, hogy egy igen érdekes karakterré válhatna, ha hagyják kibontakozni.
- Fran jelenete bár kissé klisés volt, de alapvetően közelebb hozta a karaktert. A sztorija meg... hát nem tudtam eldönteni mennyire pontos az eredeti Mary Shelley regény alapján, mert a filmfeldolgozások felét láttam, ezekből a 97-es Robert De Nirós él élénken bennem, ami sokat változtatott az eredeti alapanyagon annak ellenére, hogy erősen hű akart közben lenni hozzá.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci »

Ep. 2-3.

Sejtésem beigazolódott, bár animu-expertnek sem kell lenni hozzá hogy megmondhassa az ember: retard tucatsónen lesz ez annak minden sablonjával, idétlenségével és kliséjével. Ezek a karadizájnok kiakasztóak (főleg a ruhák), mintha azt a vámpíros Szeráf-izét nézném, hozzá még igencsak alja és olcsó fanszervíz: csöcsömpicsámkivan ruhák a csajoknak, kretén kamuleszbülés... Ep 2-ben volt már Jack egy félpillanatig, na az a loli is késafejbeszmájli. Most érkezett az a homonculus-csávó akinek jó tragikus lesz a sorsa és sajnálni kell, de nembaj, majd jól feláldozza magát valakiért. Frenky + a gazdija dettó, meg a tolószékes hugica is. A goth főgonosz MEH, nála talán csak a dagadt bajszos volt kiszámíthatóbb. Egyetlen értékelhető része van, a Shishigo-Mordred duó, de ehhez azért keményen hozzátesz Sawashiro Miyuki.

Még a Deen-féle első széria is feelingesebb vagy mysticebb volt... Dobni kéne mert még nézni is fárasztó (persze úgyse fogom :P).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
weingartia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 65
Csatlakozott: 2008.07.17. 07:18
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: weingartia »

A Fate/Zero-t nagyon szerettem, a Fate/Stay Night-ból az Unlimited blade works egész jó, mivel ott Archer meg Rin szemszögéből látjuk a dolgokat.
Ez a sorozat 4 rész után is simán nézhető, de az már látszik, hogy a Zero színvonalát nem fogja megütni.
Amit már az első résztől furcsálltam: 7 servant és mágus az alapfelállásban is bőven sok szereplő, erre itt meg megduplázzák és még pluszba egy Rulert is hozzáadnak. Gondoltam azért, hogy hulljanak mint a legyek, mert a többi szériában gyakran csak szemeznek meg kerülgetik egymást egészen a végéig. De itt is ez van! ::hoo:: Eddig csak Saber tünt el, de még az se teljesen. Aztán a 4. részben az egyik Servant "elszólta magát": nem is látták a gazdájukat, az se tudják (mi se nagyon), hogy kicsodák. És jól is van ez így! Sokkal könnyebb érdekesebbé tenni a szolgákat (elővesznek egy hőst a múltból, oszt csavarnak rajta egyet), mint a mágusokat, és őszintén nem is vagyok nagyon rájuk kíváncsi. Szóval remélem továbbra is a szolgákkal/hősökkel foglalkoznak, a mágusok többségét pedig nem fogják erőltetni.
Amit még nem teljesen értek: van egy tök jól kidolgozott szabályrendszere az egész Fate univerzumnak, itt meg mindig próbálják egy kicsit áthágni. Gondolom, hogy meglepjék a nézőt/játékost. De szerintem ez tök felesleges, bőven jó az alapfelállás, inkább abban kreatívkodjanak, ne legyenek ilyen semmiből jött dolgok, mint a 4. részben:
SPOILER
hogy a szolga simán kiütheti és ellent mondhat a mesterének. Azért ez fura!
Még valami: írjatok róla rendszeresen, mert innen jut eszembe, hogy kijött az új rész. XD (a horriblesubs valamiért nem streameli)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Vörös Berserkert hamar kiütötték, pedig Spartacus azért tudott volna alkotni. Egyértelmű, hogy nem lesz a Zero szintje, hiszen alapjaiban is mindig shounen volt, csak sötétebb felhanggal. Ennek a receptnek meg az a hátránya, hogy megnézel egyet-kettőt, akkor onnantól a harmadik nem fog meglepni. Surcival is ezt beszéltük egyszer, bár akkor nem mondtam ki, de ez a stabil szabályrendszer köti meg a lehetőségeket. A Prillya azért érezhető felüdülésnek ezek mellett, mert teljesen más alapokra teszi. Gyakorlatilag egy Fate-franchise + Card Captor Sakura + egy kis fűszerkeverék az.
weingartia írta: 2017.07.26. 09:44Amit még nem teljesen értek: van egy tök jól kidolgozott szabályrendszere az egész Fate univerzumnak, itt meg mindig próbálják egy kicsit áthágni. Gondolom, hogy meglepjék a nézőt/játékost. De szerintem ez tök felesleges, bőven jó az alapfelállás, inkább abban kreatívkodjanak, ne legyenek ilyen semmiből jött dolgok, mint a 4. részben:
SPOILER
hogy a szolga simán kiütheti és ellent mondhat a mesterének. Azért ez fura!
Nem olyan fura, mert ha belegondolsz,
SPOILER
Archer (Emiya) is jó néhányszor ellentmondott Rin parancsának, illetve Gilgamesh is volt annyira önfejű. Egyébként a kérdésedre a válasz abban is keresendő, hogy a parancsbéklyók azok kényszerítő eszközök is, nem csak utasítók. Viszont minden mesternek 3 van, minél kevesebb van, annál jobban érvényesülhet a szolga akarata, mert nem lesz olyan erős a mester befolyása a tetteire. De ettől kicsit eltekintve, a szolga is éppúgy ember, mint a mester, csak a léte függ a varázserő-ellátástól. Szóval van egy kis "joghézag", kiskapu az egészben.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Ep. 05

Astolfo büntetését elég lightosra vették, és inkább az egész rész Sieg útkeresésén és a leendő Hasfelmetsző-probléma körül forgott. Plusz az ending utáni jelenet annyira várható volt, mert már jóformán hagyomány a franchise-ban, hogy kikben ne bízzon az ember. :)

Sieg útkeresése kicsit mondjuk üdítő színfolt az egészben, mert lényegében ő a belecsöppent jómadár, mint Emiya Shirou. Csak míg az utóbbi mindenben olyan értetlen, mint Shinji a robotba beszállás kérdésekor, addig az ő esetében meg lehet érteni miért kell a legalapvetőbb dolgokkal, kérdésekkel is foglalkozni. Ellenben egy csöppet visszavetette a rész sebességét, még ha igyekszik is jellemet faragtatni egy lélektelen valaminek. Cserébe belengette Jeanne, hogy lesz még fontosabb szerepe is, nincs ennyivel elintézve. Ugyanakkor belengette a megszállást, a pszeudo-szolga kérdést,
SPOILER
vagyis amikor egy szolga nem képes testet ölteni, ezért egy élő embert száll meg. Ilyen pszeudo-szolga lényegében Lord El-Melloi II alias Bársony-kun, mint Zhuge Liang vagy Rin Tohsaka, mint Istár a Fate/Grand Order játékban. Csak Bársony-kun esete azon túl is kánon anyag.
Amúgy röviden az egész rész: "A qva anyjukat, hogy ez még mindig csak a felvezető!" :dirr:
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci »

Továbbra is nulla ez az izé, bár a mostani epizód Sieg és Jeanne miatt elviselhetőbb, mert ugyan lassú volt és a szövegeiket is a klisé-enciklopédiából szedték, ennek legalább volt értelme, és nem a sok retardált baromságait kellett nézni-hallgatni. Az összes többi továbbra is MEH, 5. ep-nél járunk de már volt QUALITY, az a Spartacus-féle közjáték egyenesen röhej, Siegfried mestere dettó, Hasfelmetsző Lolitól meg egyenesen a hideg ráz (de nem félelmemben reszketek). Ráadásul már két hete nem volt se Shishi-Mordred, se Bársony. -_- Juteszembe a spíleres részben utóbbiról írt megállapítás erre a sorozatra vonatkozik?

Ja és az továbbra is kiakaszt (nemcsak itt, minden Sors-cuccban) amikor "ilyen-olyan osztályú Servantként" hivatkoznak magukra meg egymásra... Komolyan, mintha a való életben Pincérnek, Boltosnak vagy Bankárnak szólítanák egymást az emberek. :weh:
Ricz írta: 2017.07.31. 01:58 Rin Tohsaka, mint Istár
Róla már láttam képeket, huhúúú :D Miért van az hogy Rin minden egyes alakja, megmozdulása, akciója, akármije EPIK WIN, bármely Sors/világvonalon járunk?
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Surci írta: 2017.08.01. 08:11Ja és az továbbra is kiakaszt (nemcsak itt, minden Sors-cuccban) amikor "ilyen-olyan osztályú Servantként" hivatkoznak magukra meg egymásra... Komolyan, mintha a való életben Pincérnek, Boltosnak vagy Bankárnak szólítanák egymást az emberek. :weh:
A Maoyuu Maou Yuushában pont így volt. Démoni Felég, Hős, Lovagnő, Kalmár, Télország Királya stb. Ja, és hozzáteszem, hogy a Spice and Wolf receptjén alapszik, csak mikro helyett makrót tolnak. (A sorozat csak kedvcsináló, a fényregény a real deal.)

Amúgy ezt kommented egy másik oldalról volt érdekes olvasni. Volt az a rész, mikor Siegfried és Karna összecsapott. Az UTW feliratban volt ennél egy komment, mik elárulják egymás valódi kilétét. Valahogy így nézett ki: "Szevasz, Siegfried vagyok. Amúgy ne törődj azzal, hogy az egyetlen pont, ahol megsérthetsz és megölhetsz a vállamon van, és akkora, mint egy falevél." Mivel a fényregényt nem olvastam, azért remélem Akhilleusznál is előhúzzák ezt a sarkára. Egy kicsit több értelme lenne ennek a gyenge pontosdinak.
Ricz írta: 2017.07.31. 01:58Miért van az hogy Rin minden egyes alakja, megmozdulása, akciója, akármije EPIK WIN, bármely Sors/világvonalon járunk?
Ereshkigal is egy Rin hasonmás. :vigyor:
Amúgy őszintén nem tudom, de lehet köze van ehhez:
SPOILER
Kép
Kép
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Ricz írta: 2017.08.01. 13:56
Ricz írta: 2017.07.31. 01:58Miért van az hogy Rin minden egyes alakja, megmozdulása, akciója, akármije EPIK WIN, bármely Sors/világvonalon járunk?
Ereshkigal is egy Rin hasonmás. :vigyor:
Amúgy őszintén nem tudom, de lehet köze van ehhez:
SPOILER
Kép
Kép
A rövid válasz pedig, hogy azért EPIC WIN RIN, mert otakuk találták ki otakuknak. :D
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci »

tulokos írta: 2017.08.01. 20:18 A rövid válasz pedig, hogy azért EPIC WIN RIN, mert otakuk találták ki otakuknak. :D
Komolyan, mint Mórickának: neked is mindig mindenről ugyanaz jut az eszedbe.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Surci írta: 2017.08.01. 21:27Komolyan, mint Mórickának: neked is mindig mindenről ugyanaz jut az eszedbe.
Ez egy otaku animének a topikja, úgyhogy most szerintem abszolút releváns volt a kommentem. Illetve azért cáfolható könnyen, amit állítasz, mert nem mindenről, csak itt, animés fórumokon jut eszembe mindig ugyanaz.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

tulokos írta: 2017.08.01. 22:10 Ez egy otaku animének a topikja, úgyhogy most szerintem abszolút releváns volt a kommentem. Illetve azért cáfolható könnyen, amit állítasz, mert nem mindenről, csak itt, animés fórumokon jut eszembe mindig ugyanaz.
Ellenben erőteljesen cáfolható. Az alkotója egyfelől nem otaku, és csak a mű közönsége kapta fel a karaktert. Horót is azért istenítik, mert egy jól megírt jellem az alapanyagban, szemben olyan gyakorta "waifu"-matériaként jegyzettekkel, mint a Narutós Hinata vagy a SAO Asunája, akiknek a személyisége egyébként egy sajtcetlin elfér egymás mellett. :D
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Surci írta: 2017.08.01. 08:11Ja és az továbbra is kiakaszt (nemcsak itt, minden Sors-cuccban) amikor "ilyen-olyan osztályú Servantként" hivatkoznak magukra meg egymásra... Komolyan, mintha a való életben Pincérnek, Boltosnak vagy Bankárnak szólítanák egymást az emberek. :weh:
Ha arra gondolsz, hogy "Saber" helyett "Saber-class Servant", akkor megértem, mert redundáns, de talán annyira nem gyakori. Ha viszont arra gondolsz, hogy úgy általában miért "Saber", akkor annak prózai okai vannak: 1. egyetlen hős sem igazán szeretné világgá kürtölni, hogy ki is valójában, mert azzal plusz eszközöket ad a többiek kezébe, hogyan is lehetne őt eliminálni, pl. Akhilleusz és Siegfried esetében (de az Invisible Air is gyakorlatilag erre van kitalálva, mert ebben az univerzumban mindenki tudja, hogy nézett ki az Excalibur) 2. a Master-Servant elnevezés nem véletlen, avagy a legtöbb mágus szemében ők eszközök, és Akasha megtalálásához nyilván a saját partnerüktől is meg kell szabadulniuk.

Vagy ez is mind teljesen evidens és csak nem értem, amit felvetettél. :neutral:
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Surci »

wwhite írta: 2017.08.02. 05:50 Vagy ez is mind teljesen evidens és csak nem értem, amit felvetettél.
teljesen világos, csak annyi hogy számomra idétlenül hangzik, amikor olyanok használják egymásra vagy a másikra, akár egymás között, akik ismerik a másik kilétét. De ez mindig is így volt, sosem értettem hogy pl. Siró miért Saberezi Arturiát, amikor már rég tudta hogy kicsoda. Az persze világos, hogy Rin miért Archerezi Archert, mert a valódi kilétét még ő maga sem ismerte. De itt az Apokrifban a Ygdramilleniások (OMG ez a név :knife: ) mind ismerik egymást, erre mégis ugyanúgy használják.
tulokos írta: 2017.08.01. 22:10 Ez egy otaku animének a topikja, úgyhogy most szerintem abszolút releváns volt a kommentem.
Ez egy sima shounen anime, amit max. otakuk is néznek. Az otaku anime nem ilyen. Az a NGNL, vagy a New Game.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Fate/Apocrypha

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Surci írta: 2017.08.02. 06:45 pl. Siró miért Saberezi Arturiát, amikor már rég tudta hogy kicsoda. Az persze világos, hogy Rin miért Archerezi Archert, mert a valódi kilétét még ő maga sem ismerte. De itt az Apokrifban a Ygdramilleniások (OMG ez a név :knife: ) mind ismerik egymást, erre mégis ugyanúgy használják.
Shirou-nál azért, mert igazából megszokta. Illetve a vizuálregényből úgy emlékszem, hogy Arturia külön kérte is, hogy "csak Saber". De ez utóbbi nem 100%, viszont így válik logikussá.
Az Apokrifban az Yggdmillennia ("A világ újévezrede"? Talán így lehetne fordítani, de ahogy nézem a "yggd" önmagában semmit se jelent, és legfeljebb is csak utalás az Yggdrasszillra.) szempontjából annyiban fontos (lenne), mert ha lenyomták a Vörös Frakciót, akkor nekik egymással is meg kell küzdeniük. Csak ugye, Astolfo ezt felrúgta. Ezért nem akarta se Fran, se Siegfried mestere, hogy elárulják a nevüket. Plusz ott van az a tényleges hülyeség, amit az UTW is megjegyzett a feliratában.
Illetve, még egy apróság: Kotomine Shirou és Szemirámisz is ismeri a vörös szolgák kilétét, Mordredet leszámítva, de ott főleg azért, mert ők mozgatnak mindenkit a háttérben.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Válasz küldése