×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Kemonozume 8. rész

2006.10.11. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 2041 olvasás
Cry baby, cry
GACKT. XD
GACKT és kis bandája játszik Toshihikóval. A cenzúra nem én voltam.

Mou tsumannai~
mindigis odavoltál értem...
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Szegény mekákok, nem igazán hasznosak...
Most elintézlek, Amuro!! ...sorry, az egy másik anime.
A tied vagy az enyém... oly mindegy, mindenképp szörnyeteg lesz. :D

Oké, tudom, hogy azt mondtam, hogy nem fogom bepótolni a lemaradást, de ezt az epizódot muszáj volt... xD Nem csak azért, mert úgy általában egy nagyon jó epizód, nem csak azért, mert ritka morbid a felvezető rész, hanem mert...

GACKT. xD

Vagyis Yuka ex-pasija. Persze, elvileg Gakuto, és kanjival írja a nevét, de Gackt van annyira ismert és népszerű, hogy kizárt, hogy ez nem szándékos utalás... xD;;;

Szóval, az előző epizód végén ugye megjelent Gackt, és elrabolta Toshihikót. A sztori itt folytatódik a nyolcadik részben: Gackt és S&M szörnyekből álló bandája élvezettel kínozza Toshihikót (ahhoz képest, hogy amúgy nem tűnnek rossz embereknek... izé, szörnyeknek, az enyhe vérszomjat leszámítva). Persze, ezzel céljuk is van: megtudni a Kifuuken titkait. Mit csinálnak a megölt szörnyek karjával? Mi az ábra azzal a bizonyos gyógyszerrel? Kicsoda vagy micsoda volt az, ami huszonöt évvel ezelőtt felprédálta a szörnyek egy faluját, megölve férfit, nőt és gyerekeket? (Ld. negyedik epizód) Toshihiko csak az utóbbira mutat némi reakciót, de arról is csak a mostohaanyja, Harumi halála jut eszébe... vagyis, amint azt Gackt helyesen megállapítja, Toshihikónak halvány fogalma nincs arról, mi történik a Kifuuken szervezetben. Lúzer.

Mint kiderül, nagyjából minden mögött Ooba áll: a gyógyszer, vagyis inkább drog, amit valószínűleg a szörnyetegek testét felhasználva fejlesztettek ki, és amit most már az összes Kifuuken-harcos használ (Kazumát leszámítva, úgy tűnik), ideiglenesen megszünteti a fájdalomérzetet és megnöveli az erőt... ám hosszú távon kellemetlen mellékhatásai vannak: a használó maga is szörnyeteggé változik (modern Kemonozume?). Ezt Toshihiko személyesen is tapasztalja, amikor egy régi bajtársa keveredik mellé, aki az immár teljesen beszőkült Kazuma által vezetett támadás előőrséhez tartozik.

A Kifuuken harcosai a mechákkal és hagyományos módszerekkel megrohamozzák a Gackt vezette banda főhadiszállását, ám végülis nem aratnak győzelmet, hanem egyszerű mészárlás lesz az egészből, amit mindkét oldal keményen megszenved. Yuka kiszabadítja Toshihikót, és Gackt segítségével elmenekülnek. Gackt utoljára még Toshihiko tudtára adja, hogy az egy dolog, hogy Yuka terhes (ld. előző epizód), de fogalma nincs róla, kié a gyerek. (Valszeg Yukának sincs.) Amint Yuka és Toshihiko elmenekültek, feltűnik Ooba, és meglehetősen gyanúsan párbajra hívaj Gacktot... hm, most már 100%, hogy 1, Ooba maga is szörnyeteg, vagy természettől fogva, vagy a drognak köszönhetően; 2, valszeg ő ölte meg Toshihiko és Kazuma apját. Vajh miért.

Eközben Kazuma, aki maga is a csatatéren volt, és akit csak egy hirtelen roham állított meg abban, hogy megölje Yukát (és Toshihikót?), üvölt a fájdalomtól, míg Rie aggódva térdel mellette...

Hozzászólás (0)

Kemonozume 7. rész

2006.09.28. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 3831 olvasás
Az a bizonyos gyógyszer.
Rie képtelen lemondani Toshihikóról.
Hát, ez a kapcsolat sem áll biztos lábakon...

...ahogy Kazuma állapota sem éppen stabil.
Utálom ezt a fazont. >__<
OMG poor Kazuma! >___<

Terhességi teszt...?
Rie enyhén szólva kétségbeesett...
Na megjött a másik ex is. :3

Uum. Egészen eddig semmi bajom nem volt a Kemonozume animációjával és a karakterdizájnokkal, sőt, tetszett az egész úgy, ahogy van. De ez az epizód... ez tényleg gázul volt megcsinálva. Nagyon. Az animáció nagyon rossz volt (egy ember rajzolta, vagy mi? o__o), a karakterek meg abszolút nem hasonlítottak önmagukra. Remélem, hogy ez egy egyepizódos kaland volt... Most már mindenképpen végignézem a Kemonozumét, még ha bábokkal vagy pálcikafigurákkal is van előadva, de azért nem örülnék neki, ha az animáció továbbra is ilyen maradna.

Mindenesetre a sztori.

Toshihiko és Yuka kapcsolata hullámvölgybe ért. Yukának elege van a bujkálásból és rossz körülmények között élésből, az pedig mindkettejüket frusztrálja, hogy nem élhetnek nemi életet (hiszen Yuka átváltozik). Egy veszekedés után Yuka elmegy vásárolni, hogy lehűtse a fejét... és többek közt egy terhességi tesztet is vesz. Hm...

A Kifuuken botladozik Kazuma alatt: az újítások nem nyerték el senki tetszését, Ooba pedig most már egyértelműen próbálja lejáratni és kitúrni Kazumát a Kifuukenből. Valamiért próbálja a Kifuukenre erőltetni az általa gyártott gyógyszert is, amivel a harcosok hatékonyabban küzdhetnének a szörnyetegek ellen... elvileg. Az epizód eleje alapján van egy olyan érzésem, hogy épp ellenkezőleg...

Ami Kazumát illeti, az ő állapota egyre romlik, fizikailag és lelkileg is. Most már a nyers húst is zabálja, ráadásul mikor Ooba "noszogatására" leissza magát, egy pillanatra előjön belőle a szörnyeteg. Úgy tűnik, Ooba tényleg elő akarja hozni belőle a szörnyet, fene tudja, miért.

Rie fél, aggódik és iszonyú frusztrált. Fél, hogy elveszíti az eddigi életét, aggódik Kazumáért, és majd' megőrül Toshihikóért. Végül kétségbeesett döntésre szánja el magát: felkutatja, merre van Toshihiko és Yuka, és látván, hogy Yuka épp nincs jelen, gyakorlatilag megerőszakolja Toshihikót.

Ezután Rie megpróbálja rávenni Toshihikót, hogy hagyja el Yukát, és térjen vissza a Kifuuken dojóba. Végülis, Yuka nem ember, hanem szörnyeteg, aki úgyis csak bajt jelent, és előbb-utóbb úgyis megölik. A Kifuukennek, és Riének magának, viszont szüksége van Toshihikóra. Nagyjából itt toppan be Yuka, aki persze két perc alatt bitchfightba keveredik Riével (ez a bűnrossz animáció ellenére is király volt :D bár kissé OOC mindkét karakter részéről), aminek az vet véget, hogy megjelenik Yuka expasija (talán Riének köszönhetően?) és lecsapja Toshihikót. Heh.

Hozzászólás (1)

Kemonozume 6. rész

2006.09.17. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 2723 olvasás
a kannibalizmus esztétikája
hát nem édesen alszik a kicsike? :D
mindenkinek megvan a hobbija, na

boldog Yuka - azok a nyomok az ajtón és a falon az ő tombolásának eredményei...
Toshihiko komoly leckét tanult új mesterétől
boldog születésnapot, Toshihiko! :D

Yuka tehetségesebb, mint gondolták...
Yuka és a Nagyon Magas Detektív
ez nem Toshihiko napja...

Segawa Motoki antropológus naplójából: "Szeptember 16. Tegnap este ismét embert ettem. A kannibalizmus antropológiai szempontból népszerű gyakorlat, de az én esetemben nincs köze valláshoz vagy szertartásokhoz. Még csak nem is az éhség okozza. Személyes indíttatású emberevés. Mivel nincs ráillő kórtan, elmezavar okozhatja.
Amíg ki nem derül, mit jelent számomra az emberevés, folytatom a kísérleteket."


Pfuuuuhh... o__o Még jó, hogy nem tegnap éjjel néztem meg ezt az epizódot. o_o A bevezető képsorok ezúttal kifejezetten horrorisztikusra sikeredtek... nem csoda, hogy Japánban 15-ös "karikával" fut ez a sorozat, a magyar tévé ez alapján ráhúzta volna a 18-at is.

Ennek ellenére az opening után a Kemonozume eddigi legabszurdabb és legviccesebb epizódja következett. :D A még mindig menekülésben lévő Toshihiko és Yuka most egy kisváros melletti tanyán húzták meg magukat. Yuka, mivel születésnapja van, romantikus vacsorát készít elő, miközben Toshihiko edzés közben új mesterre lel a Majom személyében. :D A romantikus vacsorán Yuka azt kéri ajándékba Toshihikótól, hogy tanítsa meg neki azt a technikát, amivel a vonaton mozgásképtelenné tette az üldözőjét... de sajnos Yuka jobb tanítvány, mint bármelyikük is gondolná, úgyhogy Toshihiko az epizód maradék részét jórészt magatehetetlenül tölti. :D

Az egy korábbi epizódban megismert Nagyon Magas Detektív, akit egyébként Bonnak hívnak, Yukáék nyomára akad, de nincsenek rossz szándékai, és mivel Yuka elrejtette a megmerevedett Toshihikót (akinek az elfogására Bont felbérelték), inkább leül vacsorázni. :D Beszélgetés közben kiderül, hogy Yuka tulajdonképpen ember szeretne lenni - állítólag van valami hely, egy klinika, ahol a hozzá hasonló szörnyeket emberré tudják változtatni. Yuka oda szeretne elmenni, hogy aztán békésen és boldogan élhessen Toshihikóval.

Eközben Toshihiko állapotát kihasználva a Majom szórakozik egy kicsit, és mire Toshihiko ismét mozogni tud, és visszatér a házhoz, Yuka már egészen összebarátkozott Bonnal. A detektív végül úgy dönt, inkább békén hagyja őket a jövőben, és a Majommal a vállán elvonul a napfelkeltébe.

Szóval, ez nem kifejezetten egy mély és filozofikus epizód volt, leginkább arról szólt, hogy hogyan lehet Toshihikót minél jobban megszívatni. :D De azok a bevezető képek... mit mondjak, élmény volt utána májat sütni.

Hozzászólás (0)

Kemonozume 5. rész

2006.09.10. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 2138 olvasás
Momota Kazuma...
...és az új vezetősége.
Himeko-chan... vagy mégsem?

Kazuma reformjait mintha nem övezné általános lelkesedés...
szegény Kazuma... :/ Azért nem könnyű neki.
Ooba valamit tervez Kazumával...

...míg Rie megtudja az igazságot
hol az a szép fehér hajad? ;__;
hja, egy love story így is végződhet

VÉGRE letelt a két hét, vége a tenisznek, és a Kemonozume is folytatódhat! Yay! Az epizód eleje mondjuk megijesztett, ugyanis az animáció annyira más volt, hogy hirtelen azt hittem, más animét nézek... o_o féltem, hogy netán valaki eszméletlen összeget pumpált a sorozatba, és mostantól ilyen szép lesz, de hál'istennek az opening után minden visszatért a megszokott kerékvágásba. :D

Toshihiko és Yuka keveset szerepeltek a mai epizódban (és az is eléggé... fura volt :D), ami nem baj, mert a fókusz végre a Kifuukenen volt. Ooba Kyuutarou ösztönzésére Kazuma úgy határoz, hogy az eddig titokban, alacsony költségvetésből működő Kifuukent átalakítva próbál több pénzt és elismerést szerezni a szervezetnek. Ez, no meg az újfajta "buster suit"-ok (hívjuk mechának) bevezetése persze nem jár általános örömmel a hagyományokhoz ragaszkodó Kifuuken-tagok között, de ennél nagyobb csalódás Kazuma számára, hogy amikor végre rászánja magát, hogy kinyilvánítsa szerelmét Rie iránt, a lány visszautasítja. "Nem az, hogy nem kedvellek, de..." ...de Rie még mindig Toshihikóba szerelmes. Szegény Kazuma...

Mindeközben a Kifuuken új vezetőségének egyik tagja, Umeda, kapcsolatba kerül egy prostituálttal, Himekóval, akibe beleszeret. Umeda persze titokban tartja a munkáját Himeko előtt, de mint rájön, a lány valójában kémkedik utána, vagyis a Kifuuken után. Ennél is nagyobb meglepetés azonban Umeda számára, amikor kiderül, a lány valójában nem csak kém, hanem szörnyeteg is. Umeda úgy dönt, Toshihiko mintájára megpróbál elmenekülni a lánnyal. Mikor az egész Kifuuken a nyomába ered, Umeda, aki a szervezet egyik legjobb harcosa, sikeresen veszi fel velük a harcot, és többek közt csuklóból elintézi az egyik új mechát is (szegény Kazuma... még ez se sikerült neki).

Umeda üldözése közben a főhadiszálláson megjelenik Ooba, aki valami átlátszó ürüggyel bekéredzkedik, és egyértelműen cukkolni kezdi Kazumát. Rie elmegy, hogy előhozzon pár iratot, amiket Ooba kért, de Juuzou szobájában véletlenül felfedez egy titkos zugot, ahol régi, Harumiről készült fotók mellett egy naplóra bukkan. Hoppá.

Eközben Ooba (akit Kazuma csak udvariasságból nem dobatott ki) egy doboz takoyakit kínál Kazumának, aki visszautasítja, mondván a nevelőapja kicsi kora óta a lelkére kötötte, hogy tilos polipot ennie. Ooba természetesen tesz erre egy megjegyzést, és a már amúgyis feszült és ideges Kazuma megeszik egy takoyakit. Aztán mégegyet. Aztán mégegyet... Miután az összeset befalta, Ooba vigyorogva felhívja a figyelmet arra, hogy Kazuma eddig világosszőke (fehér?) haja feltűnően sötétebbé vált...

Ami Umedát és Himekót illeti, nos... mondjuk úgy, a szerelem vak, és nem mindig végződik jól. :3

Hozzászólás (0)

Kemonozume 4. rész

2006.08.27. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 2383 olvasás
Harumi...?
Kyuutarou, Juuzou, Jin
a bölcs öreg vezér (TM)

Harumi és Juuzou családi idillje
Toshihiko, ~5 évesen
Harumi és a fia

Jin megpróbálkozik a Kemonozumével...
...sikertelenül.
the unhappy end

Éééés egy flashback epizód! Na erre sem számítottam. De mondjuk érdekesnek érdekes volt, elég sok háttérinfóra fény derült, többek közt Toshihiko, ahem, problémájára is, ami korlátozza a szörnyetegekkel való harcban.

A történet Momota Juuzou (Toshihiko apja) 26 éves korában kezdődik, amikor a Kifuukennek köszönhetően megismerkedik egy Kakinoki Jin nevű fiatalemberrel, akinek minden vágya az, hogy egyszer megküzdhessen Juuzou-val, és legyőzze. Miután Juuzou párbajban legyőzi Jint, Jin ott marad a dojóban, hogy tovább edzzen. Végülis összebarátkozik Jinnel és egy Kyuutarou nevű fickóval (akit a 2. epizódban láttunk először), és hárman sokat lógnak együtt. Egy ilyen alkalommal megmentenek egy lányt, Kamitsuki Harumit egy csapat huligán elől, és miután kiderül, hogy nincs hol laknia, magukhoz veszik a dojóba.

A dolgok nem várt fordulatot vesznek, amikor egy szép nap kiderül, hogy Harumi valójában emberevő szörnyeteg. Harumi elmondja a három férfinak, hogy gyűlöli szörnyeteg természetét, ezért otthagyta társait, és egyedül vándorolt, amikor összetalálkozott velük. Fogalma nem volt róla, hogy akikkel együtt él, azok valójában a fajtájára vadásznak. Juuzou-ék végül úgy döntenek, hogy mivel Harumi eddig senkit nem bántott, és láthatóan komolyan gondolja, hogy sosem akar átváltozni, hagyják, hadd éljen velük tovább.

Az idő múlik, és egy nap a Kifuuken szervezet jelenlegi vezetője hívatja Juuzou-ékat: itt az idő, hogy párbajban eldöntsék, ki legyen a szervezet új vezetője. Jin kérésére az öreg megismerteti a három férfival a Kifuuken legerősebb technikáját, a Kemonozumét. Ami valójában nem kifejezetten technika, hanem áldozat - abból áll, hogy a használója levágja a saját karjait, és a helyükre egy szörnyeteg karjait illeszti. A szörnyetegek ereje a karjukban lakozik, és a karok emberi testhez is azonnal hozzáforrnak... csakhogy ez az elme elborulásával is jár, és ha a Kemonozume használója ezt nem tudja legyőzni, akkor belőle is szörnyeteg lesz. Már sokan megpróbálták használni ezt a technikát, de soha senkinek nem sikerült.

Jin és Juuzou megvívnak a Kifuuken vezetéséért, de Juuzou szándékosan veszít, mivel, mint kiderül, már régóta szerelmesek egymásba Harumivel, és Harumi most terhes, így Juuzou nem érzi magát alkalmasnak arra, hogy a Kifuuken vezetője legyen, érthető okokból. Jin persze kiborul - élete álma volt, hogy legyőzze Juuzou-t, erre Juuzou felhagy a Kifuukennel, egy nő kedvéért. A keserűség és a megszállottság végül odáig hajtja Jint, hogy az első adandó alkalommal megpróbálkozzon a Kemonozumével... természetesen sikertelenül, így őrjöngő szörnyeteggé változik. Amikor Juuzou megtudja, hogy ennek az ő döntése az oka, kétségbeesett döntést hoz: megkéri Harumit, adja neki a karjait. A procedúrát titokban a kis Toshihiko is végignézi.

Juuzou megküzd Jinnel, aminek az eredménye őrült tombolás lesz, aminek a ház, a lakók, és maga Harumi is áldozatául esik. Az egyetlen túlélő Toshihiko és az öccse, Harumi Juuzou-tól született fia.

Haj, haj, szomorú történet, de most már legalább nagyjából minden tiszta. Mondjuk, kíváncsi vagyok, hogy Kazuma hogyan került a családba. A hivatalos oldal szerint születésekor adoptálták a Momota családba, de úgy tűnik, nem Jin fia (azt gondolom említették volna)... akkor Harumi fia lenne? De akkor miért kellett adoptálni, hiszen Momota fia is... hát persze, hiszen senki nem tudhatja meg, hogy egy szörnyeteg volt az anyja... hú, mi lesz, ha Kazuma ezt megtudja.

A másik érdekesség, hogy úgy tűnik, tényleg Yuka ölte meg Juuzou-t, bosszúból az anyja haláláért... Azt hittem, nem tehette, hiszen akkor épp Toshihikóval volt, és egyébként is, nem olyan típusnak tűnt. De ha nem ő tette, akkor ki...?

Hozzászólás (0)