×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Clannad 1. rész

2007.10.27. | írta: paTKany | téma: Clannad | 5050 olvasás
Honnan ez a lila alsógatya Sunohara-kun?
Az álombéli lány. Kilétének megfejtése a Clannad egyik fontos [...] lesz.
Ryou jósol.

Kyou pedig a húga segítségére siet.
Tomoyo vs. Sunohara 1:0
Rizskekszes zsemle. Sort of want.

Tomoya véleménye a zsemléről, hideg tőrt döfött Sanae szívébe.
Az, hogy *_* Kikuko Inoue *_* a hangja még megtíszerezi Sanae MILF kvalitásait.
Weirdo family.

Tomoya és Nagisa sorsszerű találkozásával indult a Clannad, a szürkésből színesbe való képátmenet pedig megfelelően szimbolizálta azt ahogy a kettejük közös története elkezdődött.

Elsőként Sunohara-kun és Misae-san bemutatásán estünk túl egy olyan jelenet keretében amelyben Misae-sannak kellett megmentenie Sunohara-kunt a rögbi klub haragjától. Sunohara Youhei-ben egyébként Tomoya legjobb barátját tisztelhetjük, Sagara Misae pedig a "házmester" a kollégiumban ahol Youhei (és a rögbi klub) lakik. Miután be lett mutatva ilyetén módon a kollégium egy átlagos napja, áttért az anime a következő bemutatásra, méghozzá egy nagyon fontosra. Ez pedig az üres mozdulatlan világ volt és a lány aki ebben a világban él. Az "én" hang aki elbeszéli ennek a világnak az eseményeit egyelőre csak néhány alapvető dolgot mondott el a helyről és a lányról és a további részekben is várhatóan ilyen ütemben lesz csepegtetve az információ az üres világból. Érdemes lesz majd figyelni ezeket az elbeszéléseket, mert az álombéli lány sorsa egyáltalán nem független attól ami a főszereplőinkkel történik.

Visszatérve az iskolai hétköznapokhoz a Fujibayashi ikrek bemutatása következett. Először Ryou-é majd utána Kyou-é. Ryou osztálytitkárként azért ment oda Tomoyához, hogy figyelmeztesse arra, hogy ne késsen többet az iskolából. Tomoya ezt egy "majd meglátjuk, hogy milyen kedvem lesz holnap" válasszal intézte el. Ryou aki hobbi szinten kártyajóslással foglalkozik ekkor úgy gondolta, hogy megpróbálja megjósolni, hogy milyen kedve lesz holnap Tomoyának a pontos érkezéshez. Ryou a lapok megkeverése helyett ügyetlenül szétszórta azokat, de azért a földre szóródottakból ígyis képes volt kiolvasni azt, hogy holnap iskolába menet Tomoya találkozni fog egy kedves lánnyal és úgy eltölti vele az időt, hogy ismét csak elkésik.
Ekkor jelent meg az osztályteremben Kyou és rögtön rátámadt Tomoyára, hogy "mit piszkálja a hugát?", de Tomoya nyakkendővel való megfojtása elmaradt, mert Ryou gyorsan lecsillapította a nővérét, hogy szó sem volt semmiféle piszkálódásról. Egy biztos, Ryou félénk halkszavúsága éles ellentétben áll Kyou harsányságával.

A következő jelenet az ebédszünetben történt, Tomoya egy beszélgető társaság mellett elhaladva a folyosón kihallott pár szót a beszélgetésből ami egy szellemlányról szólt. Ha csak az első részt láttam volna eddig, akkor ezt lehet ki se emeltem volna itt a blogban, mert egy átvezető képsor alatt történt, de a negyedik rész fényében már nem lehet mellette szó nélkül elmenni. Tipikus KyoAni féle Key adaptáció, ott szórja a spoilert ahol az ember nem is sejtené.

Az ebédszüntet Nagisával töltötte el Tomoya az iskola parkjában beszélgetve. A beszélgetésből megtudtunk pár dolgot Nagisáról. Először is azt, hogy most másodszorra harmadikos. Kénytelen évet ismételni, mert a betegsége miatt az előző évben sokat hiányzott. Ebből következően aztán nincsenek barátai, mert akik voltak azok már végeztek. Továbbá megtudtuk azt is, hogy a színjátszó körbe szeretett volna belépni, de a betegsége miatt nem mert. A beszélgetést motorzúgás szakította félbe, főhőseink ezért felálltak és elindultak utánanézni, hogy mi történt. Motoros punkok érkeztek balhét keresni az iskola területére. Aki pedig odament hozzájuk megkérni őket a távozásra az Sakagami Tomoyo volt. Tomoya először úgy gondolta, hogy segít neki, de a helyszínen tartózkodó többi lány megnyugtatta, hogy Tomoyo egyedül el fogja tudni intézni a punkokat. Amit aztán annak rendje és módja szerint el is végzett.

Tomoyo-ról azt kell tudni (amellett, hogy a küzdősportokban verhetetlen), hogy másodikos, de az első évfolyamot egy másik iskolában végezte el. Kicsit hasonló a helyzete Nagisához abból a szempontból, hogy ő is egy napja csöppent bele egy új közegbe. De a végeredmény ég és föld, köszönhetően az eltérő fellépésnek. Míg Tomoyo máris iskolaszerte népszerű, addig Nagisa gyakorlatilag levegőnek van nézve, ahogy ezt Tomoya a beszélgetés folytatásában jól összefoglalta.

A délutáni órák után Sunohara megkérte Tomoyát, hogy kísérje el valahová. Mint kiderült Sunohara kinézte magának Tomoyo-t, de kissé fura módon tette ezt. Nem akarta elhinni amit délben a motorosok ellen látott ezért saját maga akarta letesztelni. Az eredménye persze az lett, hogy még annál is csúnyábban el lett kenve a szája széle, mint amit a rögbi klubtól már megszokott. Tomoya persze ügyekezett közben ügyesen nem útban lenni, nehogy őt is eltalálja egy kósza rúgás. Az affér után Tomoya kiváncsiságból elindult utánanézni annak, hogy Nagisa meg merte-e tenni azt a lépést amire ebéd közben biztatta, vagyis azt, hogy lépjen be a színjátszókörbe. Meg is találta Nagisát a klub ajtajánál, csak közben kiderült, hogy a színjátszókör márciusban feloszlott. Erről már az iskola előtt a parkban beszélgettek, közben volt egy apróságnak tűnő jelenet, de érdemes kiemelni, mert jelentősége lehet a későbbiekben. Ryou-t láttuk hazafelé indulni aki amikor meglátta Nagisát és Tomoyát akkor valamiért elpirult.

Ezután egy átvezető animáció következett, amiből annyi derült ki, hogy Tomoyának esze ágában sem volt hazamennie, miután Nagisát hazakísérte. Csak lődörgött összevissza a városban végül a lába visszavezette Nagisa szüleinek a pékárú boltjához. Itt aztán egy borzasztó aranyos jelenetben (amit nem részleteznék, nézze meg mindenki maga, mert úgy a jó) megismerhettük Nagisa szüleit akik aztán a családi vacsorára is meghívták maguk közé Tomoyát. A Furukawa családdal eltöltött idő új élménnyel gazdagította Tomoyát. Tomoya nagyszerű dolognak tartotta, hogy vannak ilyen családok ahol ennyire jól megvannak annak a tagjai egymással, míg Nagisa aki benne él természetesen ezt tartja és gondolta normálisnak. Hamarosan azt is megtudtuk, hogy miért volt ez a véleménykülönbség közöttük illetve, hogy miért is nem akart Tomoya hazamenni. Tomoya edésanyjának a halála annyira megviselte az apját, hogy az alkoholba menekült és úgy általában egy emberi roncs lett belőle, így aztán nem csoda, hogy Tomoya a családról alkotott képe egészen más mint az átlagé.

Hozzászólás (3)

Clannad Invitation

2007.10.06. | írta: paTKany | téma: Clannad | 2534 olvasás
Ez egy *SPOILER* kép az openingben.


Suddendly dangos hundreds of them.

A sorozat ugyan már elkezdődött, de már az előző bejegyzésben is írtam, hogy blogolni majd csak a 16:9-es verzió megjelenése után kezdem el, úgyhogy egyelőre álljon itt egy rövidke bejegyzés a CLANNAD Invitation DVD-ről. A DVD tartalmazta az összes promo videót és anime nyitó- és záróanimációját feliratok nélkül.

Az opening magáért beszél, viszont az endingről úgy érzem érdemes néhány szót szólni. A "Clannad" egy ír/kelta szó a családra. A címadás nem véletlen, a Clannad ugyanis a családokról, a családalapításról szól. Az endingben látható dango-k ehhez kapcsolódnak azzal, hogy megpróbáják bemutatni a családi értékeket és szimbolizálni a családok sokféleségét (a jó szeműek a nagytotálon felfedezhetik a sok boldog dangocsalád között a sorból kilógó Anonymous/Toshiaki dango(ka)t is).

Hozzászólás (0)

Clannad TBS promo

2007.09.29. | írta: paTKany | téma: Clannad | 2245 olvasás
Furukawa Nagisa
Okazaki Tomoya
Fujibayashi Ryou

Sunohara Youhei
Fujibayashi Kyou
Sakagami Tomoyo

Furukawa Sanae

Okazaki Tomoya családi háttere nem túl rendezett. Édesanyja meghalt egy autóbalesetben, az apjával pedig teljesen összebalhézott. Ezért aztán nincs mit azon csodálkozni, hogy ez kihatott a viselkedésére és az iskolai teljesítményére. Környezete bajkeverő lázadónak tartja akit jobb elkerülni. Ennek ellenére akad néhány lány az iskolában akik mégis közelebbi ismeretségbe fognak kerülni Tomoyával. A lányok problémáinak megoldásán keresztül fogjuk megismerni Tomoyát és végigkövetni az ő életét.

A Clannad három térben és időben jól elkülöníthető helyszínen játszódik:
* Egy üres élettelen világ amit Tomoya az álmaiban lát
* Az iskolai hétköznapok
* Jövőbeli események vagyis ami Tomoyával történt évekkel később az iskola után

Hogy, milyen összefüggés van ezek a helyszínek és a különböző szereplők között az majd a történetből kiderül...

Az anime október 4-én indul a TBS-en, viszont ott valószínűleg 4:3-as lesz ezért blogolni nem azt fogom hanem vagy az MBS vagy a BS-i verziót. Ezek a TV adók viszont jókora késésben lesznek a TBS-hez képest, úgyhogy biztosan lesz sokféle fansub az adott részekből mire ide felkerülnek róluk a bejegyzések.

Hozzászólás (0)

Clannad promo

2007.03.15. | írta: paTKany | téma: Clannad | 3590 olvasás



Animével kapcsolatos BRÉKING NYÚZ talán még sose járta be a világot ilyen gyorsan, mint a Clannad TV sorozat bejelentése. A gyorsaság annak köszönhető, hogy a Kanon befejező része után helyezte el a BS-i a reklámspotot a készülő Clannad TV sorozatról. Ezeket a sorokat mindössze néhány órával a promo bemutatója után írom, de mégis jócskán le vagyok maradva. Minden olyan animés hírszájton amelyik számít valamit kinnt van már a hír.

Természetesen a Clannad TV sorozatot is Kyoto Animation fogja animére adaptálni, ahogy a Key korábbi két munkáját vagyis az AIR-t és a 2006-os Kanon-t. Ezzel azt hiszem véglegessé vált a Key/VisualArts+KyoAni frigy. :)

A promo letölthető innen (egy ideig - az ilyen uploader linkek gyorsan szoktak elévülni):
http://a-c.ath.cx/uploader/src/up10242.zip

Amit már most lehet tudni, hogy a női főszereplő seiyuu cast megmarad a játékból ami a következő:
Furukawa Nagisa - Nakahara Mai
Ibuki Fuuko - Nonaka Ai
Fujibayashi Ryou - Kanda Akemi
Sakagami Tomoyo - Kuwashima Houko
Ichinose Kotomi - Noto Mamiko
Fujibayashi Kyou - Hirohashi Ryou

És, hogy miről szól a Clannad? Na ezt most nem írom le, csak majd akkor fejtem ki bővebben, amikor 2007. őszén a BS-i képernyőjére kerül.

Hozzászólás (3)