Aoi Anime - Anime információs oldal

Anime hírek

Hivatalos: Miyazaki Hayao visszatér!

2017.02.27. 10:03 | írta: iskariotes | 461 olvasás | 0 hozzászólás
Már tavaly novemberben lehetett arról olvasni, hogy az Oscar-díjjas visszatér, de a hivatalos bejelenésre mostanáig várni kellett.
2016 november a japán NHK tévé riportfilmet forgatott Owaranai Hito Miyazaki Hayao címmel amiben Miyazakit mutatta be. A rendező legenda itt beszélt előszór nyilvánosan arról, hogy egy új animét készít. Hamar kiderült, hogy a készülő mű csupán a Ghibli Múzeumba lesz látható és egy kis hernyóról szól majd. A film - ami mindössze 12 perces lesz - várhatóan idén tavasszal fog elkészülni és valamikor junius vagy július folyamán lesz látható a nagyközönség számára.

A Ghibli Stúdió részéről semmilyen reakció nem volt Miyazaki bejelentéséről, egészen mostanáig. Toshio Suzuki - aki több Miyazaki filmnél is produceri teendőket látott el - egy sajtó nyilvános eseményen elismerte, hogy a stúdió alapító most is dolgozik a filmen ezért nincs Los Angelesben. Pedig a Ghibli egyik koprodukcióban készült filmje a Vörös Teknős is esélyesnek számít az Oscar gálán a saját kategóriájában.

A producer azt is elmondta, hogy a film alapgondolata már 20 éve foglalkoztatja barátját, de csak most tudott időt találni erre a munkájára. Bár maga a rendező 76 éves, most életében először digitális technikával készíti el a történetet. A stúdió célja az, hogy a film 2019-ben már a mozikba kerüljön. Így - feltehetőleg - Miyazaki utolsó 12. filmje pont az első önálló filmjét (III. Lupin: Cagliostro kastélya) követően 40 évvel kerülne bemutatásra.

A film várható címe : Kemushi no boro - Boro, a hernyó lesz.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

A Műcsarnok Filmklub keretén belül vetítésre Myazaki Oscar díjas műve a: Chihiro Szellemországban. tovább...

A két napos ünnepség az évente megtartott Japán Napok hagyományteremtő folytatása, a japán kultúra bemutatása, a hagyományos japán értékek hasznosításának, elsajátításának igényével. tovább...

A japán könnyű zenei csapat első alkalommal lép fel hazánkban. tovább...

A 2017 tavaszi szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek és OVA-k. tovább...

További hírek

Az egyik leghíresebb anime zeneszerező Hisaishi Joe kivételesen Európában is add koncertet. Magyarországtól alig pár óra távolságra Prágában április 23-án este 20 órától tartja meg a koncertjét. tovább...