×

Regisztráció

Anime: Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars

Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars © Toei Animation

Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars (TV, 1996)

美少女戦士セーラームーン Sailor Stars

Sailor Moon Sailor Stars


Hossz: 33 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, magical-girl, shoujo

Rendezte: Igarashi Takuya
Írta: Naoko Takeuchi
Karakter dizájn: Tamagai Katsumi
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV, 1992)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R (TV, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie (movie, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S (TV, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie (movie, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS (TV, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S Sailor 9 Senshi Shuuketsu! Black-Dream-Hole no Kiseki (movie, 1995)

Értékelések: (80 szavazat, átlag: 8.65) részletek

Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars © Toei Animation
A Sailor Moon Sailor Stars a befejező szezonja a Sailor Moon történetének. Tulajdonképp két történetszál van benne, az első befejezi a nem éppen lezárt végű SuperS-t (erre a felére szükséges is valamennyire a SuperS történetének ismerete), a másik pedig a fő vezérvonala a Sailor Starsnak.

A Stars meglehetősen nyugtalanítóan indul, mikor meglátjuk hogy Nehelenia királynőt egy titokzatos árnyék kiszabadítja, így újra erőre kap. Ugyanekkor Mamoru furcsán kezd viselkedni, és sok-sok ember hozzá hasonlóan Tokyoban. Neheleniához hasonló tükördémonok tűnnek föl a városban, így a harcosoknak egy perc nyugtuk sem lehet. Ezalatt feltűnnek a külső harcosok is (Outer Senshi), így a csapat végre együtt van, és a közben (a veszélyre való tekintettel) hamar felnőtt Hotaruval (Sailor Saturn) együtt indulnak harcolni. Ám szerencsétlenségükre túl későn érkeznek, Mamorut elrabolja Nehelenia. Usagi természetesen nem hagyja, és barátai segítségével új erőre tesz szert: örök Sailor Moonná (Eternal Sailor Moon) tud változni, így hatalmas energiája lesz. Ám ehhez az energiához még nem viszonyul elég kitartónak, így csak nagyon nehéz és hosszú csaták után tud a csapat győzelmet aratni.
A sorozat másik fele (tulajdonképpen a hosszabbik része) a tényleges Sailor Stars sorozat. Három új harcosnő lép a képbe, Sailor Starfighter, Sailor Starmaker és Sailor Starhealer, akik elveszett hercegnőjüket, Kakyuu hime-t keresik. Ők civil életükben három fiatal énekes srác (igen, fiúk o.o)), akik nagy népszerűségnek örvendenek Tokyoban, természetesen Minakoék is odáig vannak értük, egyedül Usagit nem érdekli különösebben a dolog. Civilként Three Lights-nak hívják őket, és testvérek (Kou Seiya, Kou Taiki és Kou Yaten). Természetesen ahogy lenni szokott az ellenség sem késik, és Usagiék megtapasztalhatják hogy a lehető legerősebb ellenséggel van dolguk: Sailor Galaxiával, egy hozzájuk hasonló (volt) Sailor senshivel, aki az összes sailor csillagmagvát (star sheed) meg akarja szerezni. Ez a csillagmagv tulajdonképpen a sailor senshik "lénye", az erejük amely nélkül nem tudnak létezni. Hogy ezt megszerezhesse kísérletezgetni kezd az ellenség, vajon melyik ember lehet senshi... Természetesen csak a sorozat legvégén tudja elkapni az igaziakat, és közben sok-sok rejtélyes dologra is fény derül (pl. ki is Kakyuu, honnan jöttek a Star Lights-ok, vagyis az új senshik, miért gonosz most Sailor Galaxia, ki az új kislány aki Chibiusához hasonlóan megjelenik, csak épp nem tud mást mondani a nevén kívül... talán Usagi második gyereke, vagy valaki más...? Válaszok az animében... ^_^)

Mindenképp a legjobb Sailor Moon sorozatok között van. Nagyon szép befejezése a történetnek, és ha nem is jobb, de körülbelül annyira jó mint az első sorozat, vagyis nagyon ütős, és az újdonság erejével hat a sok-sok új szereplő, ld. Starlightsok, akik azáltal hogy civilben fiúk (sokak utálata ellenére), feldobják a sorozatot és vérkeringést hoznak a történtekbe ^^! Grafikailag is nagyon a toppon van, hál´istennek itt már egyre kevésbé jelenik meg a sorozat kezdetekor még észrevehetően igénytelen grafika. A zenéje ennek is nagyon szép, a történet szövevényes és izgalmas, egyszóval méltó befejezése a Sailor Moon híres történetének ^_^!
Írta: MaKo
MaKo értékelése: 10 (mestermű)
2004.10.14.
27505 olvasás

Ismertető értékelése:
4.67 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars © Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.