×

Regisztráció

Anime: Amaama to Inazuma

Amaama to Inazuma © Amagakure Gido • 3xCube / TMS Entertainment

Amaama to Inazuma (TV, 2016)

甘々と稲妻

Sweetness & Lightning


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, seinen

Rendezte: Iwasaki Tarou
Eredeti mű: Amagakure Gido
Írta: Hirota Mitsutaka
Karakter dizájn: Harada Hiroki
Zene: Toda Irone
Stúdió: 3xCube, TMS Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Amaama to Inazuma © Amagakure Gido / 3xCube / TMS Entertainment
Inazuka Kouhei középiskolai matektanár, aki felesége halála után egyedül neveli kislányát, az ötéves Tsumugit. Kouhei egyedülálló apukaként mindent megtesz, hogy a kislánya boldog legyen, de sajnos a főzésben nem túl gyakorlott, így apa és lánya rendelős és félkész ételeken tengődnek, Tsumugi pedig nagyon hiányolja anyukája finom ételeit.
De a véletlennek köszönhetően a fiatal tanár és kislánya élete hatalmas gasztronómiai fordulatot vesz, miután kiderül, hogy Kouhei egyik tanítványa, Iida Kotori édesanyja híres szakács, aki vendéglőt üzemeltet. Kotori maga is érdeklődik a konyhaművészet iránt, azonban folyton utazó édesanyja miatt a vendéglő üresen áll, Kotori pedig pánikszerűen fél a kések használatától. De azért felajánlja a tanárúrnak, hogy próbáljanak meg közösen főzni, ha már üresen áll a vendéglő. Kouhei, Tsumugi és Kotori tehát közös erővel szállnak szembe a kihívásokkal, és felfedezik a sütés-főzés örömeit.

Az Amaama kedves sorozat, középpontban a főzéssel, és egyéb hétköznapi eseményekkel. Minden epizód középpontjában egy újabb étel áll, amit kis csapatunk elkészít. A kezdeti kétbalkezes próbálkozások után szereplőink hamar belejönnek a főzésbe, és egyre bonyolultabb ételeket készítenek, miközben minden részben egy kicsit többet tudunk meg róluk.
A jól együttműködő szereplőkkel gördülékenyen, nagyobb feszültségek nélkül bontakozik ki a történet. Tsumugi nagyon aranyos, Kouhei igazi szerető apa, Kotori pedig segítőkész és lelkes. A később csatlakozó mellékszereplők, (Kouhei egy barátja illetve Kotori osztálytársa) is nagyon szimpatikusak.
A sorozat nagy hangsúlyt fektet a főzésre, aprólékosan, alaposan bemutatja az ételek elkészítését, ami - valljuk be - nem japán nézők számára a legtöbb ételnél inkább egzotikus gasztrokaland, mintsem alap szintű főzőiskola. Bár néhány nyugati nézők által ismert étel is elkészítésre kerül, például fánk.
A főzés mellett szereplőink hétköznapjaiba is belelátunk, például Tsumugi óvodai napjaiba. Bár a sorozat főleg könnyed és vicces, néhány helyen azért szívszorító is tud lenni, de a kicsengés mindig pozitív. Nagy plusz, hogy messziről elkerüli a tanár-diák románcot, ami valahogy nem illene a történet ártatlanságához.
Szívmelengető, könnyed hétköznapi főzőcskézős sorozat, ami könnyen mosolyt csal bárki arcára.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2016.12.19.
34725 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Amaama to Inazuma © Amagakure Gido • 3xCube / TMS Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.