×

Regisztráció

Anime: SUPER LOVERS

SUPER LOVERS © Abe Miyuki • Studio Deen

SUPER LOVERS (TV, 2016)

スーパーラヴァーズ

Super Lovers


Hossz: 10 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, yaoi

Rendezte: Ishihira Shinji
Eredeti mű: Abe Miyuki
Írta: Nakamura Yoshiko
Karakter dizájn: Takihara Miki
Zene: Takanashi Yasuharu
Stúdió: Studio Deen

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 7.00) részletek

SUPER LOVERS © Abe Miyuki / Studio Deen
Talán a 2016-os év legvitatottabb animéje a Super Lovers, amely semmilyen szempontból sem szokványos, így műfajának kedvelői nem igazán tudnak mit kezdeni vele. Egy Shounen ai alkotásról van szó, melynek főszereplői a Kaidou (fél)testvérek. Hárman vannak, két különböző anyától. A legidősebb fiú, Haru anyja Kanadában él, magához hívja Japánból azzal az indokkal, hogy halálos beteg. Persze azonnal kiderül, hogy teljesen egészséges, a valódi ok az volt, hogy örökbe fogadott egy japán kisfiút (rejtély, hogy keveredett Kanadába…), akinek antiszociális mivolta miatt komoly nehézségei vannak vele, és megkéri, hogy segítsen neki. A fiú, Ren ugyanis jobban kijön a farkasokkal, mint az emberekkel. Őt kellene Harunak „megszelídítenie”, és szocializálni.
Úgy néz ki, igencsak nehéz feladat lesz, ugyanis Haru olyanokat kér Rentől, amik egyébként egy átlagember szemszögéből teljesen normálisak, ám Ren nem hajlandó teljesíteni őket. Például, hogy fürödjön meg, és ne csak rizst egyen. Ren kedvenc étele ugyanis a rizs, és úgy tűnik, még egy ázsiainak is ellenszenves, ha valaki rizst rizzsel eszik. Gyerek főhősünk pedig igencsak erélyesen fejezi ki nemtetszését, nem egyszer Haru karjába harap. Az anime első szériája lényegében Ren szocializálódásáról, és a kettejük közötti szerelem kibontakozásáról szól.
Úgy tűnik, hogy hamar összeszoknak, egymás mellett alszanak. Eleinte kifejezetten zavaró volt nézni ezeket a jeleneteket, nem lehet ugyanis elmenni azon tény mellett gondolatban, hogy Ren még csak gyerek, Haru viszont úgy ölelgeti az ágyban, mintha párkapcsolatban lennének. Ennek persze az anya inkább örül, hiszen végre gondozóra talált Ren, így ő folytathatja hedonista életmódját. Nem is maradnak sokáig Kanadában, Haru magához viszi fogadott kistestvérét Japánba. Akinek szocializációja az anime előrehaladtával folyamatosan alakul. Haru néha tényleg úgy kezeli Ren-t mintha a kistestvére lenne, ám ez őt nagyon idegesíti, és folyamatosan követeli, hogy ne bánjanak vele gyerekként. Alapvetően igaza van, mert bizonyos dolgokat sokkal intelligensebben lát, mint a korabeli átlagos gyerekek, viszont annak is ott van a lenyomata, hogy korábban kerülte az embereket, ugyanis más dolgokról meg fogalma sincs, ami már ismert a korosztálya számára, így folyamatosan meglepi a környezetében élőket. Haru és Ren az idők során folyamatosan közelebb kerülnek egymáshoz, és ahogy Ren is öntudatra ébred, elkezdi érdekelni őt, hogy is vannak a dolgok két férfi között…
Még az elején megismerjük Haru két fiatalabb féltestvérét, Akit és Shimát, akik történetesen ikrek. Mind a ketten egyetemre járnak, mellette részmunkaidőben dolgoznak. Eleinte közömbösen viselkednek Ren-nel, amikor találkoznak vele, aztán ők is segítik a jellemfejlődésében. Itt van még Sasaki Ikuyoshi, akinek Haru a példaképe, vele tart, amikor felhagy a hoszt munkájával, és megnyitja saját kávézóját. Megjelenik néha Takamori Seiji, aki Haru gimnáziumi osztálytársa volt, azóta is tartják a kapcsolatot. Transzszexuális, és mindenről erélyesen kifejti a véleményét.
Azt gondolom, már az eddig felsoroltak is hűen tükrözik, hogy nem egy átlagos fiúszerelmes történettel van dolgunk, ehhez hozzájön még az, ami miatt sokan átkozták az animét, amiért Kaidou Ren-nek egy nő kölcsönzi a hangját, és mit keres egy shounen-ai animében egy női seiyuu. Azt azért érdemes tudni, hogy Minagawa Junko egyáltalán nem gyakorlatlan fiatal fiúk szinkronizálásában, hiszen olyan animékben vállalt főszerepet, mint a Tennis no Ouji-sama (Prince of Tennis), Kore ga Watashi no Goshujin-sama (He is my Master) vagy a Bokurano. Érdekesség, hogy a fentebb felsorolt animék fiúszereplői mind ridegek, már-már közönyösek, ebből a szempontból telitalálat volt a seiyuu-választás, hiszen Ren is hasonló személyiség. Azt gondolom, hogy ebben az esetben el lehet tekinteni attól, hogy egy fiúszerelmes animében női hangot hallunk. Valamint abban sem szokványos az sorozat, hogy nnem a klasszikus módon van kiosztva a fiúpáros között a domináns-alávetett szerep. Attól lesz érdekes a dolog, hogy bár külsőre látszik a különbség, személyiségben inkább az ellenkezője az igaz. Bár Haru az, aki érzelmek tekintetében kezdeményezőbb, jobban kimutatja az érzéseit, mégis Ren az, akiről külsőre azt gondolnánk, hogy ő a visszafogott, a szerény, jellemben ő az erősebb, fiatalabb kora ellenére mintha ő irányítaná a kapcsolatuk érzelmi alakulását.
Zenékben sajnos nem kiemelkedő az anime. Az opening meglehetősen sablonos, szinte érezni, hogy az előadó, Yata Yusuke kötelességből énekelte fel a dalt. Ebben az animében debütált, mint énekes, és a két évad opening kislemezén kívül egyelőre nem jelent meg új dala. Az ending valamivel hangulatosabb, a négy testvér seiyuu-ja énekli. Viszont a videó rendkívül módon kiábrándító, ugyanis teljesen ideálisnak mutatja a testvérek közötti kapcsolatot, mint akik jóban rosszban együtt vannak, holott a valóság teljesen másképp fest. Haru és Ren kapcsolata az anime előrehaladtával “túlságosan ideálissá” válik, az ikrek pedig élik a maguk életét, itt-ott jelen vannak a két főszereplő életében.
A bakik ellenére azt gondolom, hogy érdemes tenni egy próbát vele, még azoknak is, akik nem rajonganak a Shounen Ai-ért. Én is így néztem meg, és kifejezetten tetszett, pont azért, mert felhagyott a tipikus Shounen Ai sablonokkal. Nem egy csöpögős, túlérzelgős párkapcsolatot láthattunk, hanem mert egyedi lenni, ami kifejezetten imponáló volt.
Írta: supermario4ever
supermario4ever értékelése: 7 (jó)
2017.05.21.
31447 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

SUPER LOVERS © Abe Miyuki • Studio Deen

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.