×

Regisztráció

Anime: Kyou Kara Maou!

Kyou Kara Maou! © Takabayashi Tomo / Matsumoto Temari • Studio Deen

Kyou Kara Maou! (TV, 2004)

今日からマ王!

God? Save Our King!


Hossz: 117 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, kaland, háború, természetfeletti

Rendezte: Nishimura Junji
Eredeti mű: Takabayashi Tomo, Matsumoto Temari
Írta: Omode Akemi, Hayashi Yuki
Karakter dizájn: Kudou Yuka
Zene: Yoshikawa Yoichirou
Stúdió: Studio Deen

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Kyou Kara Maou! © Takabayashi Tomo / Matsumoto Temari / Studio Deen
Shibuya Yuuri egy teljesen hétköznapi, tizenöt éves alsó-gimnazista fiú, akit legjobban a baseball érdekel. Ám neve miatt (Shibuya ugyanis Tokió egyik forgalmas bevásárló negyede) állandóan ugratják és cikizik. Egy alkalommal megmenti iskolatársát, Murata Kent, ami miatt a Kent bántalmazók bedugják Yuuri fejét a vécébe. Ám Yuuri hirtelen egy másik világban találja magát, ami olyan, mintha a középkori Európa lenne. Hamarosan elfogják, majd fekete haja miatt démonnak kiáltják ki, majd pedig hamarosan kiderül, hogy ő nem kisebb személyiség, mint maga a Maou, azaz a Démonkirály. Ráadásul az emberek és a démonok nem élnek békésen, az előző királynő, Cecilia von Spitzberg pedig le akar mondani. Yuuri végül vállalja a maouságot, ám még nem tudja, hogy ezzel milyen bonyodalmak járnak. Amikor pedig egy félreértés miatt eljegyzi Cecilia legfiatalabb fiát, Wolfram von Bielefeldet, a dolgok még jobban bonyolódnak. Vajon mi lesz Yuurival? Képes lesz beletanulni a királyi teendőkbe, vagy pedig megbukik? Vajon az igazságérzete segít legyőzni a démonok és emberek közötti ellentéteket? Aki megnézi az animét, vagy elolvassa a mangát, megtudja.

Nos, mint láthatjuk, ez egy olyan anime, ahol meglepetés meglepetés után éri az embert, ha belekezd ebbe a fantasztikus történetbe. Sokan feladják a vécén lehúzás után, ami valljuk be, merész újítás, ilyet sem látunk mindenhol. De miután túltesszük magunkat az első, majd a második és harmadik sokkon is és amennyiben még nem adtuk fel, igazán nem bánjuk meg, hogy belekezdtünk ebbe a remekműbe. Itt ugyanis minden van, ami egy jó fantasyhoz kell. Van itt harc, háború, mágia, démonok, emberek, sárkányok, hősök, királyok, árulás, menekülés és még sok minden.
Aki pedig a shounen-ai szál miatt aggódna Yuuri és Wolfram között, annak mondanám, hogy ez az anime még annyira sem shounen-ai, mint például a Gravitation. És ez a szál egyébként is teljesen poénra van véve. Tehát mindenki megnyugodhat.

Maga az anime összesen 117 epizód, amiből az első két évad összesen tesz ki 78 részt, a többi epizód a harmadik évad.

A karakterek között mindenféle van a viccestől kezdve a morcoson át az életveszélyesig. Yuuri meg a maga naivságával igazán aranyos, bár nekem Wolfram, Gwendal és Günter a nem titkolt nagy kedvenceim. Minden karakter igazi üde színfolt, egyedi és nem unalmas. A történet nézeti magát, mert mindig új dolgokat tudhatunk meg Shin Makokuról, a démonokról, vagy az emberi országokról. Tetszik, ahogy Yuuri kezd beilleszkedni a világba, ahogy kezd Maou-ként viselkedni és szépen megismerkedik mindenkivel. Nekem különösen tetszenek a Yuuri-Wolfram szópárbajok, vagy Günter örökös aggodalmai és a királya iránti már-már szerelembe átmenő imádata. De mindez szintén csak poénforrás, és a humor nem öncélú. Minden vicces pillanatnak megvan az oka, a helye és ideje.

Természetesen a vidám perceken kívül az anime rengeteg drámát is tartalmaz, bepillanthatunk a múltba, és még a jelenben sem minden rózsás. Tehát a történet igen összetett, de pont ettől zseniális.

A grafika gyönyörű, főleg a harmadik évadban, de az első kettőben is szemkápráztató. Az openingek és endingek, valamint a háttérzenék fülbemászóak, a seiyuuk pedig igen jó munkát végeztek. Szóval, egy rossz szavam sem lehet erre az animére, amely sok évvel ezelőtt belopta magát a szívembe.

Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a fantasyt, az érdekes történeteket, a humort és a drámát is.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2017.07.21.
52965 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kyou Kara Maou! © Takabayashi Tomo / Matsumoto Temari • Studio Deen

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.