×

Regisztráció

Anime: Saber Marionette J

Saber Marionette J © Bandai Visual / Kadokawa Video / Studio Junior / TV Tokyo

Saber Marionette J (TV, 1996)

セイバーマリオネットJ

Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, vígjáték, sci-fi

Rendezte: Shimoda Masami
Írta: Akahori Satoru
Zene: Parome
Stúdió: Bandai Visual, Kadokawa Video, Studio Junior, TV Tokyo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Mata Mata Saber Marionette J (OVA, 1997)

Értékelések: (19 szavazat, átlag: 7.58) részletek

Saber Marionette J © Bandai Visual / Kadokawa Video / Studio Junior / TV Tokyo
A XXII. században az emberiség kirajzott a Földről, hogy benépesítse a galaxist. Az egyik hajó, a Mesopotamia a Terra II nevű Föld-típusú bolygóra vetődött, ahol a landolás megkezdése előtt sikeresen balesetet szenvedtek. Mint később kiderül, a hajó computere önállósította magát, és foglyul ejtette a legénység egyik női tagját. A balesetnek csupán 6 túlélője volt, mind férfiak. Mivel nem akarták csak úgy egyszerűen feladni, de hatan nem voltak elegendőek egy egész bolygó lakhatóvá tételéhez, ezért elhatározták, hogy (Istent játszva) leklónozzák magukat. De mivel valamennyien férfiak voltak, nem tudtak nőket létrehozni.
A hat fickó nem adta fel a nő létrehozása iránti vágyát. Létrehoztak gépeket (marionette), amelyek mind nőnek néznek ki, csak nincsenek érzéseik. Az utóbbi hátrányt kiküszöbölendő, megalkották a "maiden circuit"-ot, ami érzelmet ad a robotoknak, ergo szerelmesek lesznek az alkotójukba, illetve abba, aki felébreszti őket, és még sok női tulajdonságuk is lesz (pl.: félnek az egerektől :-)). Valamiért csak néhány darab ilyen robot készült el.
A hatok felosztották a bolygót egymás között, és minden szektornak megvolt a maga ura és az ő hovatartozásától függő arculata: Japoness - Japán, Gartlant - Hitleri Németország SS katonákkal, Petersburg - CCCP, Romana - lovagkori Anglia, New Texas - USA (Las Vegas), Xi'an - Kína(?).
Elég érdekesen néz ki, hogy Japoness a feudális Japánhoz hasonlít (modern technikával), míg Gartland egy szürke, jellegtelen, vasbeton iparnegyedhez. Elég kontrasztosak egymáshoz képest a szektorok.

A valódi történet a Földet/TerraII-t érés után 300 évvel játszódik. Gartland beképzelt és gonosz ura, Faust éppen igyekszik kiterjeszteni hatalmát az egész bolygóra. A jó oldalon a főhős ugyan ki más lehetne, mint egy Japoness-i fiú? A srác véletlenül felébreszti Lime-ot, aki természetesen egy maiden circuittal ellátott marionette-t, aki amilyen erős, olyan ostoba is. Illetve a fent leírtak miatt természetesen még szerelmes is lesz Otaruba.
Hamarosan a srác megtalálja egy használaton kívüli WC-ben Cherry-t (elég találó a rá tett megjegyzés: "a rötyi dzsinije"). Ő lesz a csapat esze. Kicsi, aranyos és a végtelenségig romantikus. A harmadik tagot, Bloodberry-t harc közben éleszti fel Otaru. Bloodberry rendelkezik a legnőiesebb idomokkal a 3 közül, és elég célratörően igyekszik azokat használni Otaru megnyerésére :D. Ő a csapat legerősebb tagja. Otaru "legjobb" barátja Hanagata, akit mellesleg mindenki utál, mert homokos (és szintén szerelmes a főhősbe), de sehogy sem sikerül lerázniuk.
Hogy azért ne legyen túlságosan könnyű az életük, Faustnak is van három, hasonló képességekkel rendelkező marionetteje. Elég sokszor össze is csapnak.

Csak a főbb szereplőket mutattam be, és az első, J sorozat alapszituációját írtam le. A többi sorozat a címben írt módon követi egymást, kivétel az R, ami egy teljesen más történetű OVA, ugyanazokkal a szereplőkkel. Úgy tudom ez készült el elsőnek, de a története semmiben nem kapcsolódik a sorozathoz és annál sokkalta komolyabb.

A sorozat elég érdekes, nem nagyon válik unalmassá a sok rész ellenére sem. Inkább a szituációs poénokra épít, de bővelkedik szócsatákban is, főleg Hanagata és a többiek között. Rajztechnikája nem éppen a legújabb (ma már átlag alatti színvonalú) és a hangok/zenék is igazodnak ehhez :(. Látszik, hogy nem ebben az évezredben készült a mű.
Nem ajánlom megtekintésre azoknak, akik még nem láttak túl sok animét, mert nem túl magas színvonalú, hogy úgy mondjam "tucat-anime". Akik már egy kicsit járatosabbak, azok könnyebben átléphetnek a nem túl szép grafikán, és önfeledten tudják majd élvezni a poénokat. Az egyes részek előrehaladtával a szint valamennyivel javul. Jó szórakozást hozzá mindenkinek.
Írta: katz
katz értékelése: 7 (jó)
2004.11.05.
53520 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Saber Marionette J © Bandai Visual / Kadokawa Video / Studio Junior / TV Tokyo

Hozzászólások:
Azt hiszem, tavaly sikerült végre végignéznem az animét, és imádom! Régen nevettem ennyit egy klasszikus animén. XD
#1 | 2017.07.02. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.