×

Regisztráció

Anime: Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series

Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series © Shigusawa Keiichi • Lerche

Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series (TV, 2017)

キノの旅 -the Beautiful World- the Animated Series

Kino's Journey: The Beautiful World - The Animated Series


Hossz: 12 rész
Műfaj: dráma, kaland, thriller, pszichológiai

Rendezte: Taguchi Tomohisa
Eredeti mű: Shigusawa Keiichi
Írta: Sugawara Yukie
Karakter dizájn: Amisaki Ryouko
Zene: Dewa Yoshiaki
Stúdió: Lerche

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Kino no Tabi - the Beautiful World - (TV, 2003)
Kino no Tabi - the Beautiful World: Nani ka wo suru tame ni -life goes on- (movie, 2005)
Kino no Tabi - the Beautiful World: Byouki no Kuni -For You- (movie, 2007)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series © Shigusawa Keiichi / Lerche
A Kino no Tabi egy képzeletbeli világban játszódik, ahol nagyobb városállamokra hasonlító országok léteznek egymástól elzártan. Kino tapasztalt utazó, aki Hermes névre hallgató, beszélő motorjával járja a világ országait, egyetlen feltétellel: hogy mindenhol csak három napot töltenek el, mielőtt tovább indulnak. Kino és Hermes így ismerik meg a különböző országokat, embereket, szokásokat és sorsokat, és nem egyszer veszélyes helyzetekbe kerülnek. De Kino gyakorlott fegyverforgató, aki mindig képes megvédeni magát.

A történet eredetileg Shigusawa Keiichi light novel sorozataként látott napvilágot 2000-ben, Kuroboshi Kouhaku illusztrációival. A regényfolyam hamar népszerű lett, és ezidáig 21 kötete jelent meg.
2003-ban a Genco egy 13 részes anime sorozatot készített Kino utazásaiból Nakamura Ryutaro rendezésével, melyet később két 30 perces rövid film is követett. 2017-ben pedig megérkezett a második TV sorozat, mely a light novel olvasói által 2015-ben kedvencként megszavazott fejezeteket vitte a képernyőre.

Akárcsak az elődje, a második TV sorozat is epizodikus jellegű, minden rész egy vagy több fejezetet dolgoz fel Kino és Hermes utazásából. A sorozat néhány könnyedebb epizód kivételével leginkább drámai, sokszor sötét légkörű, a Kino által meglátogatott kultúrák sokszor nyugtalanító szokásait, erkölcsrendszerét bemutatva. Néhol szívszorító, sokszor pedig kendőzetlenül mutatja be a véres konfliktusokat, melybe Kino és Hermes keverednek.
A Kino no Tabi világa érdekes, a benne megjelenő országok fejlettségi szintje, kultúrái nagyon különbözőek, a lovaskocsiktól a futurisztikus robotizált társadalmakig, és a társadalmi berendezkedés is sokféle, az elnyomó diktatúráktól a mesterséges utópiákig, ami egyszerre teszi érdekessé és elgondolkodtatóvá a sorozatot.

Aki látta az előző sorozatot, készüljön fel rá, hogy ez a második TV adaptáció teljesen másra sikeredett hangulatban és külsejében is. A korábbi sorozat Nakamura Ryutaro rendezésének köszönhetően sokkal filozofikusabb hangulatú volt, bár állítólag ez az újabb sorozat hangulatra közelebb áll az eredeti light novelhez. Az új TV adaptáció külsőre is másabb, modernebb, szebb az animáció, élénkebbek a színek. Kino karaktere, megjelenése sokkal felnőttesebb és nőiesebb, viselkedése, jelleme is másabb annál, ahogy az előző sorozatból megismerhettük. Talán ebben a sorozatban élőbb, élénkebb és több érzelmet mutat.
Kino és Hermes karakterén kívül ezúttal nagyobb szerepet kap Shizu, aki a light novel fontos szereplője Kino mellett, a régebbi sorozatban viszont inkább csak mellékszereplőként volt jelen.
A sorozat a light novelből javarészt olyan fejezeteket dolgoz fel, amelyeket a korábbi sorozat kihagyott, ugyanakkor van köztük olyan is, amit újra feldolgoz. Ezek a korábbi sorozatban is emlékezetes epizódok voltak.

A 2017-es Kino no Tabi önmagában megítélve jó, érdekes sorozat, de aki látta a régebbit, óhatatlanul össze fogja hasonlítani azzal. És a korábbihoz hasonlítva ezúttal egy alapvetően más jellegű sorozat született. Akinek a 2003-as széria a szívéhez nőtt, annak talán hiányzik belőle egy kicsit az eredeti hangulat.

Összességében egy érdekes, megnézésre érdemes sorozat lett, melyben mindenképpen több a jó rész, mint a gyengébb. Érdekes témáival, történeteivel különleges utazásra viszi magával a nézőt. Ajánlható annak is, aki látta a korábbi feldolgozást, és annak is, aki nem, de mindenképp csak a felnőtt nézők számára.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2018.02.03.
30595 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series © Shigusawa Keiichi • Lerche

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.