×

Regisztráció

Anime: Sora yori mo Tooi Basho

Sora yori mo Tooi Basho © Madhouse

Sora yori mo Tooi Basho (TV, 2017)

宇宙よりも遠い場所

A Place Further Than the Universe


Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, hétköznapi, kaland

Rendezte: Ishizuka Atsuko
Írta: Hanada Jukki
Karakter dizájn: Yoshimatsu Takahiro
Zene: Fujisawa Yoshiaki
Stúdió: Madhouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Sora yori mo Tooi Basho © Madhouse
Tamaki Mari másodikos középiskolás lány, aki az iskolás lányok átlagos életét éli, és soha nem csinált még semmi különlegeset, de még csak nem is lógott egy napot sem az iskolából. Pedig mind az iskolakerülés kipróbálása, mind egy nem tervezett utazás a középiskolai tervei között szerepelt annak idején. Nos, Mari nem áll jól a tervvel, hiszen már elmúlt egy év a középiskolából. Ha meg akarja valósítani terveit, gyorsan cselekednie kell. Ám Mari igazából egész életében félt az ismeretlen dolgoktól. Hiszen ő mégis csak egy átlagos középiskolás lány, és mi történik, ha balul sülnek el a dogok?
De az élet mégis csak nagy tervet tartogat számára, és a dolgok akkor lendülnek mozgásba, amikor egy délután a vonatra igyekezvén a mellette elfutó lány táskájából kiesik egy boríték, amiben rengeteg pénz van, konkrétan 1 millió Yen. Mari sokkot kap a talált pénz láttán, majd másnap barátnője, Megumi segítségével elkezdik keresni a boríték gazdáját. A tulajdonos meg is lesz, és nem más, mint Kobuchizawa Shirase, egy különc lány az iskolájukból, akit mindenki csak "Antarktisz"-nak hív. Mint kiderül, Shirase anyja sarkkutató volt, aki egy expedíció során eltűnt. Shirase fejébe vette, hogy maga is eljut az Déli-sarkra és megkeresi anyját. Ezért évek óta dolgozik az iskola mellett és gyűjti a pénzt. A tervét mindenki képtelenségnek tartja, hiszen hogy juthatna el egy átlagos középiskolás az Antarktiszra?
Mari viszont fellelkesedik a vakmerő ötleten, és összebarátkozik Shiraséval, aki felteszi neki a kérdést: "Nem jössz velem?" Elkezdődik hát a lányok kalandja a nagy úticél felé, a Déli-sarkra, mely 14000 kilométerre van Japántól, vagyis messzebb, mint a csillagos ég...
De az utazás nem olyan egyszerű, és bár indul egy civil expedíció, azért 16 éveseket mégsem szoktak csak úgy elvinni magukkal. Hamarosan bekerül a képbe egy harmadik lány, a talpraesett, vidám Hinata, majd nem sokkal később felbukkan Yuzuki-chan, a 16 éves színészpalánta, aki munkájából kifolyólag épphogy az Antarktiszra kellene hogy utazzon forgatni, de hármójukkal ellentétben neki esze ágában sincs ilyen hideg helyre menni...
A négy teljesen eltérő személyiségű lány, akiket a véletlen hozott össze, hamarosan összebarátkoznak és összefognak a közös célért. Mi pedig végigkísérjük útjukat hajózva a hullámok között, helikopteren, hójáró járművekben, életük legnagyobb utazásán egyenesen az Antarktiszra.

A Sora Yori mo Tooi Basho egyedi alapötlettel és kedvelhető szereplőkkel rendelkező sorozat, mely egyfelől érdekesen és reálisan mutatja be egy Antarktisz-expedíció kihívásait és megvalósítását, másfelől nagy hangsúlyt fektet szereplőire és a lányok között szövődő barátságra.
Az utazás, a járművek, a bázis bemutatása mind reális és izgalmas, jól átadja a sorozat, hogy egy ilyen helyen az egyszerű hétköznapi tevékenységek is kihívást jelentenek és fegyelmet igényelnek.
Emellett csodaszép, realisztikus képek tárulnak elénk erről a távoli mágikus helyről, ahová az ember csak vendégként jöhet, és ahol a barátság és összetartozás talán mindennél fontosabb. Az utazás során Shirase is szembenézhet a múlttal, a lányok élményekkel gazdagodva egy lépéssel közelebb kerülnek a felnőttséghez.
Egyedi, két lábbal a földön járó sorozat, mely helyenként érzelmes, de nem túldramatizált. Mindenképpen az évad egy kiemelkedő darabja.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2018.04.23.
29326 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Sora yori mo Tooi Basho © Madhouse

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.