×

Regisztráció

Anime: Kujira no Kora wa Sajou ni Utau

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau © Umeda Abi • J.C.Staff

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau (TV, 2017)

クジラの子らは砂上に歌う

Children of the Whales


Hossz: 12 rész
Műfaj: dráma, fantasy, háború, shoujo

Rendezte: Ishiguro Kyouhei
Eredeti mű: Umeda Abi
Írta: Yokote Michiko
Karakter dizájn: Iizuka Haruko
Zene: Tsutsumi Hiroaki
Stúdió: J.C.Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau © Umeda Abi / J.C.Staff
Történetünk főszereplője Chakuro, egy 14 éves fiú, aki társaival együtt egész életében egy hatalmas mozgó szigeten élt. A "doro kujira" (sár-bálna) nevű sziget a hatalmas homokóceánon sodródik magányosan. A különös sziget lakóinak egy része "jelölt", vagyis a "thymia" nevű paranormális erővel születik, azonban cserébe sokkal rövidebb élettel fizetnek a képességükért. A lakosság másik fele különleges képességek nélkül születik, ők elérik az öregkort, közülük kerülnek ki a sziget vezetői. Chakuro és barátai soha nem találkoztak más emberekkel a sziget lakóin kívül, abban sem biztosak, hogy egyáltalán létezik bármi más az úszó szigeten és a homokóceánon kívül. Így élik nyugodt mindennapjaikat a békés kis közösségben, ahol tilos az erőszak minden formája. Chakuro maga is jelölt, és krónikásként dolgozik, feladata írásos formában megörökíteni a sziget eseményeit az utókor számára.
De a békés napoknak hamarosan vége szakad. Először egy másik sziget jelenik meg a láthatáron, ahol Chakuro egy különös lányt talál. A lány neve Lykos, és láthatólag nincsenek érzelmei. Majd nemsokára megjelenik egy hatalmas hajó, Skylos, és megtámadja Chakuroék addig békés szigetét. A lakóknak pedig választaniuk kell a tiltott háború vagy a biztos halál között.

A Kujira no Kora műfaját tekintve shoujo fantasy, mely egy egyedi, érdekes világot tár elénk. A cselekmény izgalmas, gördülékenyen halad előre, több esetben meglepően véres és kegyetlen, elég sok halállal. Helyenként nagyon érzelmes is a shoujo műfajnak megfelelően.
A sorozat elsősorban a szigetlakók és a Skylos közötti háborúra fókuszál, de közben végig ott van a háttérben a szigetek rejtélye, melyről egyre több minden derül ki. Az anime sok szereplőt vonultat fel, néhányuk jobban kifejtésre kerül, de összességében inkább a cselekményen van a hangsúly a karakterek helyett.
Külsőre szép az anime kidolgozása jó minőségű animácóval, esztétikus karakterekkel, ceruzarajz-szerű hátterekkel.

Ami számomra negatívum volt, hogy bár a 9. részig jó és izgalmas a sorozat, utána kicsit túlságosan elrugaszkodott a valóságtól, emellett érezhetően elsietett és lezáratlan a befejezés. Sajnos ez a sorozat is a még futó mangából készült sorozatok közé tartozik, és így borzasztóan befejezetlen és összecsapott lett a vége. Bár lehet hogy szándékosan nyitva szerették volna hagyni egy esetleges folytatásra, bár ahhoz szerintem nem elég erős a sorozat önmagában.

Az animáció, a megjelenítés, a zene kifogástalan, és a történet is ígéretesen indul, de sajnos nem konzisztens. Az egész sorozat megítélése emiatt nagyon szubjektív és hangulatfüggő, akit megfog a légköre és a karakterei, annak tetszeni fog, de maga a történet a végére sajnos nem teljesít olyan jól.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2018.07.22.
35193 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau © Umeda Abi • J.C.Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.