×

Regisztráció

Anime: Hyper Police

Hyper Police © Tachikawa Minoru • Studio Pierrot

Hyper Police (TV, 1997)

はいぱーぽりす

Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, krimi, sci-fi, természetfeletti

Rendezte: Oomori Takahiro
Eredeti mű: Tachikawa Minoru
Írta: Yanagawa Shigeru, Tomita Sukihiro, Ohashi Yukiyoshi
Karakter dizájn: Goto Keiji
Zene: Kawai Kenji
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Hyper Police © Tachikawa Minoru / Studio Pierrot
Japánban HC 22-ben (HC = Holy Century) a démonok jelenléte már teljesen mindennapossá vált az emberek között. Ám az emberek most veszélyben vannak, mert rengeteg démon prédának tekinti őket. Ezért alakult meg a Police Company, amely fejvadászokból áll. Az ő feladatuk begyűjteni a fékeveszett démonokat. Ennek az alakulatnak a tagja a tizenhét éves félig ember-félig macskadémon lány, Sasahara Natsuki, aki kissé túlságosan lelkes, ám kiváló közelharcos. A csapatban társa Fujioka Batanen, egy 35 éves vérfarkas, Bokuseiinmonzeninari Sakura, egy kilencfarkú róka (még csak 8 farokkal), valamint Kondo Naoko, az egyetlen teljesen ember a csapatban. Az ő feladatuk megállítani a tébolyult démonokat, ám hamarosan kiderül, hogy talán valami sokkal nagyobbal állnak szemben. Valamivel, ami már a világot fenyegeti.

Ez sem egy új anime, ahogy azt már az évszámból és a rajzolásból lehet látni. De nagyon élvezetes, annak, aki szereti a fantasyt egy kis sci-fivel, akcióval és démonokkal keverve. Én legalábbis nagyon jól szórakoztam, mikor pár éve rábukkantam erre a retró animére.

A történet igazából jó ideig epizodikus, amely közben megismerjük a csapat tagjait, ahogy próbálnak minél több démont elfogni és persze ezzel pénzt keresni. Mindeközben szépen összekovácsolódnak az új tagokkal, akik között van egy ember, valamint egy egyelőre nyolcfarkú róka, aki a kilencedik farkát szeretné megszerezni. A történet tele van akcióval, néhol elég veszélyes helyzetekkel, kihívásokkal. Ugyanakkor rengeteg benne a poénos helyzet, amelyek többségét Natsuki és Batanen szolgáltatják. Főleg az előbbi, mert Natsuki ugyan nagyon jó a harcban, de alapvetően kissé butuska, jószándékú és rettentően naiv lány. De őt így szeretjük.
Az anime vége felé elindul egyfajta komplexebb, összefüggő történet, aminek a jelentésége csak a végén derül ki. Szerintem kissé hirtelen dobták be, de nem volt rossz húzás. Bár én simán elnéztem volna a napi dolgokat és a napi nyomozgatást huszonöt részen át. A végét kissé lezáratlannak éreztem, de nem volt olyan rossz azért.

A grafika szerintem mai szemmel is szép, a színek élénkek, a karakterek jól felismerhetők. Az akciójelenetek látványosak, szépen megkomponáltak, hiszen ezek adják a történet fő vázát. Az esetek is változatosak, lehet rajtuk izgulni is. A zene is jó, nekem különösen az opening tetszett, de az ending, valamint a háttérzenék is tetszetősek.
Aki szereti a retrót, mindenképpen tegyen vele egy próbát. Megéri.
Írta: GentleRain
GentleRain értékelése: 8 (nagyon jó)
2022.10.24.
82645 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hyper Police © Tachikawa Minoru • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.