×

Regisztráció

Anime: Kigeki

Kigeki © Production I.G / Studio 4°C

Kigeki (OVA, 2001)

喜劇

Comedy


Hossz: 10 perc
Műfaj: fantasy, történelmi

Rendezte: Nakazawa Kazuto
Írta: Hatageta Rika
Stúdió: Production I.G, Studio 4°C

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (89 szavazat, átlag: 8.66) részletek

Kigeki © Production I.G / Studio 4°C
Az anime az ír függetlenségi háború alatt játszódik. Az angol katonák sorra támadják meg a kis ír falvakat. Az egyik faluban lakik egy öt éves kislány, aki aggódik faluja és családja sorsáért, de eszébe jut, hogyan tudná megmenteni őket.
A legenda szerint a nem túl messze levő erdőben van egy kastély. A kastély lakója pedig egy titokzatos kardforgató férfi, akinek a haja fekete, a bőre hófehér, és a kardja olyan gyors, mint a szél. Szolgálataiért cserébe pedig nem fogad el pénzt, csak könyveket. Méghozzá csak különleges könyveket, a régi időkből. A kislány levesz egy könyvet a polcról, és futni kezd a kastélyhoz, hogy segítséget kérjen...

A Comedy egy nem szokványos anime. A hossza mindössze 10 perc, és ezalatt egy kerek történetet mesél el a nézőnek. Az eseményeket a kislány szemszögéből láthatjuk, aki a történetet 15 év távlatából meséli el.
A cím kifejezetten megtévesztő, ugyanis szó sincs komédiáról, inkább komor hangulatú az anime. Bár érdekes módon két vicces jelenet is található benne.
Az animáció nagyon jó minőségű, a rajzok érdekes hatásúak, inkább festményszerűek, és szürke tónusúak. A zene, az Ave Maria jól illik a történethez.

Többet nem is igazán lehet írni erről a rövid filmről, mely leginkább művészfilm, talán egy valóban létező legenda megfilmesítése, vagy csak kitalált történet. Mindenesetre a témaválasztás érdekes, és egyáltalán nem animékre jellemző.

Ez a rövid OVA semmiképpen sem való mindenkinek, főleg nem az animével most ismerkedőknek. De aki szereti a nem megszokott animéket, bátran nézze meg.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2004.12.20.
26762 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kigeki © Production I.G / Studio 4°C

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.