×

Regisztráció

Anime: Chikyuu Shoujo Arjuna

Chikyuu Shoujo Arjuna © Kawamori Shoji

Chikyuu Shoujo Arjuna (TV, 2001)

地球少女アルジュナ

Arjuna


Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy, kaland, sci-fi

Rendezte: Kawamori Shoji
Eredeti mű: Kawamori Shoji
Írta: Sato Eiichi, Ohnogi Hiroshi, Sato Kazuharu, Kawamori Shoji, Watanabe Sumio
Karakter dizájn: Kishida Takahiro
Zene: Kanno Yoko

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (56 szavazat, átlag: 8.39) részletek

Chikyuu Shoujo Arjuna © Kawamori Shoji
"Egy forró nyári napon... meghaltam. Majd láttam a bolygót, amint a pusztulásba siet."

Juna egy átlagos lány a középiskolából, aki nem tud bánni az íjjal. Ami azt illeti, a barátjával, Tokio-val sem túl magabiztos a kapcsolata. Egy forró nyári napon a tengerhez indulnak, az úton azonban egy szellemszerű lény váratlanul magával ragadja a lányt. Juna a teste felett lebegve tér magához a kórházban, az orvosok az életéért küzdenek. A következő pillanatban meglátja a Földet, amint hosszas magatehetlenségben vergődve belefullad az ember ártó tevékenységeinek mocskába. Egy titokzatos fiú, aki Chris-ként mutatkozik be, megbízza Juna-t, hogy szálljon szembe az élet kipusztulását okozó Raaja ellen - afféle szellemek, amik a földi élet egyensúlyának felborulása okán szabadultak fel -, s cserébe visszakapja az életét. Junának fogalma sincs, mibe vág bele, de nincs más választása. Segítségül ősi erőt kap, az Idő Cseppkövét, mely képessé teszi rá, hogy felszabadítsa magában és eggyé váljon a Föld erejével.
A sorozat haladtával Juna egyre jobban kezdi megérteni az életet, s előttünk, nézők előtt is feltárul a világ egy más aspektusból való szemlélése. A kissé drámai szemléltetésmódhoz folyamodó történet elgondolkodtat, alapigazságokra ébreszt és kérdőre vonja az ember egyre nagyratörőbb szükségleteinek helyénvalóságát ebben a kipusztulásba rohanó világban.

Az Earth Girl Arjuna komoly mű, melyet nem csupán anime-rajongóknak ajánlok a figyelmébe. A fiatalabb korosztályt azonban figyelmeztetem, hogy sok helyen talán kérdőn fognak a képernyőre révedni, de ha nem is értik meg a mondanivalót, a sorozat attól még jó szórakozást nyújt. A képi világ fantasztikus, remekül tükrözi a történet pillanatnyi hangulatát. A hagyományos rajzok mellett helyet kapott némi 3D-s számítógépes ábrázolás is, és valódi filmfelvételek is. Ez utóbbiak szigorúan a kontrasztok érzékeltetésére szolgálnak, és bár ha esztétikai érzékünkön nem is, a sztori esszenciáján nagyot lendítenek. A rendkívül igényes zene ugyancsak megállja a helyét, és nagyszerűen illik a sorozathoz. A hangok átlagosak, a párbeszédek sohasem feleslegesek, a történet megértését építik.
Írta: Senjin
Senjin értékelése: 10 (mestermű)
2004.12.21.
31886 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Chikyuu Shoujo Arjuna © Kawamori Shoji

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.