×

Regisztráció

Anime: Kodomo no Omocha

Kodomo no Omocha © Obana Miho • Studio Gallop / TV Tokyo / NAS / Pony Canyon

Kodomo no Omocha (TV, 1996)

こどものおもちゃ

Kodocha


Hossz: 102 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, shoujo

Rendezte: Suzuki Akira, Daichi Akitaro, Sakurai Hiroaki
Eredeti mű: Obana Miho
Írta: Okeya Akira, Daichi Akitaro, Shizuya Isao, Hirami Miharu, Maruo Miho, Nakase Rika, Takahashi Ryousuke, Konparu Tomoko
Karakter dizájn: Watanabe Hajime
Zene: Koga Hiroshi, Abe Jun, Tomita Keiichi, Muto Seiji
Stúdió: Studio Gallop, TV Tokyo, NAS, Pony Canyon

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.46) részletek

Kodomo no Omocha © Obana Miho / Studio Gallop / TV Tokyo / NAS / Pony Canyon
A Kodomo no Omocha egy valódi klasszikus, szinte alapműnek számít a shoujo anime kedvelőinek. Az anime Miho Obana írónő mangasorozata alapján készült, a történet a mangáéval szinte teljesen megegyezik.

Kurata Sana egy 11 éves gyereksztár, aki látszólag mesébe illő gyerekkorát éli: A Kodomo no Omocha című TV-műsor főszereplője, melyet a híres Zenjirou-sensei vezet. Anyja egy különc írónő, akinek a viselkedése néha egész hihetetlen, ráadásul a fején furcsábbnál furcsább díszleteket visel, emellett még a hajában egy élő mókus is lakik, akinek a neve Maro-chan. Sana-channak még saját managere is van, a jóképű Sagami Rei-kun, aki Sana-chan saját állítása szerint a külön bejáratú sofőrje, vőlegénye, és khm... futtatója is (Sana-chan kicsit erősebb kifejezést használ erre, anélkül, hogy tisztában lenne a jelentésével ^^"). Ők hárman egy hatalmas villában laknak, és úgy tűnik, Sana-channak semmi problémája nem lehet az életben.
Csakhogy mégis akadnak árnyas oldalak a főhősnőnk életében: Az iskolájában káosz uralkodik! Hayama Akito, az osztálytársa komor önkényúrként átvette a hatalmat az osztályban, és még a tanárokat is sakkban tartja. Így aztán az egész iskola folytonos harcokból, rendetlenkedésből, és lármából áll, időnként a tanítónő sírásával tűzdelve. Valóságos csatatér, ahol képtelenség tanulni. Így hát az önbizalommal teli Sana-chan elhatározza, hogy legyőzi Hayama-t, és visszaállítja a rendet az osztályban. Több erőtlen kísérlet után végülis tényleg sikerül megfékeznie a fiút, ám közben egyre jobban megismeri Hayama személyiségét, és rájön, hogy a világ közel sem olyan egyszerű, mint ahogy ő azt gondolta. Mert amíg Sana-chan élete tökéletes, addig Hayama közel sem ilyen jó háttérrel rendelkezik.

Hát valahogy így kezdődik a történet, de ez tényleg csak a kezdet. A további részek során egyre több szereplő kerül elő, és egyre több probléma vetődik fel Sana-chan életében. Mint ahogy az ekkora terjedelmű animék esetében várható, a sorozat kisebb történetekből épül fel, melyek kb. 6-10 részt foglalnak össze, így a hangsúly nem mindig ugyanazon a szereplőn, és történeten van, hanem a történetben is fejlődést tapasztalunk. A központban végig Sana-chan áll, és a "szeretlek-gyűlöllek" kapcsolata Hayama-val.
Idővel az is kiderül, hogy Sana-chan élete sem kimondottan tökéletes, és ahogy főhősünk kezd felnőni, lassan szembe kell néznie megannyi problémával.

A kis történetek néha meglepően komoly dolgokról szólnak, melyekre az anime jókora optimizmussal, és humorral próbál megoldást nyújtani. A karakterek színesek, és mélyebbek, mint ahogy az első ránézésre látszik, a sok vicc között valódi történet bontakozik ki, izgalmas fordulatokkal. Az ember alig várja már a következő részt.
De ne higyje senki, hogy a komolyság uralná a sorozatot: A komoly részek ellenére egy valódi komédiával van dolgunk, és aki a vicces sorozatok kedvelője, valószínűleg többször könnyezni fog a nevetéstől. A poénok néha igen fárasztóak, az egész anime igen gyors, zajos, időnként megszakítva Sana-chan idegtépő Rap-szólóival, és Babitto, a fehér denevér közbeszólásaival. Rekeszizmaink épségének érdekben kis adagokban tanácsos nézni.

A Kodocha érdekes kombinációja a vígjátéknak és a hétköznapi-drámai történetnek, sokszor nagyon éles váltásokkal a két műfaj között. Összességében egy szerethető, aranyos, méltán ismert és kedvelt sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2003.08.25.
38770 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kodomo no Omocha © Obana Miho • Studio Gallop / TV Tokyo / NAS / Pony Canyon

Hozzászólások:
Igen. hol van magyar felirattal?
#2 | 2018.07.29. | írta: Viki265
hol lehet megnézni?
#1 | 2015.03.05. | írta: rossa
Hozzászólás írásához jelentkezz be.