×

Regisztráció

Anime: Hitsuji no Uta

Hitsuji no Uta © Toume Kei • Madhouse Studios

Hitsuji no Uta (OVA, 2003)

羊のうた

Hossz: 4 rész
Műfaj: dráma, természetfeletti, seinen

Rendezte: Gisaburo Sugii
Eredeti mű: Toume Kei
Írta: Gisaburo Sugii
Zene: Miyazawa Ken
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 6.29) részletek

Hitsuji no Uta © Toume Kei / Madhouse Studios
Takashiro Kazuna középiskolás fiú, aki nevelőszüleinél lakik. Anyja kiskorában meghalt, apja pedig ezután az Eda házaspár házába vitte a fiát, és rájuk bízta a gondozását. Kazuna átlagos középiskolás életét éli. Iskolai társa, a jelentéktelen és csendes Yaegashi szabadidejében általában festeget az iskola elhagyatott rajztermében, és megkéri Kazuna-t, hogy legyen a modellje. De festés közben Kazuna hirtelen rohamot kap, és véres képeket lát, sőt: vérre vágyik.
Az eset után Kazuna úgy érzi, a múltjából származik a súlyos roham, de mivel nevelőszülei láthatóan titkolni szeretnék a múltat, Kazuna egyedül indul el, hogy visszatérjen gyerekkori házukba. Így találkozik nővérével Chizuna-val, aki anyjuk halála után ott élt az apjával, egészen fél évvel azelőttig, amikor az apjuk meghalt.
Kazuna megtudja, hogy a Takashiro család tagjai tragikus betegséget hordoznak magukban. A betegség áldozatai emberi vérre vágynak.
Kazuna is egyre inkább a betegség áldozata lesz, Chizuna, látva testvére szenvedését, a saját vérét kínálja fel számára. Kazuna pedig rájön, hogy vérszomja töknkreteszi saját magát, és a körülötte élőket is, ugyanúgy, mint Chizuna esetében...

Az anime története nagyon el van húzva, igen lassan halad előre. Az OVA kétségkívül nagyon alacsony költségvetésből készült, és ez meg is látszik rajta: A közeli képek ugyan nem csúnyák, a karakterdizájn inkább érdekes. De a távoli képek minősége nagyon gyenge, és ami még sajnálatosabb: úton-útfélen újrahasznált rajzokkal, és örökös visszaemlékezésekkel találkozunk. Néha a 3 perccel korábbi jelenet ismétlődik meg pontosan ugyanúgy. A zene szinte végig ugyanaz, ami ugyan illik az OVA légköréhez, de egy idő után feltűnően unalmas lesz.
A Sheep's Song érthetetlen pozitívuma a szinkronszínészek. Olyan híres seiyuuk szerepelnek benne, mint Hayashibara Megumi, Tomokazu Seki, vagy Shinchirou Miki.

Összességében a történet nagyon jó lehetne, de a gyenge rendezés, és az alacsony költségvetés miatt az OVA elég gyenge lett. Ettől függetlenül bárki megpróbálkozhat vele, aki szereti a lassan kibontakozó történetet, és a drámát, és nincsenek nagy elvárásai.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 5 (középszerű)
2004.12.19.
23771 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hitsuji no Uta © Toume Kei • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.