×

Regisztráció

Anime: Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto © Yoshiyuki Kumichi / Yamada Norie • J.C. Staff / Viewworks

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto (TV, 2003)

魔法遣いに大切なこと

Someday's Dreamers


Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, természetfeletti

Rendezte: Shimoda Masami
Eredeti mű: Yoshiyuki Kumichi, Yamada Norie
Írta: Yamada Norie
Karakter dizájn: Chiba Michinori, Yoshinaga Nobue
Zene: Haketa Takefumi
Stúdió: J.C. Staff, Viewworks

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto ~Natsu no Sora~ (TV, 2008)

Értékelések: (27 szavazat, átlag: 8.44) részletek

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto © Yoshiyuki Kumichi / Yamada Norie / J.C. Staff / Viewworks
Az anime egy alternatív világban játszódik, Tokióban. Minden ugyanolyan, mint napjainkban, kivéve, hogy az emberek egy része képes a varázslásra. Ebben a világban a varázslók nem titokzatos, vagy félelmetes lények, hanem közönséges emberek, akik varázserővel születtek. A varázslás pedig intézményes keretek között működik, mint bármely más szolgáltatás, és az emberek javát szolgálja. A varázslók előzetes tanulmányok után szervezetek irányítása alatt végzik munkájukat.
Kikuchi Yume 17 éves középiskolás lány, aki egy kis faluban él, és mivel varázsló tehetsége van, elutazik a nyári szünetben Tokióba, hogy egy számára kijelölt mester kezei alatt képességeit kiteljesítve később hivatásos varázsló lehessen.
Tanára Masami Oyamada-sensei lesz, aki neve ellenére egy jóképű fiatal férfi. Yume nála fogja elsajátítani a varázslást, és annak szabályait. Merthogy a varázslásnak igen szigorú szabályai vannak, melyek közül párat Yume rögtön meg is szeg, tudtán kívül. Kiderül, hogy nem is annyira egyszerű a varázslók feladata, mint ahogy Yume gondolta: be kell tartani a szabályokat, komoly döntéseket kell hozni, hogy segíthessen az embereknek. És néha ennek ellenére sem lehet megadni valakinek, amit kért. Mert gyakran a varázslat nem elég ahhoz, hogy valakit valóban boldoggá tegyen...

A Somedays Dreamers ügyesen ötvözi a realitást és a fantasyt, hihetően mutatja be, milyen lenne a világ, ha valóban létezne varázserő. A történet maga nem annyira bonyolult, a karaktereken van a hangsúly.
A főszereplő Yume, de rajta kívül mindegyik részben egy-egy másik karakter is főszerepet kap. Így a történet nem lineáris, hanem elkalandozik, és több témát is feldolgoz. Az egyes karakterekhez más-más téma kapcsolódik, mint a barátság, szerelem, vagy segítségnyújtás. Mindeközben Yume maga is fejlődésen megy keresztül.
Mivel az anime elég rövid, vannak szereplők, akikre nem jutott idő, pedig érdekes lett volna jobban megismerni őket.

A sorozat kellemes légkörrel rendelkezik, a karakterek szépek és élők, az animáció részletes és színes. A sorozat zenéi szintén nagyon jók, mind az intró és ending, mind pedig a háttérzene. A karakterorientált, könnyedebb dráma kedvelőinek ajánlott sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2004.12.17.
27100 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto © Yoshiyuki Kumichi / Yamada Norie • J.C. Staff / Viewworks

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.