×

Regisztráció

Anime: Meitantei Conan

Meitantei Conan © Aoyama Gosho • Tokyo Movie Shiensha

Meitantei Conan (TV, 1996)

名探偵コナン

Case Closed


Hossz: 502 rész
Műfaj: krimi, shounen

Rendezte: Kodama Kenji, Yamamoto Yasuichiro
Eredeti mű: Aoyama Gosho
Karakter dizájn: Sudo Masatomo
Zene: Ono Katsuo
Stúdió: Tokyo Movie Shiensha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (50 szavazat, átlag: 7.80) részletek

Meitantei Conan © Aoyama Gosho / Tokyo Movie Shiensha
Shinichi Kudo fiatal fiú, aki mindig nagyon kíváncsi, és igen ügyesen tud megoldani minden rejtélyt. Nagy példaképe a híres nyomozó, Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle ismert regényfigurája. Megure nyomozóval gyakran közös munkával derítenek fel különféle bűnügyeket.
Shinichi az iskolájában is ismert, és a lányok által körülrajongott személyiség. Barátnője Ran Mori, a lány apja pedig Kogoro Mori, egy meglehetősen lusta, és nem túl tehetséges magánnyomozó.
Amikor Shinichi egy ügyön dolgozva néhány feketeruhás alak után kémkedik, elfogják, és arra kényszerítik, hogy egy különös anyagot vegyen be, amelytől Shinichi nem hal meg, de visszaváltozik gyerekké. Mivel Shinichi szülei külföldön élnek, nem tudnak arról, mi történt fiukkal. Így aztán senki nem tudja, hová tűnt Shinichi, és hogy kicsoda valójában a kisfiú, aki - kedvenc regényírójának nevét átvéve - Conan Edogawa-nak hívja magát.
Az egyetlen aki tudja a titkot, a szórakozott Agasa professzor, aki Shinichinek, hogy megkönnyítse a gyerek életét, mindenféle beépített kütyükkel ellátott szuperfelszerelelést ad, amik segítik az ügyei felderítését. Mert Shinichi nem hagy fel a nyomozással kényelmetlen helyzete ellenére sem: A kisfiúnak megengedik, hogy Ran-ék házában lakjon, így aztán Kogoro Mori ügyeibe mindig belelát, és fel is deríti őket kivétel nélkül. Hiszen lélekben és szellemileg még mindig egy gyors észjárású 17 éves fiú maradt.
Ezután a történetben számos izgalmas nyomozást láthatunk, és szemtanúi lehetünk annak, hogy Shinichi hogyan próbálja visszanyerni eredeti életkorát, és hogy milyen furfangosan old meg számos ügyet. De mivel Shinichi gyerek, senki nem hinné el, hogy megoldja a bűnügyeket, és még gyanút fognának. Ezért aztán Ran Mori apját, Kogoro-t használja fel általában, hogy rajta keresztül oldja meg a rejtélyeket, Kogoro pedig szépen learatja a babérokat, ami Shinichinek legtöbbször nem nagyon tetszik ^^.

A sorozat nagyon izgalmas, és ajánlom minden detektívregény-, vagy krimirajongónak! Először azt gondoltam a sorozatról, hogy gyerekeknek való, aztán párszor megnéztem, és eléggé csodálkoztam, ugyanis a részekben számos esetben mutatnak holttesteket, vért, és hasonlókat. De egyáltalán nem visszataszító stílusban, hanem a bűnügyekből valóban izgalmas és komoly történetek és megoldások születnek. A részek általában gyenge kohézióban vannak egymással, de van pár olyan eset, ahol egyes történetek 2-3 részen át elhúzódnak. Aki szereti a krimi műfajt, annak biztosan tetszik majd ez a kissé különc anime.
Írta: Hikari
2002.08.23.
24602 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Meitantei Conan © Aoyama Gosho • Tokyo Movie Shiensha

Hozzászólások:
Vagy még jobb, hogy olyan világban élnek, ahol az idő nem megy, hanem állandó.
#5 | 2011.09.06. | írta: Andro
Melynek hosszútávú következménye, hogy a megoldott bűntények számra több, mint ahány nap van egy évben, következésképp, Conanék egy olyan világban élnek, ahol napjában többször futnak bele halálesetekbe. Nem lehet jó nekik.
#4 | 2011.09.05. | írta: CruelAngel
Rosszul gondolod, mert nagyon nem telt el több év. Évszakok meg ünnepek igen, de évek nem.
#3 | 2011.09.05. | írta: scineram
Nem rossz anime, egyetlen hátránya, hogy nulla karakterfejlődés tapasztalható, és hogy Conan nem nő, holott gondolom a történet nem egy év alatt játszódik le. Na meg, hogy húzzák, mint a rétestésztát.
#2 | 2011.09.04. | írta: Andro
Nekem nagyon tetszik a sorozat, bár a rajzolása (nagyok a füleik!), és az, hogy a szereplők egyénisége nem igazán fejlődik, zavar egy kicsit. Épp ezért a mozifilmeket is ajánlom mindenkinek - bár az első 76 rész megnézése ajánlott hozzájuk -, újabb esetek, gyönyörű dalok (igen, azokért is plusz pont!) és vicces helyzetek várják a nézőket.
#1 | 2009.08.24. | írta: eizsofi
Hozzászólás írásához jelentkezz be.