×

Regisztráció

Anime: Shaman King

Shaman King © Nippon Animation

Shaman King (TV, 2001)

シャーマンキング
Sámánkirály

Hossz: 64 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, kaland

Rendezte: Mizushima Seiji
Írta: Takei Hiroyuki
Zene: Omori Toshiyuki
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (107 szavazat, átlag: 8.08) részletek

Shaman King © Nippon Animation
Képzeljük magunkat napjaink Japánjába egy rakás szellemmel és egy vagon lökött hasonszőrű tizenévessel, vegyünk egy 500 évente megrendezendő harcot, spékeljük meg gigantikus erők összecsapásával, fűszerezzük meg egy köteg rekeszizom-terhelő poénnal, és váljunk mi is Sámánkirállyá.
Kb. ennyi a lényege a sorozatnak, melynek sztorija ennél persze sokkal kidolgozottabb, részletesebb, bonyodalmakkal, súlyos küzdelmekkel, poénokkal és a már jól ismert "most kinyírjuk a főgonoszt" harccal.

A történet főszereplője Yoh Asakura, egy átlagos kinézetű japán srác, akit már nagyapja is sámánnak nevelt; titokban szellemekkel haverkodik, és meg is találja védőszellemét Amidamaru, egy néhai szamuráj személyében. Első kis barátja Morty Oyamada lesz, aztán sorban bukkannak fel haverok, (Lenny, Trey, Rio, Lyserg) akik egyben riválisok is, hiszen � csakúgy mint Yoh - sámánkirálynak készülnek, és a végső összecsapásban való részvételre törekednek. Csapatot alkotva nekivágnak a világnak, hogy megküzdjenek a többi sámánnal, és legyőzzék Zeke-et, a főgonoszt.
Nem szabad elfelejteni Annát sem, aki Yoh edzője, a tipikus kemény kiscsaj, aki nagyban hozzájárult Yoh harci technikáinak elsajátításához.
Minden sámánnak megvan a maga jól bevált harci eszköze, amelyet a szellemmel egyesítve egy veszélyes és nagy erővel bíró fegyverré tud változtatni.

A grafika - lévén új sorozat - azt mondhatom, szinte tökéletes. Egyszerű vonások jellemzik, mégis sokkal kifejezőbb, mint más egyéb animék szereplői.

Ez az anime sorozat a magyar televízióban is látható, magyar szinkronnal.
Amit díjazok a sorozatban, az először is a magyar főcímdal. Ritkán készítenek a magyarok ennyire jó animének ilyen fantasztikus főcímet.
A szinkront először idegennek találtam, ismeretlen hangokkal, de teljesen megszoktam, megszerettem. Tehetséges szinkronszínészek ismét frankó alkotást hoztak létre.
Szívből ajánlom mindenkinek! :D
Írta:
Nó értékelése: 10 (mestermű)
2005.01.24.
27370 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shaman King © Nippon Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.