×

Regisztráció

Anime: Dr. Slump

Dr. Slump © Toriyama Akira • Toei Animation

Dr. Slump (TV, 1997)

ドクタースランプ

Dr. Slump 2


Hossz: 76 rész
Műfaj: vígjáték, gyerekeknek

Rendezte: Nagaoka Akinori, Nishio Daisuke, Okazaki Minoru, Shibata Yoshiki
Eredeti mű: Toriyama Akira
Írta: Nishizono Satoru
Karakter dizájn: Koike Shinji
Zene: Watanabe Takeo
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (16 szavazat, átlag: 6.19) részletek

Dr. Slump © Toriyama Akira / Toei Animation
Penguin Willage egy kedves, barátságos kis falu. Itt él a nagyszerű, de sajnos nem túl attraktív feltaláló, Senbee Norimaki, alias Dr. Slump. Dr. Slump semmi mást nem szeretne annyira, mint egy feleséget az oldalán, aki vezeti a háztartást, főz neki, és valamennyire megkönnyíti az életét. De a kinézete nem éppen könnyíti meg a helyzetet. Így Senbee egy nap kitalálja, hogy épít egy robot-nőt, aki majd mindezeket teljesíti. De mivel Senbee nem egy lángész, és nőügyekben nem igazán ismeri ki magát, az eredmény egy robot kislány lesz, aki ráadásul kicsit rövidlátó is.
Így születik meg a szemüveges Arale, aki valami véletlen folytán kicsit túl sok erővel és energiával van felruházva. Így aztán Arale mint forgószél száguldozik ettől kezdve a házon, és a falun át, és őrült ötleteivel gondoskodik arról, hogy Penguin Willage lakói sose unatkozzanak. Arale hamarosan nagyon sok barátra tesz szert, akik elkísérik örült, és nevetséges kalandjai során, amelyek középpontjában általában szörnyek állnak, vagy Midori Yamabuki, aki Arale tanárnője, és Senbee nagy (és egyelőre viszonzatlan) szerelme. Ezen kívül kiváló szórakozást jelent megismerkedni Senbee őrült találmányaival, amiket általában azért tervez, hogy levegye lábáról Midori-t, vagy legalább megpillanthassa az alsóneműjét... ^^".

A Dr. Slump 2 a Toriyama Akira Dr. Slump című népszerű mangájából készült második sorozat, mely 1981-es elődjéhez képest jobb, színesebb animációval gazdagodott, de a történet és a szereplők megegyeznek a korábbi sorozattal. Toriyama jellegzetes humorával itt is találkozhatunk, az anime egyedi vicceivel és karaktereivel sok helyen nagyon fárasztó, de egyébként meglehetősen szórakoztató a maga idiotikus módján :).
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2002.07.04.
35261 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Dr. Slump © Toriyama Akira • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.