×

Regisztráció

Anime: Puchi Puri Yuushi

Puchi Puri Yuushi © GAINAX

Puchi Puri Yuushi (TV, 2002)

ぷちぷり*ユーシィ

Petite Princess Yucie


Hossz: 26 rész
Műfaj: fantasy, gyerekeknek

Rendezte: Otsuka Masahiko
Írta: Yamaga Hiroyuki
Zene: Nagaoka Seikou
Stúdió: GAINAX

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 7.83)
 mestermű: 2
 kitűnő: 0
 nagyon jó: 2
 jó: 1
 megfelelő: 0
 középszerű: 0
 gyenge: 1
 rossz: 0
 nagyon rossz: 0
 legrosszabb: 0
Átlagos értékelés: nagyon jó
Az értékeléshez jelentkezz be.

Puchi Puri Yuushi © GAINAX
Gunbard a lovag egy véres csata után egy fényes jelenést lát meg az égen. A fényt követve egy erdő közepére jut, ahol egy csecsemőt talál. Gunbard ezután a furcsa találkozás után leteszi végleg a fegyvert, és az életét a talált kislány felnevelésének szenteli. A talált kislány pedig nem más, mint Yuushi, a történet főszereplője...

Yuushin egy különös átok ül. Hiába telik az idő, Yuushi teste a 10 éves kori állapotában marad. Amikor a sorozat játszódik, Yuushi már 17 éves és szeretné a fiatal lányok életét élni, de a 10 éves teste megakadályozza ebben, ezért jelenlegi életének a legfontosabb célja az átok megszüntetése. Furcsa állapotával nincs egyedül, a másik négy létsíkon is született egy-egy hozzá hasonló lány. Az emberi létsík kivételével a lányok egyben a létsík uralkodójának is a lányai. Ők öten a platina hercegnő jelöltek. Aki végül a platina hercegnő lesz, az viselheti majd az örökkévaló tiarát, ami a viselője bármilyen kívánságát teljesíti.
A platina hercegnő jelöltség két fontos teendővel jár. Egyrészt össze kell gyűjteni mindegyik létsíkról egy-egy kristályvirágot. Másrészt el kell végezni a hercegnőképző akadémiát. A hercegnőképző akadémia különös hely abból a szempontból, hogy nem tiltja a tanulói számára a tanítás utáni munkát, hanem éppenhogy kötelezővé teszi azt. Így aztán láthatjuk a lányokat cukrászként, könyvtárosként, virágkertészként, stb.

Bővebben a Puchi Puri Yuushi létsíkjairól és lakóikról:

1. Pokoli

A pokoli létsíkot mindenféle szörnyek és szörnynövények lakják. A pokoli létsík uralkodója egy meglehetősen izlésficamos ördög. Az izlésficama mibenlétéről tanúskodnak azok a részek, amelyek a pokoli létsíkon játszódnak. Röviden leírva a hely úgy néz ki, mintha egy nagy rózsaszín masnit kötnénk egy vérszomjas óriás húsevő növényre. A pokoli létsík uralkodójának a lánya Grenda, aki első látásra nagyon önző és nagyképű, plusz még első számú riválisának is tekinti Yuushit, de ahogy halad a történet, ezeket a tulajdonságokat egyre jobban levetkőzi, és igazi barátnőjévé válik Yuushinak.

2. Mennyei

A mennyei létsíkot szárnyas emberek (angyalok?) és robotok lakják. A mennyei létsík uralkodóját természetesen az Úrnak hívják. Az Úr perfekcionista és egyetlen alattvalójától sem tűri el a hibázást. Mivel perfekcionista, ezért a lányával, Eruminával sem kivételez. A szigorú nevelés következményeként Erumina arcán a legritkább esetben fedezhető fel érzelem. Továbbá hasonlóan perfekcionista, mint az apja, a saját elkövetett legkisebb hibáit is súlyos vétségként éli meg.

3. Szellemi

A szellemi létsíkot (mily meglepő) szellemek lakják. A szellemi létsík uralkodója egy soha nem látható szellem, csak abból tudjuk, hogy létezik, hogy párszor látni lehet, ahogy tárgyakat mozgat. Az uralkodó lánya Kokorou-chan, egy félénk szemüveges kislány. Mivel a szellemi létsíkról származik, sokszor kerül olyan helyzetbe amiben "levegőnek nézik".

4. Fairy

A fairy létsíkon aranyos beszélő állatkák és apró szárnyas tündérek élnek. A fairy létsík uralkodója egy mindig zöldellő hatalmas fa. Sajnos a fairy létsíkon egy borzalmas átok ül, amely a zöldellő fát egyre jobban őszi jellegű állapotba sodorja. Az uralkodó lánya Beth (mivel az apja eléggé siralmas állapotban van) nem válogat a módszerekkel, az apja megmentése érdekében akár nem tiszta eszközöket is bevet, hogy ő legyen a platina hercegnő, és megszerezze az örökkévaló tiarát.

5. Emberi (elsődleges anyagi)

Az emberi létsik uralkodója a királynő. Neki nem lánya, hanem fia van. A herceg aki csak annyiban hasonlít a tündérmesék hercegeire, hogy szőke és fehér lovon közlekedik, nagyon érdekes figura. A saját anyja és az örökkévaló tiara múltját nyomozza. Nagyon nem szeret a palotában ülni és hercegi ruhát hordani, gyakorlatilag folyamatosan "szökésben" van a királyi testőrség elől.

A sztori két fő eseményszálát a kristályvirágok gyűjtése, és a herceg múltjának a kutatása adja, a mellékszálakat pedig az éppen esedékes napi iskola utáni munka kapcsán jelentkező kalandok. Végül amikor a két fő szál összeér, fény derül az örökkévaló tiara múltjára, és a kiválasztott platina hercegnő előre elrendeltetett sorsára.

A Puchi Puri Yuushi egy fantasy történet shoujo stílusú előadásmódban. Van mágia, vannak szörnyek, szerepel benne Drago-sama, az ősöreg bölcs sárkány, a lányok bejárják mind az öt létsíkot a kalandjaik során, de mű alkotói mindezt olyan köntösben tárják elénk, hogy az az elsődleges célközönség, a 9-12 éves lányok számára legyen a legizgalmasabb.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.03.12.
28671 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Puchi Puri Yuushi © GAINAX

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.