×

Regisztráció

Anime: Shingetsutan Tsukihime

Shingetsutan Tsukihime © Nasu Kinoko • Geneon / J.C. Staff / MOVIC / Rondo Robe / TBS / Tsukihime Production Committee

Shingetsutan Tsukihime (TV, 2003)

真月譚 月姫

Tsukihime, Lunar Legend


Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, romantikus, dráma, thriller, természetfeletti, visual novel

Rendezte: Sakurabi Katsushi
Eredeti mű: Nasu Kinoko
Írta: Tokita Hiroko
Karakter dizájn: Ozawa Kaoru
Zene: Omori Toshiyuki
Stúdió: Geneon, J.C. Staff, MOVIC, Rondo Robe, TBS, Tsukihime Production Committee

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (59 szavazat, átlag: 8.32) részletek

Shingetsutan Tsukihime © Nasu Kinoko / Geneon / J.C. Staff / MOVIC / Rondo Robe / TBS / Tsukihime Production Committee
Tohno Shiki egy borzalmas balesetet élt át gyerekkorában, amelyben majdnem meghalt. Csodával határos módon megmenekült a halálból, és miután felépült, elkerült a családjától, és rokonai nevelték fel. A sérülés egyetlen maradványa, hogy mióta felébredt, a tárgyakon és embereken vonalakat lát, melyeket más nem lát. Ezért egy speciális szemüveget kapott, ami normális látást biztosít számára. A baleset előttről pedig semmire nem emlékszik az életéből.
Néhány év elteltével Shiki immár középiskolás, és a Tohno ház feje, - Shiki apja - meghal. Lánytestvére, Akiha egyedül marad a hatalmas házban, és Shiki azt a parancsot kapja, hogy költözzön vissza a házba.
Azonban a viszaköltözés után sok furcsa dolog történik: A városban rejtélyes gyilkosságsorozat kezdődik, Shiki pedig egy fiatal nőt támad meg, és szinte extázisban a késével szó szerint feldarabolja a testét. Shiki nem is biztos benne, hogy az eset tényleg megtörtént-e, vagy csak képzelte. De hirtelen a fiatal nő ott terem előtte egészben és egészségesen. Ő Arcueid Brunestud, akit Shiki megölt. De képes regenerálódni, ugyanis... vámpír.
Arcueid elmondása szerint látja Shikiben a rejtélyes erőt, ezért - noha a fiú megölte őt - megkéri, hogy csatlakozzon hozzá, és segítsen legyőzni a vámpírt, aki a gyilkosságokért felelős.
Shiki számára ezzel megkezdődik a veszélyes és titkokkal teli út a múltba.

A történet nehezen követhető, néha egészen furcsává válik, és több helyen meg van csavarva. Bár jól kitalált a történet, nagyon lassan bontakozik ki, a közepén szinte unalmassá válik. szerencsére a végére ismét kezd felemelkedni, és a befejezés sem sikerült rosszra.
A 12 részes formátum nagyon előnyös, de még így is néhány rész nagyon vontatott.
A sorozat megnézését mindenképpen egy adagban ajánlanám, mivel ha hosszabb időközökkel nézi az ember, nagyon sok, történet szempontjából fontos részlet veszik el, és így érthetetlenné válik a cselekmény.

A történet így is nagyon apró darabokból rakódik össze, melyeket a nézőnek magának kell összerakni. Ezen kívül a szereplők néha mintha szándékosan elbeszélnének egymás mellett, hogy a néző ne kapjon információt. Aki nem szereti a lassan kibontakozó történetet, valószínűleg a sorozat közepénél feladja, mert nincs, ami a nézőt a képernyő előtt tartsa (Hacsak a fiúknak nem elég a szép vámpírlány :D).
Az animáció mindenképp pozitívum, a karakterek nagyon szépek és alaposan kidolgozottak, a hátterek is nagyon részletesek, a szemnek nagyon kellemes nézni a sorozatot, de több helyen találkozunk benne véres, erőszakos jelenetekkel is.

A Shingetsutan Tsukihime a lassan kibontakozó, komor, rejtélyes animék kedvelőinek ajánlható. Sok fordulat és titok, egy romantikus szál, és dráma elegye, mely biztos nem tetszik mindenkinek, de belenézni mindenképp érdemes.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2005.03.14.
35065 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shingetsutan Tsukihime © Nasu Kinoko • Geneon / J.C. Staff / MOVIC / Rondo Robe / TBS / Tsukihime Production Committee

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.