×

Regisztráció

Anime: Gakuen Alice

Gakuen Alice © Higuchi Tachibana • Group TAC

Gakuen Alice (TV, 2004)

学園アリス

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, iskolai élet, természetfeletti, shoujo

Rendezte: Omori Takahiro
Eredeti mű: Higuchi Tachibana
Írta: Hanada Jukki, Shimada Man, Yokoyama Masashi, Shimada Mitsuru
Karakter dizájn: Ito Yoshiaki
Zene: Yoshimori Makoto
Stúdió: Group TAC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.80) részletek

Gakuen Alice © Higuchi Tachibana / Group TAC
Sakura Mikan-chan egy átlagos, jókedvű kislány, aki egy vidéki kis faluban él nagyapjával. Azonban az ottani iskolát kénytelen bezárni a falu, mert nincs pénz a fenntartására. A tanulókat a városi iskola veszi át. De Mikan-chan nem hajlandó belenyugodni a döntésbe, hiszen ez az a hely, ahol megismerte a legjobb barátját, Hotaru-t.
Hotaru nem mindennapi lány: mindig is zárkózott és furcsa volt, és kilógott társai közül, bizarr érdeklődési köreivel és megnyilvánulásaival. Hotaru nulla szociális érzékkel megáldott csodagyerek, és úgy általában képtelen kifejezni érzelmeit, vagy ha megteszi, akkor is meglehetősen furcsán teszi (mint például amikor közli Mikan-channal, hogy 30%-kal kevésbé aranyos, amikor sír, ezért jól tenné, ha mosolyogna). Ennek ellenére Hotaru és Mikan mindig elválaszthatatlanok, és jó barátok voltak.
Csakhogy nem elég, hogy bezárják az iskolát, kiderül, hogy Hotaru egy Tokiói elit iskolába fog járni ezentúl, az "Alice" akadémiára. A Hotarura jellemző érzéketlen búcsú után Mikan hiába várja az ígért hazalátogatást, és a leveleket, 9 hónap alatt egyetlen levél érkezik Hotarutól.
Mikan pedig elszökik otthonról, hogy megkeresse a híres (vagy hírhedt?) elit-iskolát, és viszontláthassa Hotarut.
Kiderül, hogy az Alice akadémia egy kormány által fenntartott intézmény, ahová különleges képességű gyerekek járnak. Ezeket a képességeket nevezik összefoglaló néven "Alice"-nek. Az iskola nem fogad látogatókat, még a szülőket sem. Úgy tűnik, Mikan-nak nincs esélye, hogy viszontlássa Hotarut. Hacsak...
Hacsak nem akar esetleg belépni az iskolába. Mert lehetséges, hogy neki is van különleges képessége, amiről eddig nem is tudott. Természetesen Mikan igent mond, anélkül, hogy tudná, mire vállalkozik. Ugyanis ebben az iskolában semmi és senki nem normális. Az osztályban káosz uralkodik, a tanárok furcsák, a diákok különleges, néha egészen veszélyes képességekkel rendelkeznek, és ráadásul folyton piszkálják az újonc Mikant. Hogy fog Mikan beilleszkedni az osztályba, és mik derülnek ki még a furcsa iskoláról? És egyáltalán miféle különleges képesség az, ami miatt felvették az iskolába?

A Gakuen Alice egy aranyos, vicces sorozat. Mindenképp a vígjáték kategóriába sorolható, a poénjai és karakterei néha egészen fárasztóak tudnak lenni. Idővel újabb és újabb szereplőket ismerhetünk meg, és közben valahol a háttérben pedig alakul a történet a különös iskoláról és a tanulóiról.
Az érzéketlen Horatu, és az energikus, gyerekes Mikan nagyon ötletes páros, a történet is érdekes és nem sablonos, a vicces helyzetek pedig maximálisan élvezhetőek.
A karakterdizájn nagyon kellemes és aranyos, az opening és ending videók is megnyerőek.

A Gakuen Alice szórakoztató vígjátéknak ígérkezik fárasztó viccekkel, emellett érdekes karakterekkel, és történettel. A shoujo-vígjáték műfaj kedvelőinek érdemes belenézni.
Írta: Hikari
2005.03.27.
35593 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gakuen Alice © Higuchi Tachibana • Group TAC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.