×

Regisztráció

Anime: Ai Shite Night

Ai Shite Night © Kaoru Tada • Toei Animation

Ai Shite Night (TV, 1983)

愛してナイト

Hossz: 42 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, shoujo

Rendezte: Osamu Kasai
Eredeti mű: Kaoru Tada
Írta: Tatsuo Tamura, Mitsuru Majima, Sukehiro Tomita
Karakter dizájn: Yamaguchi Yorifusa
Zene: Nozumo Aoki
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 8.11) részletek

Ai Shite Night © Kaoru Tada / Toei Animation
Nehéz elfogulatlanul írnom erről az animéről, hiszen ez az első animék egyike, amit láttam. Jelentős szerepe van abban, hogy mindmáig az animék rabja vagyok.

A történetet egy kisfiú, Kato Hashizo és macskája, Juliano szemszögéből látjuk. Egyedül élnek Hashizo bátyjával, Goval. Go szüleik halála óta egyedül neveli öccsét, ami igencsak nehéz feladat lehetett az akkoriban még csak középiskolás srácnak. Jelenleg Go az egyetem mellett egy rockegyüttes énekeseként keresi meg a megélhetésükhöz szükséges pénzt. Emiatt azonban sajnos nem túl sok ideje marad tesvérére, aki egy véletlen folytán találkozik a sorozat női főszereplőjével, Yakkoval.
Yakko egy 16 éves nagyon kedves, ugyanakkor bátor, határozott lány, aki édesapjával él együtt és a középiskolai tanulmányai mellett apja, Mitamura Shigemaru okonomiyaki éttermében dolgozik. Hashizo az első pillanattól kezdve a fejébe veszi, hogy összehozza bátyját és Yakkot. Számtalan akadály gátolja azonban terve teljesítésében. Először is Yakko apja enyhén szólva sem szereti a rockzenét (a népzene megszállottja :), ráadásul még Go hajszíne is meglehetős utálattal tölti el, valamint minden apához hasonlóan rettenetesen félti egyetelen kislányát. Következő ok, hogy Go és Yakko első találkozása nem túl jól sikerül, s Yakko kezdetben ellenszenvesnek, nagyképűnek gondolja az énekest. Végül pedig akadályozza a pár egymásra találását Go legjobb barátja, az együttes vezetője Satomi is. Az akadályozás igazából nem a legjobb szó, mert itt nem a szappanoperákból jól ismert marakodásról van szó, hanem egyszerűen arról, hogy ketten udvarolnak ugyanannak a lánynak, de ettől még a barátságuk, a kisebb-nagyobb viták ellenére megmarad. 42 rész alatt Gonak és Yakkonak sok akadállyal, nehézséggel kell szembenéznie, de vajon egymásra találnak? Sikerrel jár Hashizo és Juliano? Nézzétek meg és akkor megtudjátok!

Az Aishite Night animációja mai szemmel nézve már meglehetősen idejét múltnak tűnik. A maga idejében viszont szerintem igazán szépnek volt mondható és talán még most is megállja a helyét. Sokak szerint talán nagyon színes, és "kissé" aránytalanul vannak megrajzolva a szereplők, de szerintem ehhez gyorsan hozzá lehet szokni. Kiváló, az animéhez tökéletesen illő zenéje van, amelyek nagy részét az animében lévő együttes, a Bee Hive számaként játszanak le.
Az anime legnagyobb erőssége szerintem azonban a karakterek ábrázolása. A 42 rész alatt a készítők minden szereplőt alaposan bemutatnak, mindegyiküknek egyedi jelleme van, nem egy sablon alapján készültek. Külön kiemelném Julianot, a macskát. Hihetetlenül aranyos. Külsőre talán Garfieldre hasonlít legjobban, és lustaságban is versenyre kel vele. Hashizohoz és a többiekhez azonban végtelenül hűséges, nagyon szereti őket. Macskakedvelőknek már csak miatta is érdemes megnézni. A sorozat további előnye a teljes erőszakmentesség. Ne várjatok az imádott nőért vívott heroikus küzdelmet, vagy a női pofonoktól a világűrbe repülő férfi főszereplőt. Sokkal többet kap azonban helyette a néző: egy megható szerelmi történetet, ami bárkivel megeshet.

Az anime egy tipikus shoujo, ami a stílus kedvelőinek szerintem kötelező darab. Egészen az utolsó részig izgulhatunk, hogy mi lesz a szereplőkkel, végig izgalmas, szórakozató marad.
Írta: enpet
enpet értékelése: 9 (kitűnő)
2005.03.29.
37857 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ai Shite Night © Kaoru Tada • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.