×

Regisztráció

Anime: Dragonball GT

Dragonball GT © Toriyama Akira • Toei Animation / Bird Studio

Dragonball GT (TV, 1996)

ドラゴンボールGT

Dragon Ball GT


Hossz: 64 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, harcművészet, shounen

Rendezte: Okazaki Minoru
Eredeti mű: Toriyama Akira
Karakter dizájn: Nakatsuru Katsuyoshi
Zene: Kikuchi Shunsuke
Stúdió: Toei Animation, Bird Studio

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Dragonball (TV, 1985)
Dragonball Z (TV, 1989)

Értékelések: (139 szavazat, átlag: 7.40) részletek

Dragonball GT © Toriyama Akira / Toei Animation / Bird Studio
10 év telt el azóta, hogy Son Goku és a Z csapat többi tagja helyreállították a békét a Földön. Goten, Gohan, és Trunks is érett férfivá nőttek fel. Gohan és Videl boldog házasságban élnek, és van egy kislányuk is, Pan. Goku pedig immáron a nagyszülők nyugalmas életét éli.
De egy sajnálatos esemény ismét kalandra sarkallja a hőseinket: A Dragonballból jól ismert Pilaf megint csak a bajkeverésen töri a fejét. Megszerezve a Fekete Sárkánygömböket, Son Gokut ismét gyerekké változtatja! Ráadásul ha hőseink nem találják meg egy éven belül a Fekete gömböket, az egész Föld megsemmisül. Így a gyermekké változtatott Goku, unokája, a belevaló Pan, és a felnőtt Trunks elindulnak a csillagközi Sárkánygömb-vadászatra...
Majd hőseink a galaktikus utazásukról egy szörnyeteggel térnek haza, aki azután megkeseríti az életüket, és ezzel újabb ellenfél kínálkozik Son Goku számára, az átváltozott Vegita személyében.

Akárcsak a Dragon Ball, és a Dragon Ball Z, a GT is fejezetekre, ún. "saga"-kra osztható fel. Miután Gokuék legyőzték az ellenfelet, újabb kaland kezdődik, és így tovább. Ám ezúttal a részek száma érdekes módon 100 alatt maradt, egészen pontosan 64 készült el. A Dragon Ball GT egyik legjobb vonása, hogy megcsodálhatjuk Son Goku és később Vegita SSJ4-es formáját. És ráadásul a Z-vel ellentétben itt sokkal inkább főszerepet kap a többi karakter is Gokun kívül.
A történetvezetés valószínűleg többek számára élvezhetőbb, mint a DBZ-nél, mert nincsenek több tucat részen át elhúzódó harcjelenetek. Így kevésbé monoton az anime, és jobban kiemelkedik az történet. Ami harc viszont maradt, az jobb animációval gazdagodott.
Azonban a jellegzetes Dragon Ball Z hibák itt is megmaradtak: Ha nem vagy teljesen megszállott Dragonball rajongó, akkor valószínűleg egy idő után unalmas lesz a sorozat. De akit már hatalmába kerített a Dragon Ball világ, valószínűleg nem fog csalódni: A poénok, az akció, és az optimista történet, ahol mindig a jó győz - semmi sem változott.
A Dragon Ball GT-t elsősorban a Dragon Ball őrülteknek, és a fiatalabb nézőközönségnek ajánlom.
Írta: Hikari
2003.03.13.
36748 olvasás

Ismertető értékelése:
3.17 (megfelelő), 6 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Dragonball GT © Toriyama Akira • Toei Animation / Bird Studio

Hozzászólások:
Szerintem nagyon jó, fényévekkel élvezhetőbb, mint a Super. Lehet, hogy nem canon, vagy mi, de nekem ez adja az igazi DB-feelinget.
#2 | 2022.07.13. | írta: GentleRain
Nekem nem jött be. Látszik, hogy csak pénzért készült, már nem ugyanaz, mint a sima, meg a Z.
#1 | 2011.09.24. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.