×

Regisztráció

Anime: Fuujin Monogatari

Fuujin Monogatari © Production I.G

Fuujin Monogatari (TV, 2004)

風人物語

Windy Tales


Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, hétköznapi, iskolai élet, természetfeletti

Rendezte: Nishimura Junji
Írta: Otori Minami
Karakter dizájn: Arakawa Masatsugu
Zene: Kawai Kenji
Stúdió: Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 9.00, #52) részletek

Fuujin Monogatari © Production I.G
A nyolcadikas Nao a digitális fényképezőgép-klub vezetője az iskolában. A klub elég kevés tagból áll, Nao-n kívül a másik tag Miki, Nao osztálytársa és barátnője. Nao mindig csak az eget és a felhőket fényképezi. Erre az iskola teteje a legalkalmasabb hely. Egyszer, amikor a tetőn fényképez, szokatlan dologra figyel fel: Egy macskára, amely a levegőben siklik. Nao meg szeretné örökíteni a nem mindennapi állatot, ám eközben túlságosan kihajol a korláton, és a mélybe zuhan!
Ám ahogy földet érne, könnyedén lebegve ereszkedik a talajra. Szerencséjére Taiki tanárúr segített rajta. Ugyanis a fiatal tanár egy különös kis faluból származik: A faluban olyan emberek élnek, akik képesek irányítani a szelet. A macskát is ő tanította meg lebegni a szélben, és Nao-nak is e képességével segített. A szintén nyolcadikos Ryoko-chan is megtanulta a különleges képességet Taiki tanárúrtól.
Nao, Miki, és barátjuk, Jun-kun (az egyetlen fiú a csapatban) elhatározzák, hogy a nyári szünetben felkeresik a tanárukat a kis faluban, és megkérik, tanítsa meg nekik is a szél titkát. Mi kell ahhoz, hogy valaki irányítsa a szelet? Milyen kalandok várnak a felnőttkor küszöbén álló fiatalokra?

Annak ellenére, hogy a történet alapját e természetfeletti képesség adja, a sorozat további részei egytől egyig teljesen hétköznapi, "bárkivel megeshet"-történetekből állnak. A történetekben természetesen a szél is kisebb-nagyobb szerepet kap.
Iskola, macskák, ábrándozó, nosztalgikus hangulat, vázlatos, rajzszerű, de mégis nagyon szép, és részletes animáció, szép pasztellszínek, és aranyos jelenetek jellemzik ezt a sorozatot, mely nagyon hamar belopta magát a szívembe. A történetei kedvesek és ötletesek, a karakterek élőek és aranyosak.

Az animében elsőre mindenképp az tűnik fel, hogy rajzok elütnek a szokásostól, néha teljesen művészi jellegűek, de nagyon szépek, a mozdulatok természetesek, és részletesek. Az opening, és főleg az ending nagyon jó és dallamos.

A nyugodt, ábrándozó, hétköznapi történetek kedvelőinek feltétlenül ajánlott sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2005.03.29.
56532 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Fuujin Monogatari © Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.