×

Regisztráció

Anime: Mama wa Shougaku Yonensei

Mama wa Shougaku Yonensei © Sunrise

Mama wa Shougaku Yonensei (TV, 1992)

ママは小学4年生

Hossz: 51 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, természetfeletti, kawaii, shoujo

Rendezte: Iuchi Shuji
Írta: Yatate Hajime
Karakter dizájn: Kamimura Sachiko
Zene: Senju Akira, Kanbayashi Hayato
Stúdió: Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Mama wa Shougaku Yonensei © Sunrise
Mizuki Natsumi negyedikes általános iskolás kislány, aki épp utolsó napját tölti az osztályban, ugyanis szüleivel együtt Angliába fog költözni. Könnyes búcsút vesz az osztálytársaktól, és a tanárától, majd egy halom búcsúajándákkal felpakolva indul haza. De a szüleinek sajnos feltétlenül korábban kell indulniuk, ezért Natsumit egy napra egyedül hagyják a házban. Addig a nagynénje, Izumi vigyáz rá. Izumi nagynéni elég fiatal, és borzalmas modorú nőszemély, verekedős és fiús, és ezen kívül híres mangarajzoló szeretne lenni, így tehát nem különösebben ér rá Natsumival foglalkozni.
De azon az estén különös dolog történik: hatalmas vihar kerekedik, majd hirtelen a televízióból egy villám csap ki, és megjelenik Natsumi előtt egy valódi kisbaba! Kiderül, hogy a kislány csecsemő valahogy visszautazott az időben a jövőből, így kötött ki Natsumiék házában. És nem más, mint Natsumi saját kisgyereke, csak éppen 15 évvel későbbről.
Miután egy rövidke időre képesek egymással kommunikálni, a jövőbeli Natsumi megkéri a negyedikes Natsumit, hogy vigyázzon a kicsire addig, míg ki nem találnak valamit, hogy ismét minden visszaálljon a normális kerékvágásba.
A negyedikes Natsumi tehát nem megy Londonba a szülei után, hanem megfogadja, hogy vigyázni fog a kislányra, hiszen ő az anyukája. Mivel a nevét nem tudja, elnevezi a kicsit Mirai-channak (Mirai=jövő), és már kezdődnek is a bonyodalmak: Izmuni nagynéni nyugalmának vége lesz, Natsuminak pedig egyes-egyedül kell gondoskodnia Mirai-chanról, az iskola mellett. És az anyaszerep néha igazán nehéz is tud lenni. Ráadásul vigyázniuk kell, hogy nehogy valaki más is tudomást szerezzen a hirtelen jött kis vendégről, hiszen ha bármi kitudódik, megváltozhat a jövő. És akkor mi lesz Mirai-channal, és Natsumi jövőjével?

A Mama wa Shogakou Yonnensei nagyon aranyos vígjáték, kisebb drámai és romantikus elemekkel, melyet elsősorban a nagyobb gyerekeknek, és az aranyos dolgok kedvelőinek ajánlhatok.
A karakterdizájn igen aranyos, a vicces helyzetekben pedig nagyon jól eltaláltak az arckifejezések :). És bár nem mai anime, az animációval sincsen semmi baj. Könnyed, vidám, szórakoztató shoujo sorozat.
Írta: Hikari
2005.04.30.
29925 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mama wa Shougaku Yonensei © Sunrise

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.