×

Regisztráció

Anime: Samurai Champloo

Samurai Champloo © Manglobe INC

Samurai Champloo (TV, 2004)

サムライチャンプルー

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, történelmi, shounen

Rendezte: Watanabe Shinichiro
Írta: Dai Sato, Shinji Obara
Karakter dizájn: Nakazawa Kazuto
Zene: Fat Jon, Nujabes, Force Of Nature, Tsutchie
Stúdió: Manglobe INC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (119 szavazat, átlag: 9.20, #19) részletek

Samurai Champloo © Manglobe INC
Mikor először láttam erről az animéről képeket, azt hittem, hogy egy tipikus, akicódús szamurájos animével lesz dolgom. Aztán mikor az első részt megnéztem, rájöttem, hogy egy unikummal van dolgom, mert olyan szamurájos animét én még nem láttam, ahol hip-hop lenne az "opening song" illetve az összes aláfestés. Először furcsáltam, aztán megszoktam, legvégül pedig teljesen megszerettem. Egyszerűen ez a hip-hop stílus az animében valami hihetetlen atmoszférát biztosít, és egy egyedi hangulatot ad az egésznek, a pörgős harcok és jól kidolgozott karakterek mellé.

S ha már a karakterekhez értünk, akkor meg kell említeni, hogy fontos és szemmel látható jellemfejlődésen mennek keresztül a sorozat szereplői. Mertbárhogy is szépítjük, a Samurai Champloo nem az erős története miatt kiváló anime, mert valljuk be, ezen a téren elég gyengécske. Ugyanis az alaptörténet az, hogy kivégzésük előtt álló féfi főhőseink, Mugen és Jin segítséget szerez egy lánytól (Fuu), de cserébe amiért megszöketeti őket, el kell kísérniük Fuu-t a napraforgó illatú szamurájt megkeresni. Ez már így egymagában is furcsa, de sebaj, nem erről szól az anime legfőképpen. Ez csak Fuu háttértörténetét alapozza meg. Mert az anime igazából arról szól, hogy ez alatt az út alatt, míg keresik a napraforgó illatú szamurájt, milyen kalandokat élnek át együtt.

Most pedig következzen a technikai értékelés. :)
Grafika szempontjából az anime elsőosztályú, bár sokaknak a megrajzolása kicsit idegen lehet, mert ugyan az, mint amit a Kill Billben láthattunk (ugyan az a cég készítette mind a kettőt). Természetesen a képekről azért lejön, jelen esetben ez gyönyörű megrajzolást jelent, de a stílus ugyan az.
Azt még meg kell említenem, hogy néhol elég elnagyolt megrajzolások is vannak, néhol pedig elég hanyag, de ez csakis a látványvilág változása miatt van, nem pedig a készítők hibájából.
A hangok és a zenék nagyon illenek a sorozathoz, a szinkronszínészek munkái is tökéletesre sikerültek.

Így a legvégén pedig csak annyit mondanék még, hogy csak azért adtam 9 pontot a sorozatnak, mert az alaptörténet nem lett valami emlékezetes. Szerintem ha egy hetet még rászánnak, akkor egy sokkal találóbb alaptörténete is lehetett volna.
Írta: Tryst
Tryst értékelése: 9 (kitűnő)
2005.05.08.
56304 olvasás

Ismertető értékelése:
4.33 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Samurai Champloo © Manglobe INC

Hozzászólások:
Nekem az a problémám is adódott vele, hogy "Mertbárhogy" nincs a magyar nyelvben :)
#2 | 2011.10.25. | írta: morwen
Kedves Tryst,

az ismertető remek, felkelti az érdeklődést és megteremti a hangulatot, de egy problémám mégis adódott vele. Említed ugyan is, hogy a grafika ugyan azon stúdió égisze alatt készült, mint az O-Ren Ishii's revenge. Ez azonban csak részben stimmel. A karakter design tényleg Kazuto Nakazawa munkája, de a stúdió vagy cég, aki a Kill Bill vérözönt összehozta az a Production I.G volt.
#1 | 2010.11.20. | írta: Holló
Hozzászólás írásához jelentkezz be.