×

Regisztráció

Anime: Otogi-Jushi Akazukin

Otogi-Jushi Akazukin © Kumasaka Shougo • Konami

Otogi-Jushi Akazukin (OVA, 2005)

おとぎ銃士 赤ずきん

Hossz: 3 x 35 perc
Műfaj: fantasy, gyerekeknek

Rendezte: Araki Tetsuro
Eredeti mű: Kumasaka Shougo
Írta: Yonemura Shoji
Zene: Masuda Toshio
Stúdió: Konami

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.75) részletek

Otogi-Jushi Akazukin © Kumasaka Shougo / Konami
Egyszer volt, hogy nem volt, egy messzi vidéken élt egy ifjú kovács, ki bámulatos varázserővel bírt. De nem csak a varázslásban, hanem a tudományokban is igen járatos volt. Keze alól remek fegyverek kerültek ki, és nagy önbizalommal vallotta, hogy nincs neki ellenfele kerek e világon. Egy nap a király kíváncsiságtól hajtva magához hivatta, hogy próbára tegye. Az ifjú pedig rendre teljesített is minden feladatot. Szólt ekkor a király: "Most pedig menj, keresd meg és győzd le az északi ördögöt! Mondta ezt azért, mert bizton hitte, hogy az ördögöt ember le nem győzheti. De az ifjú bölcs volt és bátor, és így sikerült győzedelmeskednie. Hogy ezt a próbát is kiállta, a király végül megmutatkozott előtte igaz valójában: nem más volt ő, mint az emberek világának
teremtő atyja. Mivel Isten megijedt az emberek mindenható erejétől, két részre osztotta a világot: egyikbe helyezte a mágiahasználókat, másikban pedig a tudós embereket.


A naív és jólelkű kisiskolás Soutát édesanyja valaha sokszor ringatta álomba ezzel a mesével. Aztán árván maradt és már csak emlékeiben él tovább a történet, melyre egyre kevésbé emlékszik. Ki tudja, talán csak képzelte? Pedig ha éppen nem a virágait babusgatja (melyek a legnagyobb hervadtságból is varázsütésre életre kelnek a puszta hangjától), akkor a könyvtárban bújja kedvenc könyveit a régi mesét kutatva, mindhiába. Végül a mese talál rá. Rémálmok kezdik gyötörni. Valami üldözi, és ettől a valamitől mindig egy harcoslány menti meg. Egy nap iskola után ébren is elfogja az ismerős érzés, mely az őt üldöző fenevadat kíséri. A rém nyomában érkezik Akazukin-chan és Val, a beszélő ezüst farkas... és még sok különös szerzet, hogy a fiú védelmére keljenek. Elmondják neki, hogy valóban két világ létezik, és az ő világukban, ahol a mágia az úr, egy ősi gonosz nemrég megszökött börtönéből.
A gonosz az elrejtett kulcsot keresi, mellyel egykor a Teremtő kettéosztotta a világot. Ha megszerzi és újra egyesíti a két világot, akkor maga is isteni hatalomra tehet szert.

Aranyos mese, fantasy gyerekeknek, Grimm és Andersen nyomán szabadon. A rajzok és a zene nagyszerűek, talán már túlságosan is :-) Nekem éppenséggel elsőre a Ragnarok Online jutott eszembe a sokszínű, fantáziadús heroikus öltözetekben megjelenő gyerekekről. Az OVA sorozatindító epizódként is funkcionál. Várjuk a folytatást :-)
Írta: PuppZ
PuppZ értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.05.14.
29109 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Otogi-Jushi Akazukin © Kumasaka Shougo • Konami

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.