×

Regisztráció

Anime: X

X © CLAMP / Madhouse

X (TV, 2001)

エックス

Hossz: 24 rész
Műfaj: akció, dráma, fantasy, shoujo

Rendezte: Kawajiri Yoshiaki
Írta: CLAMP
Karakter dizájn: Kanemori Yoshinori
Zene: Sato Naoki
Stúdió: CLAMP, Madhouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (113 szavazat, átlag: 8.72) részletek

X © CLAMP / Madhouse
Furcsa dolgok történnek Tokióban... Különös képességekkel megáldott emberek érkeznek a városba - két, egymással ellentétes érdekű csoport tagjai. Az emberiség nem tudja, de olyan harc készül, amelynek tétje nem kisebb, mint az emberiség fennmaradása. A Föld Sárkányai azon vannak, hogy elpusztítsák az emberiséget, megmentve ezáltal a Földet a további pusztítástól, míg a Menny Sárkányai bíznak az emberekben, és hiszik, hogy meg tudnak változni. Ebből rögtön látható, hogy nem egy szokványos jó harca a gonosz ellen, hisz a Föld Sárkányai szerint maga az ember a gonosz.
A dolgokat bonyolítja, hogy a jóslatok szerint a harc kimenetele egy ember, a szent kard birtokosa, a 15 éves Kamui döntésétől függ, ám a jóslatoknak ellentmondani látszik az a tény, hogy mind szent kardból, mind Kamuiból kettő van...

Az X azonban több egy "mentsük-meg-az-emberiséget" sorozatnál. A háttérben komolyabb kérdések is felmerülnek. Létezik-e a sors, vagy magunk alakíthatjuk az életünk? Van-e jövője az emberiségnek, ha így pusztítja a környezetét? Vagy eleve pusztulásra ítéltettünk? A sorozat egyes részeiben több ilyen, és ezekhez hasonló kérdés is felmerül. Az egyik kedvencem például, mikor az egyik Föld Sárkány megkérdezi az egyik Menny Sárkánytól, hogy tulajdonképp miért is nem szabad embert ölni... a dolog iróniája, hogy a választ az egyik Föld Sárkány adja meg: mert sokan szomorúak lennének miatta.

A sorozaton meglátszik, hogy nem ma készült, de ettől függetlenül máig szép maradt. A jelenetek többsége elég komor hangulatot áraszt, és ezt nagyban segíti a zene is, ami önmagában annyira nem állja meg a helyét mint pl. egy Hellsing-é, de a sorozat közben ott, akkor, és az szólal meg, aminek meg kell szólalnia, és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a sorozat hagnulata a nézőre is ráragadjon. És bár néhol akadnak durvább jelenetek, 14 év felett bárkinek ajánlom, aki kedveli az izgalmas, mégis komolyabb témájú műveket.
Írta: Jimmy Frankenmilk
Jimmy Frankenmilk értékelése: 9 (kitűnő)
2005.06.16.
53414 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

X © CLAMP / Madhouse

Hozzászólások:
Sokkal jobban tetszik, mint a movie. A manga is szuper, az anime pedig méltó a CLAMP-hölgyek mangájához. Remek karakterek, gyönyörű grafika, lenyűgöző, érdekes, fordulatos, izgalmas történet. Ezt mind megtaláltam benne.
#1 | 2011.09.24. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.