×

Regisztráció

Anime: Grenadier - Hohoemi no Senshi

Grenadier - Hohoemi no Senshi © Kaise Sousuke • Studio Live / Group TAC

Grenadier - Hohoemi no Senshi (TV, 2004)

グレネーダー ~ほほえみの閃士~

Grenadier


Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, ecchi, shounen

Rendezte: Koujina Hiroshi
Eredeti mű: Kaise Sousuke
Írta: Okeya Akira
Karakter dizájn: Inoue Hideki
Zene: Iwasaki Yasunori
Stúdió: Studio Live, Group TAC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (30 szavazat, átlag: 7.47) részletek

Grenadier - Hohoemi no Senshi © Kaise Sousuke / Studio Live / Group TAC
Történetünk a "feudális" japánban játszódik (megjegyzem, eléggé westernes beütésű az a feudális japán), ahol a fegyverforgatók két csoportra szakadtak: vannak az ún. senshik, akik a lőfegyverek hívei, és vannak a más fegyvert használók. Mivel a senshik a lőfegyverekkel könnyedén kiolthatnak emberi életet, sok várost fenyegetve ők kerültek hatalomra.
Ebben a világban ismerjük meg Tendo Rushunát, az egyik főszereplőt. Ő azért utazza a veszélyes vidékeket, hogy az embereket meggyőzze, hogy az erő és a hatalom nem a mérvadók, ezt a veszélyes korszakot is meg lehet változtatni békés eszközökkel. Amilyen ártatlan szőke leányzó, még el is hinni neki... persze az ember nem csak a kedves pofikáját veszi észre először, hanem egy olyan pár keblet aminek látványától még Pamela Anderson is sikítva rohanna el. Rushuna szerint célravezető a "Végső Csata-stratégia", ami annyiból áll hogy XXL-es mellei közé húzza ellene fejét, és ezáltal annak széttöri harci szellemét... Ízlések és pofonok ^^°
Rushuna kedvenc jelmondata: "Nincs pénzem, de megvan a mosolyom!". Azonban ha kényszerítik, ő is lőfegyverhez nyúl, és elképesztő ügyesnek bizonyul a harcban a 6 lövetű revolverével... de erről majd kicsit később. Ezt a végső stratégiát alkalmazza is a második számú főszereplőn a mi Rushunánk, egy ifjú szamurájon, Kojima Yajiro-n, aki valami okból (na vajon miért?) eldönti, hogy vele utazik tovább.
Csatlakozik még hozzájuk a történet közepén egy kislány, Kurenai Mikan, aki nagyon jól bánik a - lufikkal. És ő tölti be az idegesítő suhanc szerepét a történetben (valószínűleg humorosnak szánták, de nem mindig az). Ők hárman utaznak végig vidékeket, majd később válaszok után kutatnak, hogy ugyan miért tűzött ki Rushuna fejére a lány szeretett és kedves mestere vérdíjat?

A történet nem az a legütősebb fajta, sőt, merem állítani, elkapkodott. Viszont ahogy hőseink előrehaladnak a megoldás felé, egyre több sötét részlet derül ki Yajiro-ról, ami erős összeköttetésben van a válaszokkal, amiket Rushuna keres. További jó pont Rushuna és Yajiro eszmefuttatásai a fegyverek és az ember közötti kapcsolatról, és a sok-sok fürdős jelenet (minden részben van egy ilyen…!). Néha viszont nehezen érthető a sztori menete, a karakterek cselekedetei (Mellesleg az anime a manga alapján készült). Ami a harcokat illeti: ha valaki komoly harcokra vágyik, másfelé nézzen; a Grenadier lőfegyveres harcai olyan irreálisak, hogy ez adja a nevetnivalót rajta: Rushuna bullet-time effektjeit Neo is megirigyelhetné, és a kishölgynek még csak arra sem kell néznie ahova céloz... (a töltésről, miszerint a golyók a melleiből repülnek ki és ő a levegőből a tárba kapja el őket már csak halkan merek beszélni). Persze gyilkolás az nincs, szigorúan csak a harci kedv széttörése.

A grafika elég szép, mai mértéknek megfelelő, a karakterek kidolgozottak, a harcok még jól is néznek ki, a környezetre ugyanez mondható el. Zene szintén jó pont, kissé andalító de a harcoknál eltalálták a megfelelő pörgős stílust. Összevetve kissé Trigun utóíze van, de túl sok hasonlóság nincs, és nagyon könnyed, szórakoztató - kissé ecchi - anime.
Aki inkább a komolyabb, elgondolkodtatóbb műveket szereti, az kerülje, de ha valaki csak 12x25 perc kikapcsolódásra vágyik, annak nagyon is ajánlom.
Írta: olin
olin értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.06.20.
28787 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Grenadier - Hohoemi no Senshi © Kaise Sousuke • Studio Live / Group TAC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.