×

Regisztráció

Anime: Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne!

Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne! © Fujishima Kousuke • Oriental Light and Magic

Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne! (TV, 1998)

ああっ女神さまっ 小っちゃいって事は便利だねっ

The Adventures Of Mini-Goddess


Hossz: 49 x 6 perc
Műfaj: vígjáték, romantikus, kawaii

Rendezte: Kazui Hiroko, Matsumura Yasuhiro
Eredeti mű: Fujishima Kousuke
Írta: Yonemura Shoji
Stúdió: Oriental Light and Magic

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Aa! Megami-sama! (OVA, 1993)
Gekijouban Aa! Megami-sama! (movie, 2000)
Aa! Megami-sama! (TV, 2005)
Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa (TV, 2006)

Értékelések: (23 szavazat, átlag: 8.13) részletek

Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne! © Fujishima Kousuke / Oriental Light and Magic
Igen sajátos sorozathoz van szerencséje annak, aki úgy dönt, hogy megnézi az Ah! My Goddess! mondakörének ezt a darabját. Konkrét, összefüggő történetről nem lehet beszélni, sokkal inkább építenek a szituációs poénokra és a valótlan helyzetekre. Illetve arra, hogy ebben a sorozatban mini istennők szerepelnek, és a chibi alakokat kihasználva fordulatos és eszement helyzetet teremtsenek. Ugyanis a történet három istennőről és egy patkányról szól, illetve mellékszereplőként feltűnik Keiichi, akit mindig csak a hangján vagy az árnyékán keresztül szerepeltetnek.

A kis csapat "vezetője" Urd, határozott személyiségével és sajátos stílusával a poénok fő forrása. Ő szerepel a legtöbbet, több rész foglalkozik vele, mindig történik vele valami. A komikum fokozásáért mellészegődik Gan-chan, a szentély egyik patkánya, aki természete miatt nem egy IQ-bajnok. Egész nap eszik és alszik, illetve nagyon szeretne magának párt találni, de szegény eléggé szerencsétlen. Ráadásul itt van Skuld, a fiatalabbik istennő, aki nagyon aranyosan barkácsolja a gépecskéit, szabadidejében pedig Urd-dal veszekszik:). Meg persze ki nem maradhat Belldandy, a Urd húgocskája (meg persze Skuld szerető nővérkéje), aki még a megszokottnál is ártatlanabb és butuskább. Karakteréből adódóan nem egy "viccbomba", éppen ezért ritkábban szerepel. Jóhiszeműségével és naivitásával mégis hozzáad a sorozat vígjáték jellegéhez, elvégre erről szól az egész. A részek ritkán függenek szorosan egymástól/hoz, olykor mégis előfordul egy-egy folytasásos jelenet, illetve kétrészes cselekmény.

Az egyenként kb. 6 perces részek egy-egy szituációt mesélnek el, hiszen ahol istennők vannak, ott kő kövön nem marad:). Sokat szerepelnek a szentély patkányai, és feltűnik Mara/Marller is, ami külön öröm volt számomra. Mivel nem az elgondolkodtatás a cél, ezért előfordul, hogy életre kel egy Buddha-szobor (aki elég sajátosan akarja megtisztítani az istennők testét és lelkét), láthatjuk a patkányelnök-választást (amit persze szabotálnak), és bepillantást nyerünk a nagy templom mindennapjaiba. Vannak visszatérő témák is, mint például Gan-chan szerelmi élete, illetve a fogyókúrának is szenteltek néhány részt.

A grafikában nincs semmi kivetnivaló, pont annyira részletes, amennyire kell, mindenestre nagyon szép. Az animáció is rásegít a humorra, rengeteg mókás arcban gyönyörködhetünk. A zenék nagyon jól kiemelik a főbb eseményeket, az ending songok mind nagyon dallamosak. Érdekes módon nincs nyitóklip, minden fejezet egy rövid monológgal nyit, ami tulajdonképpen vázolja az alaphelyzetet. A seiyuu-k elsőosztályúak, tökéletesen hozzák az eltérő, mégis komikus karaktereket.

Nekem nagyon tetszett ez a laza és fáradt stílus, egy egészen új oldalát mutatta meg Fujishima Kosuke szereplőinek. Nem feltétlen szükséges hozzá a manga ismerete, anélkül is élvezhető. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne jól szórakozni, nevetni, és eltölteni egy kevés időt Urddal, Skulddal, Belldandyval és Gan-channal. Feledhetetlen darab, egyedi és mulatságos.
Írta: Midoo
2005.06.29.
28719 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne! © Fujishima Kousuke • Oriental Light and Magic

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.