×

Regisztráció

Anime: Gekijouban Aa! Megami-sama!

Gekijouban Aa! Megami-sama! © Fujishima Kosuke • AIC

Gekijouban Aa! Megami-sama! (movie, 2000)

劇場版 ああっ女神さまっ

Ah! My Goddess - The Movie


Hossz: 105 perc
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy, kaland, shounen

Rendezte: Goda Hiroaki, Bessho Makoto
Eredeti mű: Fujishima Kosuke
Írta: Yokote Michiko, Tomizawa Yoshihiko
Karakter dizájn: Hidenori Matsubara
Zene: Uematsu Nobuo, Hamaguchi Shiroh
Stúdió: AIC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Aa! Megami-sama! (OVA, 1993)
Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne! (TV, 1998)
Aa! Megami-sama! (TV, 2005)
Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa (TV, 2006)

Értékelések: (90 szavazat, átlag: 8.90, #79) részletek

Gekijouban Aa! Megami-sama! © Fujishima Kosuke / AIC
A movie az OVA után játszódik, Skuldék harmadik tavaszukat töltik Keiichivel. Minden teljesen idillikus lenne, de színre lép Morgan, aki kiszabadítja a Holdon raboskodó Celestine-t, Belldandy egykori tanárát és mentorát, aki ellenszegült az istenek törvényeinek. Celestine-t eltüntették, Belldandy emlékezetét törölték. Celestine viszont nem adta fel: újult erővel szövögeti terveit, melyhez tanítványát is felhasználja. A lány elveszíti földön szerzett emlékeit, és Celestine-nel tart. Urd viszont nem felejtett: mindenáron meg akarja akadályozni a katasztrófát, így Skulddal és Peorth-szal mindent bevetnek, hogy megmentsék a világot. A feladat nem egyszerű: nem csak Celestine okoz problémát, de Belldandy is útjukat állja. Vajon sikerül-e megmenteni Belldandy-t? Hogy kerül a képbe a rejtélyes Ítélet Kapuja? Mi lesz a világ sorsa? Az Yggdrasil összeomlóban, ha valaki nem cselekszik, pusztulás vár istenekre és emberekre.

A történet egyértelműen dráma. Nincsenek fárasztó poénok, a történet gyorsan halad előre. A múlt kibontakozása közben megismerjük Celestine céljait és motivációit, a szereplők egymáshoz fűződő érzéseit és kapcsolatait. Sokat megtudunk Morganról, mert neki is van oka bőven, amiért segíti Celestine-t. Két gondolatvilág csap össze, és a néző (miközben természetesen szurkol az istennőknek) eldöntheti, hogy mit tart helyesnek, és miért. Mindkét oldalnak vannak előnyei, eredendően Celestine sem gonosz. Mindenestre érthető a két oldal küzdelme, mely a mindennapi életben is felmerülő problémákat feszeget. A cselekmény során nagyszabású csatákat, pergő akciót látunk, a helyszínek is gyorsan váltakoznak, főleg a film vége felé. Megjelennek az istennők angyalai is, rendkívül látványos jelenetek szerepelnek a movie-ban. Külön örömömre az istennők végre megmutatják, mire is képesek, varázslataik hatalmas erőket mozgósítanak. A végső harcban ég és föld együtt küzd a jobb jövőért.

A grafika és az animáció egyszerűen gyönyörű. Első ránézésre látszik, hogy kicsit eltér az OVA-től, egyszerűbb vonalvezetés és hatásosabb színvilág jellemzi. A zene kiemelkedő, szinte viszi a történetet. Megemlíteném a Coro Di Dea-t, ami az istennők dala, nagyban emeli a színvonalat. A seiyuu-k csodálatosak, nagyszerűen alakítják a karaktereket. A ruhák design-ja is fergeteges, többféle stílust képviselnek, attól függően, hogy mi történik a vásznon. Az ending song is nagyon szép, de ezt már megszokhattuk, hiszen Ah! My Goddess!-ről van szó:).

Összességében nehéz rosszat mondanom erről a filmről: egyszerűen szuper, látni kell. Egész más, mint amit eddig Kosuke-től megszokhattunk. Nekem azonnal elnyerte a tetszésemet, máig egyik kedvenc anime-mozim, egyszerűen hihetetlenül tetszett. A film megértéséhez mindenképp kell egy kis "előtanulmány", érdemes elolvasni a mangát, vagy megnézni az OVA-t. Azoknak is ajánlom, akik eddig ódzkodtak az AMG-től, ez egy teljesen más hangulatú mű. Mindenképpen komoly, de mégis könnyed, nem kell utána napokig az értelmét keresni. Érdekes, izgalmas, mindenkinek ajánlom, AMG rajongóknak meg kötelező:).
Írta: Midoo
2005.06.30.
29970 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gekijouban Aa! Megami-sama! © Fujishima Kosuke • AIC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.