×

Regisztráció

Anime: Tales of Phantasia

Tales of Phantasia © NAMCO / Actus

Tales of Phantasia (OVA, 2004)

テイルズ・オブ・ファンタジア

Hossz: 4 rész
Műfaj: fantasy, kaland

Rendezte: Tominaga Takuo
Írta: Kingetsu Ryunosuke
Karakter dizájn: Matsutake Noriyuki
Stúdió: NAMCO, Actus

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (37 szavazat, átlag: 8.03) részletek

Tales of Phantasia © NAMCO / Actus
A történet úgy kezdődik, mintha egy sorozat közepébe csöppennénk. A főhősök (Cless és Mint) megkötözve, tehetetlenül térdelnek a földön és csak nézik, hogy egy roppant gonosz figura felnyitja a "föld alatti temető zárját" és ezzel kiszabadítja Daost, egy amolyan sötét isten félét, hogy erőt nyerjen tőle. A terve sikerül, legalábbis az első fele. Daos feléled, s első cselekedete miután kinyitja a szemét, hogy elpusztítja a férfit, aki felébresztette. Ezzel is láthatjuk, hogy milyen hűde gonosz fickó.
Eközben Chester (egy igen jóképű nyilas férfi) kiszabadítja barátait, Cless-t és Mintet. A közelben fekszik a földön egy Morrison nevű fickó is, aki varázs képességekkel rendelkezik, és minthogy már nincs mit tenni, úgy dönt, hogy visszaküldi hőseinket a 100 évvel ezelőtti Midgardba, ahol meg kell keresniük Klarth F. Lestert és Arche Klainet, két nagyon erős varázslót, akik állítólag képesek elpusztítani Daos seregeit.
Ez a dolog is sikerült, és persze ez is csak félig. Cless és Mint megérkeznek a múltba, ahol éppen hatalmas háború dúl (a Valhalla síkságon), és éppen Daos seregei ellen. Hőseink azonban nem tudnak visszatérni saját idejükbe, minthogy nincs senki, aki képes lenne ugyanarra a varázslatra, mint Morrison. Ezt állítja persze a Tanács, akik nem akarják, hogy a két leghatalmasabb varázslójuk csak úgy elmenjen egy másik időbe, hiszen akkor ebben az időben nem maradna senki, aki képes lenne megállítani Daos seregeit.
Hőseink minden erejükkel azon vannak, hogy megállítsák Daost, s végülis mindegy nekik hogy milyen időben is történik... később ugyanis visszatérnek saját idejükbe, s aztán még a jövőbe is kalandoznak egy kicsit, merthogy onnan meg éppen tőlük kér segítséget egy jövőbeli elf fickó...

Ami ennek az animének a legnagyobb pozitívuma, az a szereplők kisugárzása, karaktere. A varázslatok látványosak és hangulatosak. Az idéző mágiák csúcsszuperek, és a megidézett lények gyönyörű szépek. Bár sajnos a karakterek lelkivilágába mélyebb betekintést nem kapunk, az események gyorsan pörögnek, így elgondlkodtató, mélyen szántó jelenetek nem igen hemzsegnek a filmben.

A film fantasy, de úgy istenigazán. Kemény mágiák vannak benne, a kör megtisztításától kezdve a megidézendő szellemekkel való szerződéskötésig. Vér egy csepp sem található benne, szóval amolyan lightos harcos jelenetekkel van tele, mégis izgalmas. Ajánlom minden fantasy kedvelőnek!
Írta: Shana
Shana értékelése: 9 (kitűnő)
2005.07.04.
30887 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tales of Phantasia © NAMCO / Actus

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.