×

Regisztráció

Anime: Furi Kuri

Furi Kuri © Tsurumaki Kazuya • Gainax / Production I.G

Furi Kuri (OVA, 2000)

フリクリ

FLCL


Hossz: 6 rész
Műfaj: akció, vígjáték, sci-fi, mecha, shounen

Rendezte: Tsurumaki Kazuya, Otsuka Masahiko, Saeki Shouji, Ando Takeshi
Eredeti mű: Tsurumaki Kazuya
Írta: Enokido Yoji
Karakter dizájn: Sadamoto Yoshiyuki
Stúdió: Gainax, Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (116 szavazat, átlag: 8.47) részletek

Furi Kuri © Tsurumaki Kazuya / Gainax / Production I.G
A FuriKuri különös történet. Nem lehet eldönteni, hogy egy Mecha-akció sztori, vagy szerelmi történet, esetleg mindkettő, vagy egyik sem.
A 12 éves Naota bátyja Amerikába utazott Baseball-t játszani, de öccsét és 17 éves barátnőjét, Mamimit otthon hagyta. A lány ezért a barátja híján Naota-t használja fel, hogy felfűtöttségét levezesse rajta. Egy nap Naotának beveri a fejét elektromos gitárjával egy titokzatos idegen, aki Harukonak hívja magát. Ezután a történet még furcsább lesz, mint addig volt. Naota fején egy szarvhoz hasonló púp nő, majd egy robot bújik elő a fiú homlokából. Ezek után már robotharcoknak is szemtanúi lehetünk.

A legjobban talán az írja le a történetet, hogy a Gainax készítette. Hasonlóan az Evangelionhoz, a tartalom sokkal összetettebb, mint amennyit látunk belőle. Ugyanakkor nincs telepakolva szimbólumokkal. De végülis miről szól? Lehet, hogy a felnőtté válásról? Vagy a szerelemről? Esetleg a robotokról? de az is lehet, hogy egyikről sem? Döntse el mindenki saját maga. Egyszerűen csak meg kell nézni. Érdemes! Bele lehet magyarázni mindenféle mondanivalót, de ugyanakkor anélkül is élvezhető lehet, hogy akármilyen értelmet találnánk benne. Néhol kétségbeejtően érthetetlen, máshol meg könnycsorgatóan nevetséges. Sok esetben más animéket, sorozatokat parodizál egyedi stílusával, fantáziadús, elvont jeleneteivel.

Az animáció nagyon jó minségű, az egész digitális animáció, nagyon szépen kivitelezve. A The Pillows dallamai kísérik végig a történetet, tökéletes szinkronban a pillanatnyi történésekkel.

Az FLCL atmoszférája teljesen egyedi, és nem lehet elmenni mellette "hidegen". Ez az anime nem való mindenkinek. A néha kétségbeejtő, és bizarr jelenetek semmihez sem foghatóvá teszik a művet. Aki egy szokványos anime filmet vár, az biztosan csalódni fog, de lehet, hogy ez kellemes csalódás lesz.
Írta: Hikari
2001.11.30.
28583 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Furi Kuri © Tsurumaki Kazuya • Gainax / Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.