×

Regisztráció

Anime: Mutsu Enmeiryu Gaiden Shura No Toki

Mutsu Enmeiryu Gaiden Shura No Toki © Studio Comet

Mutsu Enmeiryu Gaiden Shura No Toki (TV, 2004)

陸奥圓明流外伝 修羅の刻

Shura no Toki


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, történelmi

Rendezte: Shin Misawa
Írta: Masatoshi Kawahara
Karakter dizájn: Takehiro Hamatsu
Zene: Yutaka Minobe
Stúdió: Studio Comet

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (17 szavazat, átlag: 8.59) részletek

Mutsu Enmeiryu Gaiden Shura No Toki © Studio Comet
A történet kicsivel több, mint 10 évvel a Sekigaharai csata után játszódik, középpontjában a "Mutsu Enmei" nevet viselő legendás harcművészeti stílus áll. A Mutsu Enmei híre félelmetes (a "Mészárlás Műveszete"-ként is emlegetik), a Heian-kori megalapítása óta nem győzött ellene senki dacára annak, hogy követői puszta kézzel harcolnak. Eme iskola követője - aki nem más, mint főhősünk - Mutsu Yakumo.
Mutsu Yakumo karakterének megelevenítése leginkább a Ninja Scroll-ból jól ismerhető Kibagami Jubei-re hasonlít. Legerősebb jellemvonásai a minden körülmény között nyugodt viselkedése, hidegvére, szerénysége. Harci képességei minden eddigieket felülmúlnak, nem győzhetik sem karddal, sem puskával. Egy napon azonban megváltozik az élete, amikor találkozik a kor leghíresebb és legerősebb kardművészével, magával Miamoto Musashi-val...

Ez mindenképpen az egyik legjobb szamuráj/fantasy anime, amit láttam, mindenkinek érdemes megnéznie, akit érdekel a témakör. Minthogy összesen 26 részes a sorozat, és 2-3 részenként bejön egy-egy új szereplő, így inkább nem lőném le a meglepetés varázsát, és nem ecsetelném őket. De talán annyit még elmondhatok, hogy a végkifejlet nem a Musashi-val való összecsapás, hisz a küzdelem után egy-két évtizeddel felnő Miamoto Musashi tanítványa és fogadott fia, Miamoto Iori.
Írta: kitsune
kitsune értékelése: 10 (mestermű)
2005.07.30.
27136 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mutsu Enmeiryu Gaiden Shura No Toki © Studio Comet

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.