×

Regisztráció

Anime: Puni Puni Poemi

Puni Puni Poemi © J.C. Staff / Victor Entertainment

Puni Puni Poemi (OVA, 2001)

ぷにぷに☆ぽえみぃ

Puni Puni Poemy


Hossz: 2 x 30 perc
Műfaj: vígjáték, magical-girl, ecchi

Rendezte: Watanabe Shinichi
Írta: Kuroda Yousuke
Karakter dizájn: Ishino Satoshi
Zene: Masuda Toshio, Soda Toshiro
Stúdió: J.C. Staff, Victor Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Excel Saga (TV, 1999)

Értékelések: (52 szavazat, átlag: 8.10) részletek

Puni Puni Poemi © J.C. Staff / Victor Entertainment
A Puni Puni Poemy-t is az Excel Saga-t rendező Shinichi Watanabe jegyzi, amivel ezúttal a magical girl filmeket vette célba. Az Excel Sagából egyébként két szereplő, Nabeshin és Kumikumi is visszatér, és rengeteg apró utalás is van rá, de az ismeretére nincs szükség, mert a Puni Puni Poemy önálló történet. További fontos kapcsolódási pont az Excel Sagahoz, a részben közös seiyuu cast, a Poemi hangját adó Kobayashi Yumiko az Excel-sagaban a fake-Excelt játszotta, az igazi Excelt adó Mitsuishi Kotono pedig Itsue Aasuként tér vissza, és természetesen Minami Omi (Hyatt) is szerepet kapott, ő Shii Aasu.

Poemi Watanabe, Nabeshin rendező hiperaktív tízéves lányának az álma, hogy híres szinkronszínésznő legyen. Sajnos a hangjátéka pocsék, iskolai szerelme pedig egy pillantásra se méltatja. De mikor egy földönkívüli megöli a szüleit, és az invázió kezdetét veszi, Poemi egy döglött hal és egy japán zenész segítségével Puni Puni Poemivé változik, hogy megmentse a Földet a gonosztól (beleértve a naplopókat, a szemetelőket és azokat, akik délután hentai játékokat játszanak).
DE még mielőtt megmentené a Földet, új otthon után kell néznie, ezért beköltözik az erősen excentrikus Aasu család otthonába, persze Poemi is elég furcsa ahhoz, hogy ne lógjon ki közülük. Az Aasu lányok heten vannak testvérek, neveiket japán sorszámnevek után kapták, de a sors különös fintoraként fordítva vannak számozva: Hitomi Aasu (az első) 3 éves, óvodás, "apróbb" problémákkal a személyes higiénia területén. Futaba Aasu (a második) 9 éves, Poemi osztálytársa és legjobb barátnője, mellesleg abszolút perverz leszbikus :). Mitsuki Aasu (a harmadik) 15 éves, nappal ő a legcsinosabb és legaranyosabb hangú középiskolás lány, viszont amikor alszik, akkor... (de ezt nézze meg mindenki maga). Shii Aasu (a negyedik) 18 éves, ő a nagymellű a családban. Nem is bírja mindig ezt a nehéz "terhet", ezért elő-elő fordul, hogy valamit vagy valakit mellpihentető támasznak használ. Itsue Aasu (az ötödik) 19 éves, a munkája a hobbija is egyben, ami általában nagyon szép dolog, de Itsue egy szado-mazo klubban dolgozik dominaként. Adódik néhány komplikáció abból, hogy otthon is gyakorolja a hobbiját :). Mutsumi Aasu (a hatodik) 22 éves, egyetemista. Amikor a mellméretet osztották, akkor az övét is Shii kaphatta meg, vagyis magyarul szegény lány lapos, nem csoda, ha frusztrált emiatt néha. További érdekessége Mutsuminak, hogy ő az egyetlen a családban, aki Kansai akcentussal beszéli a japánt. Nanase Aasu (a hetedik) 28 éves, egy irodában dolgozik. Mivel ő a legidősebb a családban, ezért ő próbál meg családfőként viselkedni, csak sajnos nem a legacélosabb elme hozzá.

Míg az Excel Saga állandóan azt próbálgatta, hogy milyen messzire tud elmenni, a Puni Puni Poemy túlmegy azokon a határokon. A parodizált animék és klisék egy része közismert (pl. Dragonball, Sailor Moon), de vannak olyan kifigurázott dolgok a régi idők kult animéiből is (pl. Mahou Tsukai Sally (1966), Dog of Flanders (1975)) elrejtve benne, amiket még legtapasztaltabbak sem biztos, hogy észrevesznek. Ami leginkább elriasztó lehet, az a tempó, ugyanis a kétszer fél órában annyi dolog történik, hogy aki lassan olvas, annak az egyik ujját mindig a visszatekerő gombon kell majd tartani. Poemi hadarása lehet ízlés szerint vicces vagy idegesítő, de a lényeg az, hogy a szöveg gyors tempója miatt javasolt a Puni Puni Poemy-t többször is megnézni, és legalább egyszer mindenféle feliratozás nélkül is, mert az olvasás közben könnyen le lehet maradni a képek szélére és sarkaiba rejtett egyéb poénokról.
A viccek itt is ütnek, Poemy átalakulását tényleg látni kell, hogy el tudd képzelni. A zenére és a látványra ugyancsak nem lehet panasz, de hát ez elvérható, ha már egy részüket úgyis az Excel Sagából hozták át.

Hogy kinek ajánlanám? A "hardcore" Excel-rajongóknak biztosan nem, inkább azoknak, akik többé-kevésbé ismerik már az animéket, és tudnak értékelni egy lendületes paródiát. De inkább azoknak akik többé, mert rengeteg anime köszön vissza a Puni Puni Poemy egy órája alatt, csak néhány példa az eddig említetteken kívül: Space Runaway Ideon, JoJo's Bizarre Adventure, Cardcaptor Sakura, Queen Millenia, Mahou no Princess Minky Momo, stb. (az ismertetőt kiegészítette: paTKany)
Írta: Vree
Vree értékelése: 7 (jó)
2005.07.30.
37793 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Puni Puni Poemi © J.C. Staff / Victor Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.