×

Regisztráció

Anime: Eikoku Koi Monogatari Emma

Eikoku Koi Monogatari Emma © Mori Kaoru • Studio Pierrot

Eikoku Koi Monogatari Emma (TV, 2005)

英國戀物語エマ

Emma - A Victorian Romance


Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, történelmi, seinen

Rendezte: Kobayashi Tsuneo
Eredeti mű: Mori Kaoru
Írta: Ikeda Mamiko
Karakter dizájn: Shimizu Keiko, Kusumoto Yuko
Zene: Ryo Kunihiko
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Eikoku Koi Monogatari Emma Dai Ni Maku (TV, 2007)

Értékelések: (21 szavazat, átlag: 8.76) részletek

Eikoku Koi Monogatari Emma © Mori Kaoru / Studio Pierrot
Az 1800-as évek végén, a viktoriánus Angliában, Londonban járunk. Emma, a fiatal nő lánykorától cselédlányként dolgozik Mrs. Stownar-nél, egy idős hölgynél, aki valamikor nevelőnőként dolgozott. Emma csendes, egyszerű, és szemüveges, nyugalom és kedvesség árad belőle. Mrs. Stownar írni és olvasni is megtanította, így az átlagos cselédeknél műveltebb fiatal nő, talán emiatt van az, hogy bár már több ajánlatot is kapott fiatalemberektől, de mindig visszautasította őket.
Mrs. Stownar volt tanítványa, a fiatal William Jones meglátogatja egy nap volt nevelőnőjét. William és Emma között első pillanattól fogva érezhető a vonzódás. William attól kezdve újra és újra alkalmat keres arra, hogy találkozzon Emmával, ajándékokkal szeretné meglepni az egyszerű, szerény nőt. Csakhogy William dzsentri (köznemes) családból származik, vagyis a családja legfőbb célja, hogy a gyermekeik a felső osztályba tartozó családokba házasodjanak, és így felemeljék a családot. William apja is ezt a nézetet vallja, és William számára meg is van a jelölt: A Campbell-család lánya, Eleanor. William láthatóan nem érez a lány iránt semmit, udvariasságból bánik vele kedvesen.
Később megjelenik William régi barátja, Hakim is, aki egy indiai herceg. A jóképű indiai fiú, akinek érdeklődését szintén felkelti Emma, visz némi humort is a sorozatba. Ám ez a történet William és Emma története, és már a sorozat elejétől fogva érezhető, hogy kapcsolatuk nem lesz zökkenőmentes. Mi lesz a sorsa ennek a különös kapcsolatnak, melyben a szerelmeseket nagy társadalmi szakadék választja el egymástól?

Az anime animációja nagyon szép, igényes. A zenék igazán kellemesek. A készítők minden részletre kiterjedően, történelmi hitelességgel, aprólékosan formázták meg a 19. század végi Angliát. Így a néző betekintést kaphat az akkori kor életfelfogásába, hétköznapjaiba.
Kellemes, nyugodt, romantikus légkörrel kezdődik az anime, majd a sorozat közepétől ezek mellett egyre inkább dominál egy szomorkásabb hangulat.
Az Emma nagyon szép romatikus dráma, ötletes témával. A történet reális, a karakterek élőek, szerethetőek, a sorozat felépítése következetes, és a végkifejlet végig nem tudható előre. Intelligens sorozat, melyet a komoly, karakterközpontú, romantikus animék kedvelőinek ajánlok elsősorban.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.07.31.
28282 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Eikoku Koi Monogatari Emma © Mori Kaoru • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.