×

Regisztráció

Anime: Lodoss Tou Senki

Lodoss Tou Senki © Kadokawa Shoten

Lodoss Tou Senki (OVA, 1990)

ロードス島戦記

Record of Lodoss War


Hossz: 13 rész
Műfaj: fantasy, kaland, shounen

Rendezte: Nagaoka Akinori, Sakai Akio, Kawasaki Hiroshi, Yamada Katsuhisa, Mizuno Kazunori, Makino Shigeto, Ryu Taiji
Írta: Yasuda Hitoshi, Mizuno Ryo
Karakter dizájn: Izubuchi Yutaka
Zene: Hagita Mitsuo
Stúdió: Kadokawa Shoten

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Lodoss Tou Senki: Eiyuu Kishi Den (TV, 1998)

Értékelések: (50 szavazat, átlag: 8.12) részletek

Lodoss Tou Senki © Kadokawa Shoten
A Record of Lodoss War talán az egyik legnépszerűbb fantasy anime, ami a nyugati kultúrára támaszkodik. Számos manga, anime, RPG játék veszi alapul a Lodoss-i históriát, habár eredetileg egy fantasy-regényként született meg Ryo Mizuno tollából. A filmek közül az OVA vált leghíresebbé.

Marfa (a Teremtés Istennője) és Kardis (a Pusztítás Istennője) háborúban állt egymással. Az óriási hadakozás következtében a kontinensről levált egy kis darab: ez lett Lodoss, az elátkozott sziget... Lodosst azonban oly sok idő után ismét nagy veszély fenyegeti: gonosz teremtmények keltenek rettegést Lodoss-szerte. Hamarosan össze is áll egy kis csapat, hogy felvegye a harcot a gonosszal. A társaság elég vegyes, mert találunk benne egy önfejű fiatalembert, egy nemes-elfet, egy törpét, egy papnövendéket, egy tolvajt, sőt még egy varázslót is! Miután eljutnak Valis király udvarába, lassan kezdenek rájönni, hogy milyen nagy veszély fenyegeti mindannyiukat. Miközben háborúra kell készülniük egy nagyúrral, megjelenik egy rejtélyes boszorkány is. A végső harcban már nem csak emberek, hanem sárkányok és maga Kardis is részt vesz!

Egy film, amiben tényleg peregnek az események! Az első résztől kezdve az utolsóig csupa kaland és izgalom vár ránk. Amikor már azt hinné az ember - és a főszereplők is :) - hogy ennél már nem lehet rosszabb, megjelenik egy újabb ellenség, ami sokkal veszélyesebb mint az előző! Igazi fantasy-történettel van dolgunk, a jól ismert karakterekkel: ember, elf, törpe, varázsló, boszorkány, sárkány, isten... De ne gondolja senki, hogy sablonos a történet és a szereplők, mert épp ellenkezőleg van így! Szép zenével (külön kiemelem az openinget és az endinget) és grafikával rendelkező alkotás. Fantasyrajongóknak kötelező darab!
Írta: Ayanami
Ayanami értékelése: 10 (mestermű)
2005.08.07.
31937 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Lodoss Tou Senki © Kadokawa Shoten

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.