×

Regisztráció

Anime: Jungle Wa Itsumo Hale Nochi Guu

Jungle Wa Itsumo Hale Nochi Guu © Renjurou Kindaichi • Shin'ei Doga / Bandai Visual

Jungle Wa Itsumo Hale Nochi Guu (TV, 2001)

ジャングルはいつもハレのちグゥ

Hare+Guu


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték

Rendezte: Mizushima Tsutomu
Eredeti mű: Renjurou Kindaichi
Írta: Takemoto Yasuhiro
Karakter dizájn: Kugimiya Hiroshi
Zene: Tada Akifumi
Stúdió: Shin'ei Doga, Bandai Visual

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (17 szavazat, átlag: 8.47) részletek

Jungle Wa Itsumo Hale Nochi Guu © Renjurou Kindaichi / Shin'ei Doga / Bandai Visual
A dzsungel közepén van egy kis falu, itt éldegél Hale, a tíz éves kisfiú, anyjával Wedával. Weda egy szép fiatal nő, pontosabban ahhoz képest, hogy egy tíz éves fia van, túlzottan is fiatal, emellett Hale hiábavalóan próbálkozik visszatartani a rendszeres és nagymértékű piálástól. Weda nemtörődömsége ellenére boldogan tengetik napjaikat, egészen addig, míg Weda valahol össze nem szed egy kislányt, akivel este beállít a házba: Guut. Aznap este még minden rendben van, de utána megnyilvánul Guu igazi arca, és hihetetlen események áradatát szabadítja az ártatlan Haléra, teljesen felforgatva ezzel életét.

Guuról kijelenthető, hogy természetfeletti képességekkel rendelkezik, és látszatra ezeket arra használja, hogy az őrületbe kergesse Halét. Mégis minden alkalommal pontosan úgy cselekszik, ami megfelel Hale kívánságának vagy vágyainak, legfeljebb a módszerei sajátosak. Emiatt még Hale sem érti Guu tetteit, pedig leginkább ő az, aki ezeket megtapasztalja. Más szóval ha vesszük a faluban található, illetve Weda ismeretségi körébe tartozó fura egyéneket, az egészet összekeverjük, és a közepébe beletesszük Halét és Guut, akkor egy dolog biztos: a totális káosz.

Bizony a szereplők sem mindennapiak. Chourou, a nagy vadász, a falu vezetője, akinek a mellszőrzete visszatérő motívum. Pokuték, azok a vicces lények, amikre Chourou vadászik. Dr. Clive, a városból a dzsungelbe költözőtt nőcsábász orvos, akinek különös jelentősége lesz. Robert, a sorozatban később megjelenő testőr, aki már a paranoiával határos módon veszi komolyan hivatását. És még sokan mások, mint pl. az állandóan álmos tanár, a mániákus idősebb fodrásznő, Weda egykori szolgálója, stb.

Ez a sorozat, illetve a folytatást jelentő két OVA legalább annyira elmebeteg és elszállt, mint az Excel Saga, habár a grafikája nem veheti fel vele a versenyt. Ugyan a grafika nem mondható kifejezetten szépnek, de a gyakran rendkívül szürreális események bemutatására tökéletesen megfelelő, és a karakterek mégis valahogy aranyosan ábrázoltak. A zene pedig igazán kellemes hátteret biztosít, nem is beszélve az openingről. Történet nem nagyon van, de ebben a műfajban ez nem is igazán szükséges. Összességében egy remek szürreális vígjáték, néha egy-egy komolyabb epizóddal.
Írta: Althego
Althego értékelése: 9 (kitűnő)
2005.08.27.
30739 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Jungle Wa Itsumo Hale Nochi Guu © Renjurou Kindaichi • Shin'ei Doga / Bandai Visual

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.