×

Regisztráció

Anime: Chicchana Yukitsukai Sugar

Chicchana Yukitsukai Sugar © Aoi Haruka / Donbo Koge • Broccoli / J.C. Staff / Kadokawa Shoten / PIONEER LDC

Chicchana Yukitsukai Sugar (TV, 2001)

ちっちゃな雪使いシュガー

A Little Snow Fairy Sugar


Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, hétköznapi, fantasy, kawaii, shoujo

Rendezte: Kimura Shinichiro
Eredeti mű: Aoi Haruka, Donbo Koge
Írta: Horii Akiko, Minakami Kiyosuke, Okubo Tomoyasu, Yamada Yasunori
Karakter dizájn: Kawashima Keiko
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: Broccoli, J.C. Staff, Kadokawa Shoten, PIONEER LDC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (25 szavazat, átlag: 8.12) részletek

Chicchana Yukitsukai Sugar © Aoi Haruka / Donbo Koge / Broccoli / J.C. Staff / Kadokawa Shoten / PIONEER LDC
Ismeritek az évszaktündéreket? Ők irányítják az esőt, a szelet, a felhőket, és a havazást. Apró teremtmények, akik felelősek az időjárásért a Földön, és a legtöbb ember számára láthatatlanok.
Sugar, a kis gyakornok hótündér, és barátai, Pepper, a gyakornok széltündér, és Salt, a gyakornok naptündér mindannyian kifejlett évszaktündérré szeretnének válni. Ehhez pedig az emberi világban kell teljesíteni a küldetésüket: Meg kell találniuk a "Kirameki"-t (=csillogás, fénysugár, szikra), ahhoz, hogy felnőtt tündérré váljanak. Csakhogy egyikük sem tudja, hogy pontosan mit is kell keresni. Csak annyi segítséget kapnak, hogy az emberek közelében fogják megtalálni.
A 11 éves Saga átlagos kislány. Mióta anyukája meghalt, a nagymamájával él együtt, szabadidejében segédkezik a közeli kis kávézóban, vagy barátnőivel találkozik. Mivel magára van utalva, mindig komolyan, precízen osztja be idejét, soha nem késik el sehonnan. Egészen addig, amíg nem találkozik a kis Sugar-ral. Saga ugyanis képes látni a tündéreket. Sugar beköltözik Saga szobájába, és a három apró, elbűvölően aranyos gyakornok évszaktündér mindig Saga körül sürgölődik, a keresés közben sokszor bajt kevernek, és Saga időbeosztását teljesen tönkreteszik. De ahogy telnek a napok, Saga kezdi megkedvelni Sugart, és kiderül, hogy a Kirameki valami egészen más, mint ahogy Sugar gondolta volna.

Ez az aranyos sorozat egyike azoknak az animéknek, amik a gyerekek számára is ideálisak. A történet teljesen érthető a fiatal nézőközönségnek is, a karakterek igen aranyosak, ugyanakkor különböző jellemmel rendelkeznek. A történet fő szála egyszerű, a konfliktusok nem bonyolultak, de valóságosak.
A sorozat nagyrészt héköznapi történetekből áll, minden részben látunk egy kis történetet, melynek középpontjában vagy a tündérek és küldetésük áll, vagy pedig Saga, és osztálytársai.
Az ismétlődően megjelenő vígjáték-elemeket leginkább a kisebb gyerekek tudják élvezni, a nagyobbak számára a karakterek viszonyai, konfliktusaik, főleg Saga és Sugar barátsága, jellemük fejlődése lehet érdekes. Helyenként könyedebb drámai elemekkel van átszőve a sorozat, de soha nem lesz túldramatizált.

A sorozat megjelenése nagyon szép, színes, a karakterek gyerekesen aranyosak. A hátterek igen szépen vannak megrajzolva, az egész anime európai környezetben játszódik, a helyszínül választott város, Muhlenburg neve és stílusa is ezt tükrözi. A háttérzenék is kihangsúlyozzák a nyugodt, kellemes hangulatot.

Kedves, aranyos, helyenként szomorú, máskor pedig vidám anime, amit a gyerekek, és az aranyos dolgokat kedvelő felnőttek egyaránt tudnak élvezni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2005.09.11.
36065 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Chicchana Yukitsukai Sugar © Aoi Haruka / Donbo Koge • Broccoli / J.C. Staff / Kadokawa Shoten / PIONEER LDC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.