×

Regisztráció

Anime: BECK

BECK © Sakuishi Harold • Madhouse Studios

BECK (TV, 2004)

ベック

BECK: Mongolian Chop Squad


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, shounen

Rendezte: Kobayashi Osamu
Eredeti mű: Sakuishi Harold
Írta: Kobayashi Osamu
Karakter dizájn: Hori Motonobu, Kobayashi Osamu
Zene: Hirai Taku
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (45 szavazat, átlag: 8.82, #98) részletek

BECK © Sakuishi Harold / Madhouse Studios
Tanaka Yukio vagyis Koyuki 14 éves magányos fiú, nem találja a helyét, fásultan éli iskoláséveit. Amikor is találkozik a gitáros Ryuusuke-vel, és kapcsolatba kerül Ryuusuke új együttesével. Koyuki elkezd gitározni és - az együttes hatására - megváltozik eddigi élete.

Ennél az animénél a zene nem csupán kellék, hanem a központi téma. Az együttes modern punk/rock-ot játszik némi kedves/vicces japán beütéssel - igaz, a végére kicsit elszaporodnak a balladák. Itt nemcsak betétdalokról van szó, itt ténylegesen végig kísérjük a repertoárt és az együttes fejlődését az amatőr garázs zenétől a közép-haladó szintig. Az animáció tökéletes szinkronban van a zenével. Az ujjak úgy mozognak, a hangszerek úgy szólnak, ahogy a valóságban.

A történet rendkívül jól sikerült, sok részletesen kidogozott karakter szerepel benne. Saját kis szálakat alkotnak a karakterek történetei; barátságokról, kemény ellentétekről. A keservesen nehezen közeledő áttörés útját körbehömpölygik ezek a szálak, és összekovácsolják a díszes társaságot. Mind a sztori mind a karakterek rendkívül élők, valóságosak, szerethetők. Kevés a sablonos vagy elszállt megoldás, az is leginkább a főhős körül alakul ki.
A történet sűrű, két évet mesél el. Sok mindent tudunk meg - nem csak a főbb karakterekről és múltjukról - hanem a mellékszereplőkről is.
A részek cselekményei kielégítően le vannak zárva, csak a vége felé - ahol felgyorsulnak az események - kapcsolódnak frusztrálóan össze. A vége pozitív, de szerencsére itt sem szálltak el készítők.

A karakter animációk jók, de helyenként elnagyolt. A hátterek részletesek és jól illeszkednek a témához, néhol használnak 3D-t, de nem feltűnően.

Külön unikum, hogy sokat beszélnek az animében angolul, de döbbenetes kiejtéssel. Leginkább japánok, így a realitás számlájára írom. Roppant szórakoztató, csak meg ne tanuld! :D
Írta: goge
goge értékelése: 9 (kitűnő)
2005.12.04.
53796 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

BECK © Sakuishi Harold • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.