×

Regisztráció

Anime: Tsubasa Chronicle

Tsubasa Chronicle © Bee Train / CLAMP

Tsubasa Chronicle (TV, 2005)

ツバサ・クロニクル

Tsubasa: RESERVoir CHRoNiCLE


Hossz: 26 rész
Műfaj: romantikus, fantasy, kaland

Rendezte: Mashimo Koichi
Írta: Kawasaki Hiroyuki
Karakter dizájn: Shiba Minako
Zene: Kajiura Yuki
Stúdió: Bee Train, CLAMP

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (44 szavazat, átlag: 8.32) részletek

Tsubasa Chronicle © Bee Train / CLAMP
Hosszú és varászlatos utazásra számíthat, aki belevág ebbe a sorozatba. A Tsubasa Chronicle pont az a fajta mese (vagy hosszát tekintve inkább ahogy a címben áll, krónika), amit annyira szerettünk kiskorunkban - van benne igaz szerelem, barátság, romantika és varázslat, mindez egy fordulatos történetbe ágyazva.

Adott egy mágikus birodalom, a Clow Kingdom, aminek Sakura (igen, Sakura) a hercegnője. Gyermekkori barátja, Syaoran épp most tért vissza az ásatásról, ahol dolgozik, és nem kell sasszem hozzá, hogy észrevegyük, hogy a két fiatal egyáltalán nem közömbös egymás iránt. Csakhogy Sakura királyi hercegnő, így aztán ki tudja, hogy is végződne a történet, ha nem szólna közbe a sors: Sakurával ugyanis baleset történik, amikor követi Syaorant az ásatásra, amennyiben megérint egy szimbólumot, amit nem kellene, és a lelke (és vele az emlékei) egy szempillantás alatt szétszóródik a világmindenségben. Az egyetlen, aki segíteni tud összegyűjteni őket, Yuuko, a dimenziók közt élő boszorkány, aki azonban nagy árat kér a szolgálataiért: mindig azt, ami a hozzá fordulónak a legfontosabb. ami Syaoran esetében a közös emlékeik Sakurával. Még ha meg is képesek menteni őt, Sakura soha többé nem fog emlékezni Syaoranra.

Így kezdődik meg Syaoran és Sakura varázslatos utazása, amelynek során bejárják majd a különböző világokat (amelyek között modern, régies vagy fantasy jellegű egyaránt akad), hogy összegyűjtsék a Sakura emlékezetét jelentő tollakat. (Miután az első tollra rátalálnak, Sakura is aktív szereplő lesz.) Útitársaik lesznek Fai, a varázsló és Kurogane, a mogorva harcos; az előbbit a kalandvágy hajtja az útra, míg a másik csak haza akarna jutni, de oda mindannyian csak ugyanazon az úton juthatnak el; valamint egy Mokona nevű állatka, aki a kapcsolatukat jelenti Yuukoval (valamint ő nyitja meg a világok közti kapukat).

A főszereplők nevei és a képek alapján gondolom mások is felgigyeltek, bizony, ezek mind a Card Captor Sakurából származnak, és még egyéb átfedések is vannak. A Card Captor Sakurának annyi gondot okozó könyv és kártyák birtokosát például jól ismerik ebben a világban, afféle bajkeverő varázslónak mondják. És ez nem minden! Az egyes világok polgáraiként következő sorozatok szereplőit láthatjuk viszont: Angelic Layer, Clover, Magic Knight Rayearth, CLAMP Campus Detectives, X, XXXHolic, RG Veda, Chobits, Miyuki-chan in Wonderland, Shin Shunkaden, és még ki tudja?
Hozzá kell tenni, hogy a történet - egyelőre legalábbis - lezáratlan marad, még a mangában is, pedig az jóval tovább folytatódik (bár van belőle videojáték is...). Azért igen kellemes sorozat, különösen fiatalabb lányoknak ajánlanám, Card Captor-ismerőknek és nem-ismerőknek egyaránt.
Írta: Vree
Vree értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.12.04.
35060 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tsubasa Chronicle © Bee Train / CLAMP

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.