×

Regisztráció

Anime: School Rumble

School Rumble © Studio Comet

School Rumble (TV, 2004)

スクールランブル

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Takamatsu Shinji
Írta: Kobayashi Jin
Karakter dizájn: Watanabe Hajime
Zene: Omori Toshiyuki
Stúdió: Studio Comet

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (75 szavazat, átlag: 8.88, #80) részletek

School Rumble © Studio Comet
Ez az anime a fiatalságról és a szerelemről szól. Műfajára nézve love comedy, és mint a címéből látszik, gimnáziumi tanulók a szereplők. Hogy nem egy súlyosan depressziós történettel állunk szemben, már az opening első pár másodperce is megmutatja. Van bizonyos fokú történet is, ami a részeken keresztül fejlődik, mégis ez másodlagos szerepű, sokkal fontosabbak azok a mini sztorik, amik az egyes részeken belül kerülnek kifejtésre. Mind-mind annyira könnyed és vicces, hogy a nézővel elfeledtetik a világ gondjait, és csak a felszabadult nevetésnek hagynak helyet. A humor jelentős része a szereplők egy-egy jellegzetes vonására illetve a folyamatosan kibontakozó és bonyolódó szerelmi viszonyokra épül. Mivel a manga hosszabb az animénél, sajnos a fő szálnak nincs vége, lényegében ugyanott végződik, ahol elkezdődött, csak kicsit bonyolultabb helyzetben, de a feszültség nem oldódik fel.

Az alap három főbb szereplő köré épül. Elsőnek itt van a 16 éves Tsukamoto Tenma, a már megszokottnak mondható kicsit butuska, kicsit ügyetlen, de elképesztően aranyos iskolás lány, aki beleszeretett Karasuma Oojiba, az egyik osztálytársába, a különös viselkedésű fiú azonban ezt nem veszi észre. Hogy kicsit bonyolultabb legyen a dolog, egy másik fiú, Harima Kenji érzelmei középppontjába Tenma-chan került, csakhogy ő az iskola rosszfiúja, így aztán nincs könnyű dolga, ha szerelmet szeretne vallani. Tenma húga Yakumo, aki azonban inkább viselkedik nővérként Tenmával szemben, különleges képességgel rendelkezik, látja azon fiúk gondolatait akik kedvelik őt, illetve Tenmáéit is. Hanai Haruki, aki Tenma osztályának osztályelnöke, fekete öves kenpos, és mindent rémisztően komolyan vesz, Yakumot fárasztja szerelmével. Mivel Tenma és Yakumo vezetékneve egyaránt Tsukamoto, félreértések folytán Kenji és Haruki gyakran összetűzésbe keveredik. Tenma-chan barátnői: Takano Akira a tea klub elnöke, Sawachika Eri a gazdag félig európai lány akinek néha baja van a japánnal nyelvvel, és Suou Mikoto Haruki gyerekkori barátja és edzőpartnere. Sok más szereplő van még, akik ugyan már inkább mellékszerepet töltenek be, de hozzájárulnak a "nagy kavaráshoz".

Más szóval a rengeteg szereplő és a köztük kialakuló sok félreértés és viszony alkalmas táptalaj arra, hogy végeérhetetlen poénáradatot szolgáltasson a néző számára. A mai kor elvárásainak megfelelően a grafika igazán gyönyörű, világos és élő színekkel, valószerű de ugyanakkor mégis aranyos szereplőkkel, és még CG elemek is felbukkannak. Habár a School Rumble látszólag egy a sok közül a hasonló iskolai komédiák körében, mégis olyan "magas szintű hülyeségek" láthatóak benne, amik hosszú időre feledhetetlenné teszik. Rossz pontnak egyedül a lezáratlanságot lehet felhozni.

School Rumble forever!
Írta: Althego
Althego értékelése: 9 (kitűnő)
2005.12.25.
26973 olvasás

Ismertető értékelése:
2.00 (gyenge), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

School Rumble © Studio Comet

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.