×

Regisztráció

Anime: Futatsu no Spica

Futatsu no Spica © Yaginuma Kou • Group TAC

Futatsu no Spica (TV, 2003)

ふたつのスピカ

Twin Spica


Hossz: 20 rész
Műfaj: dráma, hétköznapi, sci-fi

Rendezte: Mochizuki Tomomi
Eredeti mű: Yaginuma Kou
Írta: Nakase Rika
Karakter dizájn: Goto Masako
Zene: Miyake Kazunori
Stúdió: Group TAC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.10) részletek

Futatsu no Spica © Yaginuma Kou / Group TAC
Amikor Kamogawa Asumi egy éves volt, a Shishigo nevű űrrakéta egy baleset következtében Yuigahama városba csapódott, sok ember halálát okozva. Asumi édesanyja is súlyosan megsérült, és kómába esett.
Öt évvel később Asumi anyja meghalt, miközben egyetlenegyszer sem ébredt fel, és Asumi soha nem látta az arcát. A hatéves kislány nehezen tudja feldolgozni a történteket. Ekkor találkozik először a különös férfival, aki oroszlánmaszkot visel a fején, és azt állítja, hogy egy szellem. "Lion-san"-t csak Asumi látja, és hamar barátok lesznek. Lion-san sokat mesél Asuminak az űrről, míg végül a kislány elhatározza: űrhajós szeretne lenni.
A jelen: Asumi 14 éves, és sikeresen felvételt nyer a Tokiói Űrhajózási Iskolába, ahol egy lépéssel közelebb kerül az álmához. Sok megpróbáltatás vár rá és barátaira, akik elkísérik az egyszer vidám, máskor szomorú úton a közös cél felé.

A Twin Spica erősen karaktervezérelt történet, a felnőttéválás küszöbén álló fiatalokkal a középpontban, akiket összeköt a véletlen, és egy közös álom. Ehhez keretként szolgál egy ötletes sci-fi történet, ami valamikor a közeli jövőben játszódik. És a történet valóban csak keret, a hangsúly végig magukon a szereplőkön van, Asumival a középpontban. A szereplők múltja, gyerekkoruk nagy jelentőséget kap, a jelenbeli személyiségük, vágyaik megalapozójaként.
Ötletes megoldás, amivel a múltat és a jelent összeköti a sorozat: körülbelül minden harmadik epizód Asumi gyerekkoráról szól, és a két időbeli szál még jobban kedvez a karakterek, főként Asumi megismerésének.
A sorozat első fele érdekes, kiegyensúlyozott hétköznapi - drámai történetet ígér, sci-fi köntösbe bújtatva. A sorozat második fele kevéssé összeszedett, a befejezés kissé elkapkodott lett, a végére a főszereplőről elterelődik a figyelem, így a karakterfejlődés nem minden szereplőnél teljesedik ki, a történet pedig nyitott marad.

Mindent összevetve érdekes, több szálon futó történettel van dolgunk, összességében pozitív mondanivalóval emberi sorsokról, álmokról, a múltról és a jövőről, a karakterorientált, hétköznapi drámák kedvelőinek.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.12.30.
27255 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Futatsu no Spica © Yaginuma Kou • Group TAC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.